Logo Natuurmuseum BruinenbergDe missie van het Natuurmuseum Bruinenberg is het bewaren, onderhouden, uitbreiden en tentoonstellen van haar collectie opgezette vogels en zoogdieren, stenen en schelpen. Het tentoonstellen gebeurt op een voor de verschillende doelgroepen, met name de basisschoolleerlingen, aantrekkelijke en leerzame wijze.

Natuurmuseum Bruinenberg bevindt zich op de boven-verdieping van SanjesZoo, een onderdeel van SanjesFertier

Ze halen veel inspiratie uit de directe omgeving. Met de unieke gebieden het Lauwersmeer gebied, de Wouden en het Wad naast de deur, is daar dan ook geen gebrek aan. hun doel is op een leuke manier respect bijbrengen voor de natuur. Hun sleutelwoorden zijn dan ook: Actief, Leerzaam en Gezellig.

(Bron: Logo en teksten van www.natuurmuseumbruinenberg.nl)

Contactgegevens

Natuurmuseum Bruinenberg (Op de bovenverdieping van SanjesZoo)

Boppewei 14
9271 VH De Westereen
Nederland

Tel: 06 – 222 78 699
bgg: 0511 – 472885 (SanjesZoo)

Einfo@natuurmuseumbruinenberg.nl

Wwww.natuurmuseumbruinenberg.nl

Routebeschrijving

Openingstijden (2017):

De openingstijden zijn gelijk aan die van Sanjeszoo.

Woensdag: 12:30 – 18:00u*
Zaterdag: 10:00 – 18:00u*
Zondag: 10:00 – 18:00u*

*Het dierenpark is geopend tot 17:00u.

In de herfstvakantie dagelijks open van 10:00 – 18:00u.

 

Klik hier voor de actuele openingstijden

Het museum is niet geschikt voor rolstoelen!

De toegang tot het Natuurmuseum is gratis in combinatie met een toegangskaartje voor SanjesZoo. (Entree SanjesZoo: € 9,00)

Natuurmuseum Bruinenberg bevindt zich op de boven-verdieping van SanjesZoo, een onderdeel van SanjesFertier.

Ze zijn helaas niet rolstoeltoegankelijk

Plattegrond:

Hellaas heeft Natuurmuseum Bruinenberg geen online plattegrond beschikbaar.

Geschiedenis:

In 1951 richtte de heer A. Bruinenberg, opmaker van vee uit Dokkum, samen met de heer J. Hoekstra, bruggenwachter uit Raard, het museum op in de vorm van vereniging Natuer en Gea. Familie Bruinenberg had al een lange geschiedenis van opvang van vogels in de keuken. Hij was altijd al actief geweest in natuureducatie voor de jeugd. Zo organiseerde hij “De Spotvogels” , een club voor natuur liefhebbende kinderen en was hij mede oprichter van de lokale vogelwacht.

Na eerst een tijdje in een oude soepkokerij in Dokkum te hebben gezeten, heeft het museum een aantal jaren op de Kereweer zijn deuren open gehad. In 1985 kreeg het museum een nieuwe plek aan de Kleine Oostertrstraat in een oude schoolgebouw. Ondanks een lange succesvolle periode moest het museum in 2012 een ander onderkomen zoeken. Na meer dan 60 jaar in Dokkum te hebben gezeten, heeft het museum een nieuw onderkomen gevonden op deze locatie.

We halen veel inspiratie uit de directe omgeving. Met de unieke gebieden het Lauwersmeer gebied, de Wouden en het Wad naast de deur, is daar dan ook geen gebrek aan. Ons doel is op een leuke manier respect bijbrengen voor de natuur. Onze sleutelwoorden zijn dan ook: Actief, Leerzaam en Gezellig.

Cijfers en bijzonderheden:

Ontstaan: 1951
We halen veel inspiratie uit de directe omgeving. Met de unieke gebieden het Lauwersmeer gebied, de Wouden en het Wad naast de deur, is daar dan ook geen gebrek aan. Ons doel is op een leuke manier respect bijbrengen voor de natuur. Onze sleutelwoorden zijn dan ook: Actief, Leerzaam en Gezellig.

Bijzonder zijn de Diorama’s waarvan er in Nederland maar weinig zijn! Unieke ervaring dus.

Deel jouw foto’s:

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan Natuurmuseum Bruinenberg!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep: Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events