Logo 'T Rundal‘T Rundal (voluit kijk- speelboerderij en Nationaal Varkensmuseum ’t Rundal) is een leuk dagje uit voor t gezin of als groep.

In het Nationaal Varkensmuseum staan verschillende vitrines met bijna 7000 varkensbeeldjes uit binnen- en buitenland. Niet alleen beeldjes en spaarvarkens, maar ook knuffels, gebruiksvoorwerpen en nog veel meer. Aan de wanden hangen verschillende schilderijen met het varkens als thema.

U zult versteld staan wat er hoeveel voorwerpen er zijn gemaakt met het varken als uitgangspunt. Behalve de grote verzameling varkensbeeldjes wordt ook de varkenshouderij van vroeger en nu tentoongesteld. Vroeger werden de varkens heel anders gehuisvest en gevoerd. In een varkenskot en kregen ze varkensslobber, maar tegenwoordig liggen ze in moderne stallen met vloerverwarming en een varkenstoilet en krijgen ze speciale brokken die precies afgestemd zijn op de behoefte. Al deze veranderingen worden in woord en beeld tentoongesteld met als hoofd thema: “van Zaadje tot Karbonaadje”.

Op onze boerderij vind je een aantal bijzondere (landbouw) huisdieren zoals varkens,paarden, de kippen, schapen en geiten. Waarvan de laatste 3 zeldzame huisdieren zijn. Het zijn oude Nederlandse rassen die economisch niet meer interessant zijn voor de moderne landbouw en daardoor bijna uitgestorven. Vanaf het begin zet ‘t Rundal zich in voor het behoud van deze bijzondere rassen. ’t Rundal is erkend educatief centrum van de stichting zeldzame huisdierrassen en verteld u graag meer over deze bijzondere dieren.

In de kippenren zitten verschillende kippenrassen zoals de Barnevelder, Lakenvelder, Brabanter en het Kempisch hoen (Campine) en Krombekeenden en Hyacint duiven. In het weiland staan Nederlandse landgeiten en Kempische en Drentse heideschapen.

In de overdekte speelruimte kunnen kinderen zich naar hartenlust uitleven. Knuffelen met de konijnen en cavia’s in de knuffelhoek, timmeren in de timmerhoek, je eigen boerderij runnen in de hoek met speelgoed boerderijtjes en natuurlijk zwemmen in de maïsbak met meer dan 3000kg korrel maïs.

Achter de speelruimte staat een oude tractor om op te spelen, zo voel je je een echte boer. En met mooi weer staat de koe buiten om te melken.

Door middel van glazen wanden kun je overal bij de varkens kijken, van de zeugen met de kleine biggetjes in de kraamstal tot de vleesvarkens en de beer. Daarnaast is het nationaal Varkensmuseum met bijna 7000 beeldjes en de geschiedenis van het varken in woord en beeld.

Behalve de vele varkens zijn er nog veel meer dieren op de boerderij zoals de zeldzame huisdierrassen en de paarden & pony’s. Natuurlijk kan er ook met de pony’s, de biggen en andere dieren geknuffeld worden. Een ritje op de pony behoord ook tot de mogelijkheden.

Nadat alle dieren bewonderd en geknuffeld zijn kunnen de kinderen zich vermaken in het weiland of de overdekte speelruimte met: maisbak, timmerhoek, knuffelhoek en nog veel meer. En om uit te rusten kun je iets drinken op onze boeren-terras.

Dus ben je opzoek naar een leuk dagje uit met je (klein)kinderen of wil je komen met een kinderfeestje of andere gezelschap dan ben je bij ons op de goede plek.

(Bron: logo en tekst van www.kijkboerderij.nl/rundal)

Contactgegevens

Schadewijk 23
5521 NN Eersel
Nederland

Tel: Tel. 0497 – 516391

Einfo@kijkboerderij.nl

Wwww.kijkboerderij.nl

Routebeschrijving

Openingstijden (2019):

Wo + Za:
14:00 – 17:00
Voor groepen ook andere tijden op afspraak.

Entreeprijzen (2019):

Individueel: € 4,-
Groepen: op aanvraag.

Plattegrond:

Helaas heeft het Rundal geen online parkplattegrond beschikbaar.

Geschiedenis:

Helaas hebben we nog geen informatie kunnen vinden over het ontstaan van het park.

Cijfers en bijzonderheden:

Ontstaan: ?

Ook in de winter is er van alles te beleven op onze boerderij, spelen in de overdekte speelruimte, knuffelen met de vele dieren en nog veel meer. Het hele jaar door worden er biggetjes geboren en deze zijn natuurlijk te bewonderen.

Onze boerderij is van oorsprong een varkenshouderij en ook nu is het varkensbedrijf nog in bedrijf.

Behalve de varkens is een pensionstal met verschillende paarden en pony’s. Ook een ritje op de pony behoort natuurlijk tot de mogelijkheden.

Daarnaast zijn er nog bijzondere dieren. Dit zijn de zeldzame huisdierrassen zoals de landgeiten, heideschapen en diverse pluimveerassen.

Behalve de bovenstaande dieren is er nog een hond om de boerderij in de gaten te houden en enkele katten om de muizen te vangen.

Deel jouw foto’s:

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan het rundal!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep: Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Afbeeldingen

adverteren op zoovaria.com

Afbeeldingen

Zoovaria events