Logo De Passiflorahoeve

‘De Passiflorahoeve’ is een zorgboerderij waar mensen met een beperking, op ontspannen wijze te midden van prachtige planten en vele dieren, kunnen werken. Wat deze hoeve uniek maakt, is haar grote collectie Passiflora’s en Aristolochia’s en haar tropische en Europese vlindertuinen met eigen vlinderkwekerij.

‘De Passiflorahoeve’ beheert twee belangrijke plantencollecties, namelijk Passiflora’s en Aristolochia’s. De planten zijn op grond van strenge selectiecriteria opgenomen in de Nationale Plantencollectie. Verantwoordelijk hiervoor is de Stichting Nationale Plantencollectie(SNP). De SNP is lid van de Nederlandse Museumvereniging. Nationale plantencollecties worden ook wel ‘levende musea’ genoemd.

U vindt bij ons meer dan 400 verschillende Passiflora’s, ruim 120 soorten Aristolochia’s, 300 Fuchsia’s en 100 Hibiscussen. Daarnaast kunt u ook genieten van tientallen andere kuipplanten.

In de vlindertuinen vliegen vele soorten tropische en Europese vlinders rond. Ook vindt u er vlindereitjes, rupsen en cocons. Met een beetje geluk ziet u een vlinder uit een cocon kruipen.

Passiflora’s en Aristolochia’s groeien vaak onder tropische omstandigheden. Tropische planten zijn zelf al prachtig om te zien. Het wordt nog mooier als de planten gecombineerd te zien zijn met vlinders, zoals in de vlindertuinen op ‘De Passiflorahoeve’. Vlinders en Passiflora’s horen bij elkaar. Daarom is ‘De Passiflorahoeve’ een aantal jaren geleden begonnen met een vlindertuin, waar inmiddels vele soorten vlinders in een zo natuurlijk mogelijke omgeving te bewonderen zijn.

Meer dan een vlindertuin

De Passiflorahoeve in Harskamp is meer dan alleen een vlindertuin. Het is de meest uitgebreide vlindertuin van Europa.  Je vindt hier namelijk 5 soorten vlindertuinen. De vlinderkassen zijn gezamenlijk wel 2500 m2 groot. Dat is gewoon heel speciaal omdat dit betekent dat je bij ons het hele vlinder-proces kunt zien. Van eitje tot rups, cocon en vlinder. Wij kweken hier Europese en Tropische vlinders. En dat alles laten we graag aan onze grote en kleine gasten zien!

(Bron: logo en teksten van www.passiflorahoeve.nl en/of https://nl.wikipedia.org/wiki/Passiflorahoeve)

Contactgegevens

Oud Willigerweg 1
6732 GB Harskamp
Nederland

Tel: 0318 – 457 411

E: info@passiflorahoeve.nl

W: www.passiflorahoeve.nl

Routebeschrijving

Openingstijden (2018):

Van 1 juni 2018 tot en met 1 oktober 2018 geopend

van maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 16:00.

U kunt dan de tropische vlindertuin, Europese vlindertuin, tropische vlinderkwekerij, Europese vlinderkwekerij, tropische kas en subtropische buitentuin bezoeken. Ook kunt u terecht in de Theeschenkerij. Een aantal keren per seizoen hebben zij bijzondere themadagen en avondopenstellingen. Houdt daarvoor de site en Facebook in de gaten. Reserveren is soms verplicht.

We kunnen ook groeps- en busreizen ontvangen. Voor informatie hierover kunt u het beste telefonisch contact met ons opnemen.

Informatie

Onze Passiflorahoeve is rolstoelvriendelijk (ook toilet)

Uw huisdier kunnen wij in onze dierentuin niet binnenlaten

Filmzaal aanwezig met presentatiefilm

Lunchroom aanwezig

Gedeeltelijk overdekt

Speeltuin aanwezig

Gratis parkeren

Parkeren bussen mogelijk

Entreeprijzen (2018):

  • Parkeren is gratis
  • Kinderen tot 4 jaar GRATIS
  • Kinderen 4-10 jaar € 5,50
  • Ouder dan 10 jaar € 7,50
  • Seizoenskaart € 27,50 (4 maanden lang onbeperkt toegang tijdens de reguliere openingstijden)

Ze kunnen ook groeps- en busreizen ontvangen. Voor informatie hierover kunt u het beste telefonisch contact met het park opnemen.

– De Passiflorahoeve is rolstoelvriendelijk (ook toilet)
– Uw huisdier kunnen wij in onze dierentuin niet binnenlaten
– Filmzaal aanwezig met presentatiefilm
– Lunchroom aanwezig
– Gedeeltelijk overdekt
– Speeltuin aanwezig

Parkplattegrond:

http://www.passiflorahoeve.nl/home/

Plattegrond Passieflorahoeve (2017)

Plattegrond Passieflorahoeve (2017)

Geschiedenis:

De Passiflorahoeve heeft grote collecties soorten en hybriden uit de geslachten Passiflora en Aristolochia. Deze collecties worden door de Stichting Nationale Plantencollectie erkend als de Nederlandse Nationale Plantencollectie Passiflora enAristolochia. Door contacten met landen waar soorten uit deze geslachten voorkomen, kan de collectie worden uitgebreid. Er zijn ook nog tropische en subtropische kuipplanten te zien.

Medewerkers van de Botanische Tuinen Wageningen hebben de Passiflora– en Aristolochia-collecties ingevoerd in het digitale Atlantis-bestand, wat een verplichting is om deel uit te blijven maken van de Stichting Nationale Plantencollectie.

Er is een tropische vlindertuin, waarin tropische vlinders en planten naast elkaar leven. Ook is hier een poppenkast en een visvijver gevestigd. In juli 2007 is de in buitenlucht gevestigde vlindertuin gereed gekomen. Dit is een door gaas overspannen tuin waarin inheemse en uitheemse vlindersoorten uit gematigde streken (onder andere uit China) en hun waardplanten en nectarplanten zijn gehuisvest. De Passiflorahoeve heeft een eigen vlinderkwekerij die te bezichtigen is.

Op de zorgboerderij worden paarden, schapen, pauwen, kippen, duiven en tropische vogels gehouden.

De Passiflorahoeve is op 31 mei 2006 officieel geopend door burgemeester Roel Robbertsen van de gemeente Ede. Namens de Stichting Nationale Plantencollectie was voorzitter Pieter Baas aanwezig.

Cijfers en bijzonderheden:

Ontstaan: 2006
Oppervlakte: 2 hectare
Aantal diersoorten: 100
Dierentuinvergunning: Ja
Sinds: 2013

De Passiflorahoeve is 16.000 m2 groot. U kunt hier uren rondwandelen.

De dieren:

U treft bij ons een Europese vlindertuin, een Europese vlinderkwekerij, een Tropische vlindertuin, een Tropische vlinderkwekerij en een Vlinder- en Insecten Buitentuin. In de verschillende vlindertuinen fladderen de ruim 90 soorten dag- en nachtvlinders heerlijk rond en snoepen ze van de nectar van de aanwezige planten en van het fruit dat wij voor ze neerleggen. U loopt hier tussen de vlinders door.

Ook vindt u er vlindereitjes, rupsen, poppen en cocons. Met een beetje geluk ziet u een vlinder uit een cocon kruipen. In de Vlinder- en Insecten Buitentuin zult u worden verrast door vele andere interessante insectensoorten die hier wonen.

Klik hier voor meer informatie

Deel jouw foto’s:

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan De Passieflorahoeve!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep: Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events