Logo Natuurmuseum TwintighoevenNatuur- en cultuurhistorisch museum “Twintighoeven” ligt op een prachtige locatie, aan de rand van de Dordtse Biesbosch en in staatsboswachterij “De Elzen”.

Het museum toont de natuur- en cultuurgeschiedenis van vlak voor de Sint-Elizabethsvloed tot heden. Behalve de landschappelijke ontstaansgeschiedenis van het tegenwoordige Eiland van Dordrecht, met streekeigen beroepen als visser, eendenkooiker, biezenplanter, rietsnijder, griendwerker en landbouwer, komen vooral de bijzondere, maar ook de meer algemene, natuurwaarden van dit waterrijke getijdengebied ruimschoots aan bod. In het museum zijn bovendien het Natuur Informatie Centrum en het poldercentrum van de Natuur- en Vogelwacht gevestigd.

Het Natuur Informatie Centrum verzorgt een aantal activiteiten die tot doel hebben mensen met vragen over natuur en milieu van informatie te voorzien. In Twintighoeven krijgt het Natuur Informatie Centrum de benodigde ruimte hiervoor.

Het centrum beschikt over een uitgebreide bibliotheek, met boeken en artikelen op het gebied van de natuur en het milieu. Er worden veel landelijke verenigingen en stichtingen vertegenwoordigd door middel van folders, vouwbladen en dergelijke. Bovendien worden er in het centrum allerlei ondersteuningsartikelen verkocht. ook de schooljeugd kan met de meest uiteenlopende vragen in het Natuur Informatie Centrum terecht, bijvoorbeeld als er een spreekbeurt op school gegeven moet worden. Eveneens kan men voor informatie over milieuvriendelijke producten en afvalproblematiek bij het Natuur Informatie Centrum terecht.

(Bron: logo en teksten van www.twintighoeven.nl)

Contactgegevens

Noorderelsweg 2a
3329 KH Dordrecht
Nederland

T: 078 6213921

E: museum@twintighoeven.nl (info museum)
antiquariaat@twintighoeven.nl
(info Biesbosch-bookshop)

Wwww.twintighoeven.nl

Routebeschrijving

Openingstijden (2019):

Het museum en het Natuur-informatie centrum zijn geopend op: woensdag van 10.00-16.00 uur en de zaterdagen en zondagen van 12.30-16.00 uur en buiten deze dagen en tijden op afspraak. Het museum, is gevestigd in het voormalige koelhuis van hoeve “Jong Dordrecht” in staatsboswachterij “De Elzen”.

Toegangsprijzen (2019):

Toegang is GRATIS!

Plattegrond:

Helaas heeft het museum geen online plattegrond beschikbaar.

Geschiedenis:

Helaas hebben we nog geen informatie kunnen vinden over het onstaan van dit museum.

Cijfers en bijzonderheden:

Ontstaan: ?

Leuk niet al te groot museum, maar met de Biesbosch naast de deur kan je er gemakkelijk een hele dag doorbrengen

Deel jouw foto’s:

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan Natuurmuseum Twintighoeven!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep: Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events