Omniversum

Omniversum is een grootbeeldfilmtheater. De films worden door een geavanceerde techniek op een enorm projectiescherm geprojecteerd. Het scherm heeft de vorm van een halve bol en loopt half rondom het publiek. Dit koepelscherm is zo groot als een half voetbalveld. Overal om u heen ziet u het beeld van de film. De beleving wordt nog eens extra versterkt door een subliem geluidssysteem. Ronduit Spectaculair dus!

Techniek
IMAX is afgeleid van het Frans Canadese l’Image Maximale (Maximum Image). IMAX maakt gebruik van het grootste filmframe: 10 keer groter dan een 35 mm frame en 3 keer groter dan 70 mm. Elk filmbeeldje is dus 10 keer groter dan dat van een gewone bioscoopfilm en wordt 500 keer (!) vergroot.

De film wordt geprojecteerd door een fish eye lens m.b.v. een 15.000 Watt Xenon lamp, die watergekoeld is. De film gaat met een snelheid van 100 meter per minuut door de projector. Een film van 3 kwartier heeft dan ook een lengte van 4,5 km. en een gewicht van 100 kg.

Om een Omniversum film te maken, maakt men gebruik van speciale IMAX camera’s. In een camera gaat een filmmagazijn van maar 3 minuten. Het maken van een IMAX film is een tijdrovend project. Gemiddeld is men circa 2 jaar bezig met een film en lopen de productiekosten op tot wel 12 miljoen euro. Maar het levert de bezoekers aan de IMAX theaters wereldwijd elke keer weer een bijzondere ervaring!

De films
De films in Omniversum nemen je mee naar andere werelden: in het verleden gingen we al mee op expeditie naar de top van Mount Everest en beleefden we een heuse rafttocht dwars door de Grand Canyon. In haar 30-jarig bestaan bracht Omniversum maar liefst 103 films uit. De programmering biedt documentaire-achtige films waarin mens, natuur, cultuur, avontuur en wetenschap centraal staan. Alle films zijn Nederlands gesproken (via oortelefoon ook in Engels te volgen) en meestal geschikt voor alle leeftijden tenzij anders aangegeven. Het zaalprogramma duurt circa 50 minuten. Ieder uur start er een nieuwe film. Bekijk hier het actuele filmaanbod.

“Stichting Continuïteit Omniversum (hierna: Omniversum) streeft er naar kennis over het menselijk leven, de natuur en onze planeet op een bijzondere en indrukwekkende wijze aan het publiek door te geven, kennis die met name essentieel is voor een duurzame samenleving.”

Omniversum volbrengt deze missie door het draaien van films met een boodschap waarin duurzaamheid en respect voor onze leefomgeving gepropageerd wordt. De hoeveelheid bezoekers waarbij wij deze boodschap onder de aandacht brengen is bepalend voor de mate waarin wij de missie succesvol volbrengen.

(Bron: Logo en teksten van www.omniversum.nl en https://nl.wikipedia.org/wiki/Omniversum)

Contactgegevens

President Kennedylaan 5
2517 JK Den Haag
Nederland

E: info@omniversum.nl

Wwww.omniversum.nl

Routebeschrijving

Openingstijden (2017):

Schoolvakanties en feestdagen:09.30 – 21.00 uur
Maandag:10.00 – 15.00 uur
Dinsdag en woensdag:10.00 – 17.00 uur
Donderdag:10.00 – 20.00 uur
Vrijdag en zaterdag:10.00 – 21.00 uur
Zondag:10.00 – 20.00 uur

De kassa is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur. De eerste voorstelling start om 11.00 uur. Tijdens schoolvakanties en feestdagen is de kassa dagelijks geopend vanaf 09.30 uur en start de eerste voorstelling om 10.00 uur. Ieder uur start een nieuwe film. Elke film duurt inclusief voorprogramma ongeveer 1 uur.

Let op! Er kan om verschillende redenen worden afgeweken van bovenstaande openingstijden.

Controleer altijd de programmering van de dag voor een actueel overzicht.

Entreeprijzen (2017):

REGULIERE PRIJZEN

Volwassenen: € 10,75

Kind t/m 11 jr * € 8,75

Tweede voorstelling op dezelfde dag** € 5,50
*Kinderen jonger dan 4 jaar hebben gratis toegang mits zij bij de ouders op schoot zitten.
* *Kortingsacties gelden niet bovenop deze reductie.

COMBINATIEPRIJZEN:

Combinatie Madurodam
Volwassenen: € 22,00
Kind (4 t/m 11 jr) € 20,00

Combinatie Sea Life
Volwassenen:  € 21,50
Kind (4 t/m 11 jr): € 16,50

Combinatie Panorama Mesdag
Volwassenen: € 17,50
Kind (4 t/m 11 jr): € 11,00

Combinatie Museon

Volwassenen: € 20,50
Kind (4 t/m 11 jr): € 13,75
Kind (12 t/m 18 jr): € 18,00

Combinatiekaarten voor Museon zijn in schoolvakanties alleen bij Omniversum te koop.

Voorwaarden combinaties

De genoemde prijzen zijn reductietarieven. Kortingsacties gelden daarom niet op deze kaarten.
U betaalt het volledige bedrag bij de eerste attractie die u bezoekt en ontvangt een voucher voor gratis toegang voor de tweede attractie van de combinatie.
Combinaties dienen te worden gemaakt op dezelfde dag.
De tickets kunnen alleen op de dag van het bezoek worden afgehaald.

Parkplattegrond:

Het Omniversum heeft helaas geen online parkplattegrond beschikbaar.

Geschiedenis:

In 1976 werd het toenmalige Sijthoff-planetarium, daterend uit 1934, door een brand verwoest. Direct na deze brand is men begonnen met het opzetten van een nieuw planetarium. In dat nieuwe theater zouden zowel planetariumvoorstellingen vertoond worden als IMAX-filmvoorstellingen. Omniversum werd geopend in 1984 en was het eerste IMAX Dome theater in Europa.

Dolphins

In 2005 heeft de documentaire Dolphins 300.000 bezoekers getrokken en is daarmee de best bezochte film in de geschiedenis van Omniversum en de best bezochte documentaire in Nederland.

In februari 2007 is de film Wild Safari per direct vervangen voor de film Africa: The Serengeti. De film Wild Safari moest plaats maken omdat de film als “onprettig werd ervaren”, aldus de bezoekers. De combinatie van het grote scherm en de jeeptochten zorgden ervoor dat deze film een erg onaangenaam gevoel bij mensen opwekte.

In 2007 heeft de documentaire Dolphins 407.281 bezoekers getrokken. Met dit aantal bezoekers is de documentaire niet alleen de best bezochte in Nederland, maar ook in de rest van de wereld. Voorheen stond New York op de eerste plaats. De film is inmiddels aan haar 8e jaar begonnen en zal vermoedelijk blijven tot de 500.000 bezoekers zijn gehaald.

In 2012 werd de 600.000ste bezoeker verwelkomd.

Cijfers en bijzonderheden:

Ontstaan: 1984
Oppervlakte: ?
Aantal diersoorten: 0

De missie van Omniversum luidt: “Omniversum streeft ernaar om kennis over het menselijk leven, de natuur en onze planeet op een bijzondere en indrukwekkende wijze aan het publiek door te geven, kennis die met name essentieel is voor een duurzame samenleving.”
Dit vertaalt zich in films met als thema cultuur, natuur en wetenschap. Ook muziek, geschiedenis en entertainment komen aan bod. De inhoud van de films laat zich goed vergelijken met de televisieprogramma’s van Discovery Channel en National Geographic Channel. Een film duurt een klein uur.

De dieren:

Het Omniversum heeft zelf geen dieren maar heeft wel vaak geweldige fims met dieren. Vaak zijn deze ook in 3d en daardoor lijkt j=het net of je tussen de dieren leeft.

De missie van Omniversum luidt: “Omniversum streeft ernaar om kennis over het menselijk leven, de natuur en onze planeet op een bijzondere en indrukwekkende wijze aan het publiek door te geven, kennis die met name essentieel is voor een duurzame samenleving.”
Dit vertaalt zich in films met als thema cultuur, natuur en wetenschap. Ook muziek, geschiedenis en entertainment komen aan bod. De inhoud van de films laat zich goed vergelijken met de televisieprogramma’s van Discovery Channel en National Geographic Channel. Een film duurt een klein uur.

Deel jouw foto’s:

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan het Omniversum.

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep: Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria Events