Logo stichting CarnivoraStichting Carnivora

Stichting Carnivora is sinds het jaar 2000 een opvangcentrum voor exotische schemer-nachtdieren. Om deze bijzondere diersoorten niet van mensen te onthouden, is in 2012 het besluit genomen om de stichting om te toveren tot een educatiecentrum. Wij bieden zowel jong als oud de mogelijkheid om op een leuke, informatieve en veilige manier kennis te maken met deze bijzondere dieren in de vorm van kinderfeestjes en dierenpresentaties. Ook is het park op afspraak te bezoeken.

Contactgegevens

CONTACTGEGEVENS:

Stichting Carnivora

Meijelseweg 44
5986 NJ Beringe
Nederland

T: 06-81048100

E: info@stichtingcarnivora.com

W: www.stichtingcarnivora.com

Routebeschrijving

Openingstijden (2017):

Stichting Carnivora is op maandag t/m zaterdag van 10.00-17.00 op afspraak te bezoeken.
Het enige wat u hoeft te doen is even te bellen. Dit ivm met eventuele kinderfeestjes of dierenpresentaties.

 

Entreeprijzen (2017):

De stichting vraagt geen entreegeld maar een (vrijwillige) donatie zou geweldig zijn.

Plattegrond:

Helaas heeft stg Carnivora geen online plattegrond beschikbaar.

 

Geschiedenis:

Stichting carnivora is in 2000 opgericht door Yvonne Slots, met als doel om kleine exotische zoogdieren op te vangen. Doordat Yvonne regelmatig met andere dieren liefhebbers contact had, kwam ze tot de conclusie dat er vraag was naar opvang voor deze bijzondere dieren. Helaas is dit na al deze jaren nog steeds niet veranderd, waardoor stichting Carnivora in de loop der jaren heel wat exoten heeft opgevangen. In 2005 is het besluit genomen om ook reptielen, amfibieën en geleedpotigen op te vangen, aangezien ook hun steeds vaker een nieuw tehuis zochten. Veel impulsaankopen zorgde ervoor dat deze dieren uiteindelijk “op straat” werden gezet, doordat veel eigenaren de verzorging hadden onderschat. Dit liet helaas bij veel dieren de nodige lichamelijke en/of geestelijke littekens achter…

Om deze bijzondere diersoorten niet van mensen te onthouden, is in 2012 het besluit genomen om de stichting om te toveren tot een educatiecentrum waarbij men op een leuke en informatieve manier kennis kunnen maken met de dieren. Door de jaren heen is de stichting zo gegroeid, dat Yvonne het niet meer alleen kan runnen. Gelukkig heeft ze hulp van haar man, vrijwilligers en stagiaires, die met hart en ziel klaar staan voor alle Carnivora dieren. Al deze bijzondere mensen zorgen ervoor dat Stichting Carnivora nog steeds dieren kan opvangen en dat deze unieke dieren een thuis krijgen waar ze alle liefde, verzorging en aandacht krijgen die ze nodig hebben.

 

 

Cijfers en Bijzonderheden:

Ontstaan: 2000

Oppervlakte: ?

Aantal dierensoorten ?

Dierentuinvergunnng: Nee

 

 

De Dieren:

Stichting Carnivora bied bezoekers de mogelijkheid om een kijkje te nemen tussen haar wonderbaarlijke dieren. Samen met een begeleid(st)er die de rondleiding verzorgt krijgen bezoekers de mogelijkheid om de reptielenafdeling te bezoeken, waar een groot scala aan uiteenlopende diersoorten is gehuisvest. Bewoners van onze reptielenafdeling zijn diverse slangen, schildpadden en hagedissen soorten. Ondanks de naam, huisvest de reptielenafdeling ook diverse amfibieën, geleedpotigen en insecten. Naast de reptielenafdeling, mogen bezoekers ook een kijkje nemen bij de nachtdieren. Zoals de naam al verraad leven deze dieren in de nachturen en slapen zij overdag, in tegenstelling tot de meeste diersoorten. Sommige dieren zullen tijdens uw bezoek slapen, anderen zullen wakker zijn. Bij de nachtdieren is het dan ook donker, waardoor de afdeling er een mysterieuze sfeer op na houdt. De bewoners van deze afdeling zijn al net zo mysterieus, het is dan ook niet ongewoon dat men plotseling wordt aangestaard door een paar grote, donkere ogen. Enkele voorbeelden van bewoners op de nachtdierafdeling zijn egels, eekhoorns en vleerhonden

 

Diersoorten:
diverse slangen, land en water schildpadden en hagedissen soorten.
diverse amfibieën, geleedpotigen en insecten.
egels, eekhoorns en vleerhonden. (Hagedissen) gekko-achtigen, leguaanachtigen, skinkachtigen
+ kameleonachtigen, agamen

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan dit Stichting Carnivora!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

 

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events