Logo samenwerkende nationale parkenNederland telt zo´n 20 Nationale parken. Welke zijn verenigd in het Samenwerkingsverband Nationale Parken.

Samen vertellen zij het verhaal van de Nederlandse natuur. In de parken zijn alle bijzonderheden van de Nederlandse natuur terug te vinden: duinen, bossen, heide, laagveen, getijdenwater, beekdalen en vennen. En ook de bewoners variëren per park: bijzondere vogelsoorten, vlinders, reptielen en amfibieën, edelherten, dassen, bevers, otters en zeehonden vinden in de parken hun plek.

Natuur om te koesteren
De toenmalige Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft 17 bijzondere natuurgebieden in Nederland aangewezen als nationaal park. Er zijn daarnaast ook nog twee private nationale parken (NP De Hoge Veluwe en NP Veluwezoom) en het Grenspark De Zoomkalmhoutse Heide. De natuurgebieden zijn elk aaneengesloten en hebben een oppervlakte van minimaal duizend hectare. Voor het Nederlandse natuurbeleid vormen ze één geheel: het stelsel van Nationale Parken in Nederland. De eigenaren, beheerders en andere betrokkenen van de parken zijn samen verantwoordelijk voor de bescherming en ontwikkeling van de kwaliteit van de natuur

Hieronder kan je alle nationale parken in Nederland terug vinden.  Zo vind je er dan de adressen van de verschillende bezoekerscentra, meer informatie over het gebied zelf, wat je er allemaal kan doen en nog veel meer.

(Bron: logo,foto’s en teksten van www.nationaalpark.nl)

Nationale parken op kaart

Nationale Parken op kaart

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events