logo omnium goesOmnium is de nieuwe naam voor Sportpunt Zeeland. Omnium staat voor oneindig veelzijdig. In het geheel vernieuwde complex vind je alles bij elkaar: een Tropisch bos, zwemparadijs met lazy river, vier sporthallen, turnhal, camping, horecaplein, kinderdagverblijf, beautysalon, sportschool, fysiocentrum, sport- en dansopleiding CIOS Goes-Breda.

Dompel jezelf onder in tropische sferen en ervaar het ultieme vakantiegevoel. In het Tropisch bos van Omnium beleef je de tropen alsof je er bent. Je hoort het vrolijke gekwetter van tropische vogels, loopt via de skywalk over de boomtoppen en ontdekt de bijzondere verhalen van tropische bomen en planten.

Ook in het Tropisch bos van Omnium is de natuur altijd in beweging. We volgen het ritme van de seizoenen. De ene keer vieren we de oogst van koffie en specerijen. Dan weer worden er nieuwe planten gezaaid. Zie hoe de bananen groeien en ervaar het verhaal van rijst als wereldvoedsel. Proef echte verse koffie en maak zelf siroop van suikerriet. Misschien zie je wel de grootste bloem ter wereld of spot je een vleesetende plant.

(Bron: logo en teksten van www.omnium.nl/)

Contactgegevens

Zwembadweg 3
4463 AB Goes
Nederland

Tel: 0113 233388

Einfo@omnium.nl

W: www.omnium.nl

Routebeschrijving

Openingstijden (2017):

Het Tropisch bos is van dinsdag t/m zondag geopend van 10.00 – 17.00 uur.
In vakanties en op feestdagen is het tropisch bos ook op maandag open.

Wil je met een groep komen stuur dan een mail naar groepen@omnium.nl

Entreeprijzen (2017):

Los ticket Tropisch bos
Kinderen t/m 4 jaar gratis
Kinderen 5 t/m 12 jaar € 6,25
Volwassenen € 6,75
65+ € 6,25

Gezinstarief Tropisch bos € 23,-
(4 personen, waarvan minimaal 1 volwassene)

Combikaart voor toegang Tropisch bos + Zwembad 
Maandag t/m vrijdag € 9,50
Zaterdag, zondag, vakanties en feestdagen € 11,50

Jaarkaart Tropisch bos € 37,50 p.p.
Introducé  € 5,75 p.p.
Zwemmen € 5,75 p.p.
(op vertoon van jaarkaart en ook geldig voor gezinsleden jaarkaarthouder)

Zeelandpas-arrangement
Kids t/m 4 jaar: gratis, incl. gratis softijsje
Kinderen (5 t/m 12 jaar) en 65+: € 5,50 p.p. incl. gratis softijsje
Volwassenen en kinderen (vanaf 12 jaar): € 6,00 p.p. incl. gratis softijsje

Parkplattegrond:

Helaas heeft Omnium nog geen parkplattegrond online.

Geschiedenis:

Omnium is de nieuwe naam voor Sportpunt Zeeland. Omnium staat voor oneindig veelzijdig. In het geheel vernieuwde complex vind je alles bij elkaar: een Tropisch bos, zwemparadijs met lazy river, vier sporthallen, turnhal, camping, horecaplein, kinderdagverblijf, beautysalon, sportschool, fysiocentrum, sport- en dansopleiding CIOS Goes-Breda.

De kracht van de zon
Omnium zet zich in voor een duurzame toekomst. Bij de bouw van het Tropisch bos en het vernieuwen van de sporthallen zijn duurzame maatregelen getroffen die het energieverbruik verminderen. Het Tropisch bos is daar een onderdeel van. Het is meer dan alleen een leuke attractie. Met het bos voorzien we ook in een stukje energiebehoefte. Het Tropisch bos ligt namelijk onder een 18-meter hoge transparante kap met een houten constructie en EFTE (kunststof recycled) kussens. Door deze kussens werkt de kas het hele jaar als energiecollector. Continu wordt warmte onttrokken en opgeslagen in een bodemsysteem (WKO). Vanuit de bodem kan in alle jaargetijden warmte worden afgegeven aan het zwembad en de sporthallen. Zonnekracht speelt hierdoor niet alleen in het Tropisch bos maar in het hele complex een belangrijke rol in de energiehuishouding- en opwekking.

Daarnaast heeft Omnium meer duurzame maatregelen getroffen. Alle bestaande daken en gevels van het zwembad zijn gerenoveerd en opnieuw geïsoleerd. De isolatiewaarde is zo meer dan verdubbeld. Bijkomend voordeel van deze renovatie is de totaal vernieuwde uitstraling die het zwembad heeft gekregen. Dit is uiteraard de meest duurzame keuze die voor bestaande bebouwing kan worden genomen!

(Bron: logo en teksten van www.omnium.nl)

Cijfers en bijzonderheden:

Ontstaan: ?
Oppervlakte: ?
Aantal diersoorten: ?

De dieren:

De dieren zitten bij het Omnium in het Tropisch Bos

Lees hier meer over het Tropisch Bos

Deel jouw foto’s:

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan Omnium in Goes!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep: Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events