Logo Vogelasiel Someren

Bij de stichting vogelasiel Someren e.o. verzorgen we zieke en gewonde vogels. Wanneer een zieke of gewonde vogel binnen wordt gebracht, wordt deze eerst geregistreerd en onderzocht. Indien nodig wordt medicatie toegepast om de vogel vervolgens in een van onze kooien te plaatsen. Het plaatsen van de vogels in de kooien is ter observatie. Na een periode van herstel wordt de vogel in een van onze volières geplaatst. In deze volières hebben ze de ruimte om te vliegen en aan te sterken. Na volledig herstel worden de vogels weer vrijgelaten in de natuur.

Geschiedenis

Stichting Vogelasiel Someren e.o. is ontstaan in 1979 in Asten. Na twee jaar vestigde het vogelasiel zich aan de Boerenkamplaan in Someren. Na jaren opvang van gewonde en zieke vogels, hiernaast ook kleine zoogdieren, heeft het vogelasiel zich in de jaren uitgebreid. Door middel van het houden van lezingen, rondleidingen en andere educatieve middelen heeft het vogelasiel een regionale en zelfs landelijke bekendheid opgebouwd. Velen hebben de weg naar het vogelasiel gevonden, met als gevolg de officiële erkenning door “Vogelbescherming Nederland” in augustus 1995.

In 2010 overleed de beheerder, dhr. Toon de Smit, waarna het vogelasiel de toenmalige locatie heeft moeten verlaten. Na maanden “dakloos” te zijn geweest, heeft het vogelasiel een nieuwe locatie. Deze locatie bevind zich tussen de bossen op Camping de Somerense Vennen te Lierop (gemeente Someren). Hieronder enkele foto’s van de huidige locatie.

(Bron: Logo en teksten van vogelasielsomeren.nl/)

Contactgegevens

Philipsbosweg 7
5715 RE Lierop
Nederland

T: 06 – 29 79 93 16

Einfo@vogelasielsomeren.nl

Wvogelasielsomeren.nl

Routebeschrijving

Het is mogelijk het Vogelasiel tijdens openingstijden of via een telefonische afspraak (06-29799316) te bezoeken. Het bezoek aan het Vogelasiel is geheel gratis maar een kleine bijdrage wordt op prijs gesteld. Met behulp van uw bijdrage of eventuele aankopen kunnen we de vogels blijven helpen.

Openingstijden
– Ma:   09:00 — 12:00
– Di:     09:00 — 12:00
– Wo:   09:00 — 12:00
– Do:    09:00 — 12:00
– Vr:     09:00 — 12:00
– Za:    Op afspraak
– Zo:    Gesloten voor bezoekers

Ook staan wij regelmatig op markten waar wij vogelhuisjes en nestkasten verkopen, via onze Facebookpagina houden wij u op de hoogte wanneer deze plaatsvinden.

De toegang is in principe gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Rondleidingen:
Bent u benieuwd naar de stichting en de vogels in het Vogelasiel dan is het mogelijk om een rondleiding te boeken. Samen met de beheerder Pepie Smits, krijgt u meer achtergrondinformatie en ziet u de vogels van dichtbij. Zo krijgt u een goede indruk wat het Vogelasiel inhoud.

Een rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur en is een leuk uitje voor uw personeel, fotoclub, school, kinderfeestje etc. Hiervoor vragen wij een vrijwillige bijdrage. Voor meer informatie en mogelijkheden kunt u een mail sturen naar info@vogelasielsomeren.nl

Vogelasiel Someren heeft helaas geen online parkplattegrond beschikbaar

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Weekdeals (728x90)

Ontstaan: vanaf 1979
Oppervlakte: ?
Dierentuinvergunning: Nee
Helaas nog geen online informatie beschikbaar
Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan Vogelasiel Someren!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

Zoovaria events