logo-historylandMet trots presenteert Historyland u de bijzondere tentoonstelling ‘Mammoetsteppe‘. Tijdens de laatste ijstijd (116.000 – 10.000 jaar geleden) was het koud in Europa. In het noorden lag een grote ijswoestijn, met gletsjers en uitgestrekte bevroren vlaktes. In het gebied waar nu Nederland ligt werd het in de zomer vaak niet warmer dan 10 graden, en in de winter kon het wel 36 graden vriezen. Wat zuidelijker, in Frankrijk en Spanje, was het net iets warmer. Geen fijn gebied om te wonen, maar Europa was niet verlaten. Op de koude steppe zwierven grote kuddes paarden, bizons en rendieren rond en er waren mammoeten, wolharige neushoorns, sabeltandtijgers, grottenberen en grottenleeuwen. In onze tentoonstelling nemen we je mee terug naar het pleistocene tijdperk, de tijd waarin de wolharige mammoeten hier rondliepen. Hier kom je oog in oog te staan met een mammoet, een angstaanjagende sabeltandkat, een grottenbeer of een wolharige neushoorn die daar toen ook rondstapten. Ook vindt u hier een zeer uitgebreide collectie fossielen uit diverse tijdperken en een samengesteld mammoetskelet dat is opgebouwd uit 184 verschillende mammoeten.

JAGER-VERZAMELAARS

Tijdens dit avontuur zie je hoe de eerste moderne mensen, de jager-verzamelaars woonden, leefden en jaagden. Om in leven te blijven maakten ze verschillende werktuigen zoals krabbers, speerpunten en schaven. Er zijn vitrines waarin materiaal, gereedschappen en wapens worden getoond die de jager-verzamelaars gebruikten in de zogenaamde Steentijd. Hoe maak je van vuursteen een mesje, bijl, pijlpunt, boor of krabber? Kom kijken en je weet het! Hoe bouwden ze hutten, vaartuigen en waarvoor gebruikten ze gewei, bot, pezen, darmen, huiden, veren, hout, plantenvezels en schelpen. Kom kijken en we laten het je zien. Hoe kookten ze hun voedsel en wat voor materiaal gebruikten ze om vuur te maken. Waar sneden ze mee en waar roerden ze mee? Hoe zien de jacht- en vissperen eruit? Wat voor pijlpunten bestonden er? Wat is een graafstok? Wanneer gaan ze sikkels gebruiken? Buiten de vitrines liggen nagemaakte gereedschappen die u kunt bekijken en betasten.

Daarnaast is er in dit park nog veel meer te zien en te beleven. Zo staat er een echte straaljager, is er een bijzondere natuurtuin en nog veel meer.

 

(Bron: Logo en teksten van www.historyland.nl/)

Contactgegevens

Ravenseweg 11c
3223 LM Hellevoetsluis
Nederland

Tel. : (0181) 74 41 71

Einfo@historyland.nl

Whttp://historyland.nl/

Routebeschrijving

Openingstijden (2019):

 • Maandag: Gesloten*
 • Dinsdag: Gesloten*
 • Woensdag: 10.00 – 17.00 uur
 • Donderdag: 10.00 – 17.00 uur
 • Vrijdag: 10.00 – 17.00 uur
 • Zaterdag: 11.00 – 17.00 uur
 • Zondag: 11.00 – 17.00 uur

* Tijdens schoolvakanties van de regio midden zijn ze ook op maandagen en dinsdagen open tussen 10:00 – 17:00 uur. In de periode van 1 oktober t/m 1 april  op maandag en dinsdag gesloten.
24 december, beide kerstdagen, oudejaarsdag en nieuwjaarsdag gesloten.

Rondleidingen en partijen zijn van harte welkom op aanvraag, ook op de dagen dat ze gesloten zijn

Entreeprijzen (2019):

Entree Historyland:

 • Kinderen t/m 3 jaar Gratis
 • volwassenen € 10,00
 • kinderen (4 t/12 jaar) € 7,95
 • Parkeren: Gratis!

Entree Historyland en historygolf:

 • Kinderen t/m 3 jaar Gratis
 • volwassenen € 15,00
 • kinderen (4 t/12 jaar) € 12,95

BESTEL HIER JE ONLINE TICKETS!

Plattegrond:

Hystoryland heeft helaas geen online plattegrond beschikbaar

Geschiedenis:

Helaas hebben wij nog niks gevonden over het ontstaan van het park.

Cijfers en bijzonderheden:

Ontstaan: 18 mei 2016

Oppervlakte: 10 hectare

Deel jouw foto’s:

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan Hystoryland!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep: Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events