Logo NaturalisNaturalis is een onderzoeksinstituut en natuurhistorisch museum in Leiden. Het werd op 28 januari 2010 opgericht in Leiden als NCB Naturalis, een fusie van het Zoölogisch Museum Amsterdam, het Nationaal Herbarium Nederland en Natuurhistorisch Museum Naturalis. Sinds de zomer van 2012 wordt de naam Naturalis Biodiversity Center gebruikt.

In ruim tweehonderd jaar heeft Naturalis heel wat natuurhistorische objecten weten te verzamelen. Tot voor kort als drie onafhankelijke organisaties: het  Zoölogisch Museum Amsterdam, het Nationaal Herbarium Nederland en Nationaal Natuurhistorisch Museum Naturalis.

Toen in 2010 het besluit werd genomen de krachten te bundelen ontstond één van de grootste collecties ter wereld.

Stof, puin en bouwvakkers: Naturalis verbouwt groots en is dus even gesloten. Vanaf medio 2019 ben je van harte welkom in ons fonkelnieuwe museum. Kom je dan ook?

(Bron: Logo en teksten van www.naturalis.nl en van nl.wikipedia.org/wiki/Naturalis_Biodiversity_Center)

Contactgegevens

Bezoekadres:
Darwinweg 2
2333 CR Leiden
Nederland

Postadres:
Postbus 9517, 2300 RA Leiden

T: 071 751 96 00

F: 071 751 96 66

E: contact@naturalis.nl
Of via hun contactformulier

Wwww.naturalis.nl

Routebeschrijving

Openingstijden (2019):

Stof, puin en bouwvakkers: Naturalis verbouwt groots en is dus even gesloten. Vanaf medio 2019 ben je van harte welkom in ons fonkelnieuwe museum. Kom je dan ook?
Zoovariaticket klein (368 x 227)

Klik op het ticket voor alle online prijzen

Entreeprijzen (2018):

Stof, puin en bouwvakkers: Naturalis verbouwt groots en is dus even gesloten. Vanaf medio 2019 ben je van harte welkom in ons fonkelnieuwe museum. Kom je dan ook?

Plattegrond:

Helaas heeft Naturalis geen online plattegrond beschikbaar.

Geschiedenis:

Naturalis kent ondanks zijn nieuwe naam als organisatie een lange historie. Op 9 augustus 1820 besloot Koning Willem I tot de stichting van ’s Rijks Museum van Natuurlijke Historie. In 1878 werden de geologische en mineralogische verzamelingen afgescheiden, om het nieuwe Rijksmuseum van Geologie en Mineralogie te vormen. Uiteindelijk werden in 1998 de activiteiten weer samengevoegd met de oprichting van Nationaal Natuurhistorisch Museum Naturalis. Het werd op 7 april van dat jaar geopend door Koningin Beatrix.

De basis voor het Zoölogisch Museum Amsterdam werd gelegd in 1838 met de oprichting van het Genootschap ‘Natura Artis Magistra’: de natuur als leermeesteres van kunst en wetenschap. De geschiedenis van het Nationaal Herbarium Nederland, dat een Leidse, Utrechtse en Wageningse tak kende, gaat terug tot 1829 toen Koning Willem Iper Koninklijk Besluit opdracht tot de oprichting van het Rijks-herbarium gaf.

Op 28 januari 2010 werden het Nationaal Natuurhistorisch Museum Naturalis, het Zoölogisch Museum Amsterdam en het Nationaal Herbarium Nederland samengevoegd tot Nederlands Centrum voor Biodiversiteit (NCB) Naturalis. De collecties en het personeel werden samengebracht in Leiden. Het uiteindelijke doel van de samenwerkende partijen is een volledige fusie. In 2013 fuseerde ETI BioInformatics, door UNESCO in 1990 opgericht, met Naturalis Biodiversity Center. Hiermee werd de groep die zich wijdt aan de informatica van biodiversiteit versterkt. Zo werd de Catalogue of Life (Species 2000) er ondergebracht en werd bijgedragen aan de Global Biodiversity Information Facility

Cijfers en bijzonderheden:

Ontstaan: 1820

Een van de grootste natuurhistorische collecties in Nederland!

Deel jouw foto’s:

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan Naturalis!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep: Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events