Logo Klein Costa RicaKlein Costa Rica is de meest bijzondere tropische overdekte tuin van Zuid-Oost Brabant. Hier beleeft u op meer dan 800m2 de wondere schoonheid van de tropen en de dieren die daar in leven. Naast hele mooie dieren zijn er ook verschillende bomen en planten te zien in de tropische vlindertuin.

Altijd al een vlinder uit de tropen van dichtbij willen zien? Bij Klein Costa Rica kan dit! Er fladderen meer dan 300 gekleurde vlinders rond waaronder de blauwe Morpho. Tijdens een wandeling door de vlindertuin kan er zelfs een vlinder op uw schouder landen. Maandelijks komen er poppen uit Costa Rica en Maleisië naar Klein Costa Rica. Na de lange reis worden deze poppen opgehangen in de “poppenkast” en kunnen zich daar gaan ontpoppen tot een mooie vlinder.

In de Klein Costa Rica leven verschillende soorten tropische vogels. Deze vogels zitten niet in aparte volières maar vliegen door de gehele tuin heen. Het kan dus zomaar zijn dat er een vogel heel dicht bij u komt, maar het kan ook zijn dat u even goed moet zoeken. Sommige vogels zult u eerder horen dan zien, waaronder de nachtegaal. Maar wees op uw hoede, voor je het weet vliegt er één vlak langs u af. Liefhebbers van reptielen en/of amfibieën kunnen ook terecht bij Klein Costa Rica. In de tropische tuin leven niet alleen vlinders maar bijvoorbeeld ook  de Groene Leguaan. Deze moet u dan wel goed zoeken, want door de goede schutkleur zijn ze niet direct vindbaar. Daarnaast zijn er ook schildpadden, waaronder de Roodwangschildpad.

Midden in het tuinbouwgebied van Someren ligt Klein Costa Rica, de meest bijzondere tropische vlindertuin van Brabant. Hier beleeft u de wondere schoonheid van de tropen op meer dan 880m2. In de tuin groeien tropische bomen en planten. Ook leven er vele vlinders maar ook reptielen, vogels, vissen en schildpadden. U waant zich in de tropen, waarbij u kunt genieten van aangename temperaturen. Geschikt voor ieder weertype en leuk om met uw kinderen naartoe te gaan. Uw uitje bij Klein Costa Rica is een prima ochtend of middag invulling.

(bron: logo en tekst komen van www.kleincostarica.nl)

Contactgegevens

Ploegstraat 68a
5712 RL Someren
Nederland

Tel: 06-27249591

E: info@kleincostarica.nl

W: www.kleincostarica.nl

Routebeschrijving

Openingstijden (2018):

Klein Costa Rica heeft een wintersluiting!
– half december t/m half februari gesloten.

Woensdag t/m vrijdag                  van 10.00 tot 17.00 uur

Zaterdag en zondag                      van 10.00 tot 17.00 uur

Maandag en dinsdag                    gesloten

Bijzondere dagen in 2018

Goede vrijdag: 10:00-17:00 uur
Zaterdag: 10:00-17:00 uur
Eerste paasdag: 10:00-17:00 uur
Tweede paasdag: 10:00-17:00 uur

Entreeprijzen (2018)

– Kinderen tot 2 jaar: gratis
– Kinderen 2 t/m 12 jaar: €5,00
– Volwassenen: €8,50

Dagkaartjes zijn alleen te koop bij de balie van Klein Costa Rica.

Dagkaartprijzen groepen:
Klein Costa Rica biedt voor groepen een leuk dagje uit en een leerzame dag. Groepen vanaf 15 personen kunnen gebruik maken van de groepskorting. De dagkaart prijzen voor groepen zijn:
– vanaf 15 volwassenen: € 8,00 p.p.
– vanaf 15 kinderen: € 4,50 p.p.

Rondleiding
Om uw bezoek nog leuker te maken kunt u een rondleiding bij uw bezoek boeken. Onze gids zal dan van alles vertellen over het leven in de tropen. Voor meer informatie klikt u hier.

Reserveren
Voor meer informatie over groepsuitjes en reserveringen kunt u contact opnemen via info@kleincostarica.nl o.v.v. uw adresgegevens.

Seizoenkaart
– Kinderen 2 t/m 12 jaar: €18,00
– Volwassenen: €32,00

Tip! Je kunt Klein Costa Rica op proef bezoeken. Lever je dagkaart direct na het bezoek in bij de kassa en ontvang bij aanschaf van een seizoenkaart het dagtarief retour. De seizoenkaart is geldig vanaf het moment van aanschaf tot de laatste dag het kalender jaar (per kalenderjaar, geldig vanaf februari t/m december).

Seizoenkaarten zijn alleen te koop bij de balie van Klein Costa Rica.

– Parkeren is Gratis
– Huisdieren zijn helaas niet toegestaan in Klein Costa Rica. Dit omdat alle dieren los lopen en we niet willen dat de dieren worden opgejaagd en/of aangevallen. Helaas kan er ook geen uitzondering gemaakt worden voor blindengeleidehonden en andere hulphonden.
– Iedereen is welkom, ook mensen met een rolstoel en/of een rollator. Op sommige plekken is het erg smal en de hangtouwbrug is alleen te betreden via een wenteltrap, maar wees niet getreurd voor de rest kunt u alles van dichtbij komen bewonderen. Bij Klein Costa Rica is geen rolstoel en/of rollator aanwezig.

Klein Costa Rica heeft helaas geen online Parkplattegrond beschikbaar.

Geschiedenis:

Het park is op 24 mei 2015 is het park opengegaan voor publiek. en heeft in januari 2017 de dierentuinvergunning binnen gehaald.

Cijfers en bijzonderheden:

Ontstaan: 2015
Oppervlakte: 0.8 hectare
Aantal diersoorten: 100
Dierentuinvergunning: Ja
Sinds: januari 2017

De Dieren:

Naast vlinders zijn er ook nog vele andere diersoorten te zien in Klein Costa Rica. Onze uitgebreide dierencollectie zitten niet in aparte dierverblijven maar wonen verspreid in de tropische tuin. Een vogel of een leguaan kunt u dus van dichtbij tegen komen of u moet er eventjes naar zoeken.

De dierencollectie bestaan uit de onderstaande diersoorten, heeft u vragen over één van deze diersoorten of wilt u hier meer over weten, klik dan op de desbetreffende diersoort;

Vlinders
Vogels
Tropische vijver
Diamantsteur
Reptielen, amfibieën, schildpadden

Deel jouw foto’s met ons:

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan Klein Costa Rica!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep: Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events