Logo Avonturia de Vogelkelder

Avonturia de Vogelkelder is eigenlijk de grootste en avontuurlijkste dierenwinkel van Nederland. Met een zeer ruime assortiment aan dierenbenodigdheden van voeding tot speelgoed bieden zij u genoeg keus voor uw huisdier.

Avonturia biedt een uitdagende omgeving waar jong en oud zich uitstekend vermaken. Je vindt er de allerleukste arrangementen voor een ochtend of middag gezellig samen leuke dingen doen. Ze hebben voor ieder wat wils!

Naast de dierenwinkel is een thematische grot ingericht, met daarin allerlei exotische dieren. Ze noemen het zelf de Zoo. Let goed op! want in de avonturenboom leeft een bijzonder volkje, misschien kom je ze wel tegen?

Ga op Avontuur in de grotten van Avonturia & ZOO en kom oog in oog te staan met de meest bijzondere dieren uit het dierenrijk zoals stokstaartjes, woestijnvosjes, vleermuizen een reuze spin en nog veel meer!

Een spannende en leerzame speurtocht voert je door het ondergrondse grottenstelsel en de opgraving naar een echte dinosaurus. Hier kun je de onderzoekers een handje helpen en verdien je ook nog eens een mooi prijsje!

(bron: logo, foto’s en tekst van www.de-vogelkelder,nl)

Contactgegevens

Kerketuinenweg 3
2544 CV ‘s-Gravenhage
Nederland

Tel: 070 – 3637272

E: info@avonturia.nl

W: www.de-vogelkelder.nl

Routebeschrijving

Openingstijden (2018):

Maandag t/m Vrijdag: 09:00 – 18:00 uur
Zaterdag: 09:00 – 17:00 uur
Zondag: 12:00 – 17:00 uur

Entreeprijzen (2018):

Iedereen moet dit gezien hebben!! De toegangsprijs voor iedereen van 3 jaar en ouder is € 5,95 per persoon. Maar van 1 juli t/m 31 december is er een mooie actie en betaalt iedereen € 4,95 per persoon.
De winkel is natuurlijk gratis te bezoeken

Parkplattegrond:

Helaas heeft t park geen online plattegrond beschikbaar

Geschiedenis:

We gaan terug naar 1976
De naam: “De Vogelkelder” is niet zomaar verzonnen. Jan verkocht zijn vogels letterlijk vanuit zijn kelder. De vensterbank in de slaapkamer deed dienst als etalage. Hier werden de eerste vogelkooien tentoongesteld. Vertegenwoordigers werden ontvangen op de bank in de woonkamer. Na 4 jaar werden de vogels en toebehoren verhuisd naar een pand aan de Copernicuslaan. Het assortiment van de Vogelkelder werd uitgebreid. Na enige tijd werd ook dit pand te klein. Tijd voor nieuwe toekomstplannen gemaakt. De zoons van Jan, Jimmy en Donald, kwamen in de zaak. Samen met Emely (de vrouw van Jan) en Tamara (de wederhelft van Jimmy) werd er een nieuwe stap gezet naar een ruim pand aan de Oude Haagweg. Hier was genoeg ruimte voor alle nieuwe ideeën. Op ruim 1000 m² creëerde de familie een ware belevenis voor jong en oud. Naast de verkoop van dieren en dierbenodigdheden werd aandacht besteed aan educatie. Een reptielengrot, losvliegende vogels en een goudzoekvijver… een bezoekje aan de Vogelkelder werd al snel een heel avontuur. Vandaar dat de naam werd uitgebreid tot “Avonturia De Vogelkelder”.
Om alle toekomstplannen te kunnen verwezenlijken werd er nog een keer verhuisd. Dit keer naar een ruime kas aan de Kerketuinenweg. Hier is tot op de dag van vandaag een keur van dieren te koop en te bewonderen, kunnen kinderfeestjes worden gevierd en is er een volwaardige brasserie waar de inwendige mens wordt voorzien van hapjes en drankjes. Ook is een dierenarts gevestigd in het pand aan de Kerketuinenweg.

Eind 2014 is de aankoop gedaan van een aangrenzend pand, zodat de totale vloeroppervlakte uitkomt op
maar liefst 8.000 m2! Maanden is er hard gewerkt aan de uitbreiding. Achter de schermen heeft de verhuizing van de webshop, groothandel en diverse kantoren plaatsgevonden. De uitbreiding van Avonturia & ZOO, de realisatie van een nieuwe en unieke kattenstraat en de dierenarts zijn in een afrondende fase aangekomen. Kinderen kunnen nieuwe avonturen beleven in een uitdagende ruimte vol speel- en spelplezier. Door de verhuizing van de kattenafdeling naar het nieuwe gedeelte is er meer ruimte ontstaan om de honden- en vissenafdeling flink uit te breiden. In aanbouw is het Rattenriool en de Haagse Pinguïn Academy, waarbij op een leuke manier leerzame informatie over allerlei thema’s wordt aangeboden.

Cijfers en bijzonderheden:

Ontstaan: 1976
Oppervlakte: 0.3 hectare
Aantal diersoorten: 100
Dierentuinvergunning: Ja
Sinds: 05-09-2016

Een bijzondere dierenwinkel met een gethematiseerde “Zoo” met bijzondere dieren. Ook erg leuk om een kinderfeest te geven. Kijk op de website voor de diverse arrangementen

De dieren:

Er zijn in Avonturia een heleboel dieren te ontdekken, van reptielen tot kleine zoogdieren en vogels.

Deel jouw foto’s:

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan Avonturia de Vogelkelder.

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep: Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria Events