Struisvogelboerderij Monnikenwerve

Struisvogelboerderij Monnikenwerve is sinds 1997 een begrip in de streek. Wat als hobby begon groeide uit tot een attractie die niet meer is weg te denken uit de regio. Er is dan ook heel wat te beleven en te zien. Vanzelfsprekend heel veel Struisvogels in allerlei soorten en maten. Van de broedmachines en de eieren, van kuikens tot de grote broedvogels. Tijdens de rondleiding komt men alles te weten over deze grote loopvogel. De eieren van een Struisvogel wegen ongeveer 1 ½ kilo en zijn daarmee de grootste ter wereld. Dat de eieren eetbaar zijn kunt u zelf ervaren. In de tearoom met terras kunt u gezellig wat drinken na de rondleiding. Wat dacht u van koffie met een plak Struisvogelcake of een Struisvogellikeurtje? In het winkeltje vindt u de leukste souvenirtjes. Wat te denken van een Struisvogelknuffeltje of een mooi boek dat te gebruiken is voor een spreekbeurt op school. Ook de mooie veren kunnen niet ontbreken, en natuurlijk worden ook de grote eieren verkocht. Daarnaast is er een cosmeticalijn op basis van Struisvogelolie, het gezonde en lekkere Struisvogelvlees wordt verkocht en er is een unieke collectie Struisvogellederwaren. Het bedrijf is voor iedereen goed toegankelijk, er zijn geen grote drempels op het bedrijf en het toilet is aangepast voor mindervaliden. Er is ruime parkeergelegenheid voor auto’s, maar ook voor een bus is er meer dan genoeg ruimte.

(Bron: Logo en teksten van www.destruisvogel.nl/)

Contactgegevens

Hogeweg 1
4524 KG Sluis
Nederland

Tel: (+31)-(0)11 7492131

Einfo@destruisvogel.nl

Wwww.destruisvogel.nl

Routebeschrijving

Openingstijden (2017):

Het winkeltje is het hele jaar geopend na telefonische afspraak, +31 117 492131. Voor struisvogelvlees, lederwaren, en andere cadeaus kunt u dus gewoon bij ons terecht. De boerderij bezoeken is weer mogelijk op zaterdag en zondag vanaf zaterdag 19 maart 2016

15 maart t/ 31 oktober:
– iedere zaterdag en zondag geopend van 10.30 – 17.00

Juli en Augustus:
– Dagelijks geopend van 10.30 – 17.00

Rondleidingen om 11:00, 12:30, 14:00 en 15:30 uur. Reserveren tijdens deze Openingsuren is niet noodzakelijk, op tijd zijn wel!
Wij vragen u vriendelijk om u aan de openingstijden te houden, buiten deze tijden kunnen wij u niet ontvangen. In die tijd worden de dieren verzorgd en hebben ze rust nodig, evenals de eigenaren zelf.

Voor groepen vanaf 20 personen dagelijks geopend volgens afspraak t/m 31 oktober

Entreeprijzen (2017):

Bezichtigen struisvogels en weilanden (inclusief rondleiding)
– € 5,00 per persoon
– Kinderen tot 12 jaar € 3,00 per persoon

– Honden toegelaten mits aangelijnd

– Voor groepen vanaf 25 personen dagelijks geopend volgens afspraak, van 1 maart t/m 31 oktober

GROEPSTARIEVEN 2017 (vanaf 25 personen):

  1. Bezoek met rondleiding, koffie / thee met Struisvogelcake à € 7,00 per persoon.
  2. Bezoek met rondleiding, koffie / thee, Struisvogelcake en een Struisvogellikeurtje à € 9,00 per persoon. Bij vraag om een extra 2e kopje koffie bedraagt de prijs hiervoor € 1,00.
  3. Bezoek met rondleiding, koffie / thee, en een lekker stuk gebak, € 8,50 per persoon.
  4. Bezoek met rondleiding en lunch voor € 15,00 per persoon. De lunch is in buffetvorm en bestaat uit een boterkoek, diverse soorten brood, broodjes en beleg en een kop soep van Struisvogelbouillon. Daarnaast twee koppen koffie of thee.
  5. Wij gaan ervan uit dat groepen uit meer dan 25 personen bestaan.

Parkplattegrond:

De struisvogelboerderij heeft helaas geen online parkplattegrond beschikbaar.

Geschiedenis:

Struisvogelboerderij Monnikenwerve bestaat sinds 1997. In die periode is er op de boerderij veel veranderd.

Aanvankelijk waren er alleen struisvogels, van een bezoekerscentrum was toen nog geen sprake. Er moest ook nog veel geleerd worden. In Nederland en België was er nog lang niet alle kennis over deze intrigerende dieren.

Omdat er erg veel vraag kwam van scholen en omwonenden om de struisvogels te mogen bekijken opende struisvogelboerderij Monnikenwerve in 1998 haar deuren voor groepen, scholen en toeristen. Het bleek een schot in de roos te zijn, immers, struisvogels zie je niet iedere dag.
Struisvogels in alle soorten en maten. Van kuikens tot en met de grote broedvogels, van de broedmachine en de eieren tot het leer en het vlees, alles is te zien en verkrijgbaar.

Toeristen krijgen een rondleiding en kunnen daarna wat drinken in de tearoom terwijl men uitkijkt over de ruime wei van de broedvogels. In het winkeltje vindt men documentatie en men kan er leer gemaakt van struisvogelhuid kopen.

Vanzelfsprekend ontbreekt het struisvogelvlees niet, dit vlees is rood van kleur, cholesterolarm en bovendien erg lekker.

Voor bij de koffie kunt u proeven van struisvogelcake gebakken uit struisvogelei. Deze eieren hebben de inhoud van ongeveer 25 kippeneieren. U kunt het hele jaar bij ons terecht voor de diverse producten zoals het vlees en de lederwaren

Cijfers en bijzonderheden:

Ontstaan: 1997
Oppervlakte: ?
Aantal diersoorten: 2

Sta oog in oog met deze bijzondere dieren en leer alles over hen.

De dieren:

Meer weten over de struisvogel?

klik hier voor meer informatie over dit dier

Deel jouw foto’s:

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan Struisvogelboerderij Monnikenwerve.

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep: Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria evenementen