Logo vlindertuin Vlindorado

Vlak achter het duingebied van Noord-Holland, tussen Alkmaar en Schagen in het landelijk gelegen Waarland, ligt de tropische vlindertuin Vlindorado. Eén van de grootste overdekte vlindertuinen van Europa gehuisvest in de bloemenkwekerij van Dekker Anthuriums. Het vlinderparadijs is van half februari tot half november geopend en een geschikte attractie voor elk weer type. Het is de thuishaven van meer dan 1000 vlinders waaronder de sensationele blauwe Morpho uit Midden-Amerika.

Naast de vlindertuin is er nog een belevenis, de vogeltuin. Een grote inloop volière met prachtige (sub)tropische vogels waar u heerlijk doorheen kunt wandelen en van dichtbij de vogels kunt bewonderen. De hoofdpaden in de tuin zijn verhard en drempelvrij en daarmee goed begaanbaar voor mensen met een rolstoel, scootmobiel of kinderwagen.

(bron: logo, foto’s en tekst van www.vlindorado.nl en/of https://nl.wikipedia.org/wiki/Vlindorado)

Contactgegevens

Smeetsweg 12
1738 DK Waarland
Nederland

Tel: 0226 422 358

E: info@vlindorado.nl

W: www.vlindorado.nl

Routebeschrijving

Openingstijden (2018):

Vlindertuin Vlindorado is van 14 februari t/m 12 november (2018) dagelijks geopend voor publiek!

– Maandag t/m zondag: 10.00-17.00 uur
– Feestdagen : 11.00-17.00 uur

Koningsdag (27 april) van 11.00-17.00 uur.

Entreeprijzen (2018):
– Kinderen tot en met 1 jaar: gratis
– Kinderen van 2 jaar tot en met 12 jaar: € 6,00
– Volwassenen: € 8,00

Jaarabonnementen:
– Kinderen van 2 jaar tot en met 12 jaar: € 19,50
– Volwassenen: € 27,50

Groepstarieven (vanaf 10 personen):
– Kinderen tot en met 1 jaar: gratis
– Kinderen van 2 jaar tot en met 12 jaar: € 5,50
– Volwassenen: € 7,50
– Schoolreisje: vraag naar onze speciale tarieven (incl. gratis speurtocht)

Rondleiding anthurium- en papaya kwekerij:

Zie www.dekkeranthuriums.nl (vanaf 10 personen)
– Per persoon: € 5,00
– Kinderen 4 tot en met 12 jaar: € 2,50

Combinatietarief/arrangement:

(rondleiding in de kwekerij en bezoek aan de vlinder- en vogeltuin inclusief koffie/thee/limonade en gevulde koek, vanaf 10 personen)
– Per persoon: € 14,00
Wanneer de voorkeur uitgaat naar appeltaart i.p.v. koek komt er € 1,50 p.p. bij. Wanneer de voorkeur uitgaat naar gesorteerd gebak i.p.v. koek komt er € 2,25 p.p. bij.

Ook voor trouwfoto’s kunt u bij ons prima terecht. In de vlindertuin, tussen de prachtige vlinders en planten, worden de mooiste bruidsfoto’s gemaakt. Overdekt en heerlijk warm. De kosten hiervoor bedragen € 30,00 en dan kunt u met maximaal vier personen naar binnen. Alle extra bezoekers betalen het reguliere tarief.

Parkplattegrond:

Vlindorado heeft helaas geen online parkplattegrond beschikbaar.

Geschiedenis:

In 2000 begon de eigenaar van het park, een bloemenkwekerij, gespecialiseerd in anthuriums. In 2010 kwam daar een uitbreiding op, een overdekte vlindertuin van 1 750 m². Sinds februari 2014 is daar een 250 m² grote vogeltuin bijgekomen. De bloemenkwekerij is hierbij naast de vlindertuin en vogeltuin blijven bestaan.

Van oudsher is ons kassenbedrijf een bloemenkwekerij die sinds 2000 gespecialiseerd is in anthuriums. Deze tropische bloemen worden grotendeels op de veiling afgezet. Daarnaast wordt een klein gedeelte tot schitterende boeketten verwerkt die in onze winkel worden verkocht.

Dekker Anthuriums heeft naast de kwekerij van anthuriums sinds 2 augustus 2010 een lang gekoesterde droom in vervulling zien gaan. Een overdekt vlinderparadijs van ruim 1750 m² waar de vlinders vrolijk rondfladderen langs de vele bloeiende planten en waterpartijen. In februari 2014 is daar een nieuwe belevenis aan toegevoegd: de vogeltuin. Een grote inloop volière van 250 m² met vele kleurige tropische (zang)vogels.

De vlinders worden aangekocht als pop. Elke dag worden in de “poppenkast” vele vlinders geboren. Na een aantal uren kunnen de vlinders op eigen kracht vliegen en worden de deuren van de kast geopend waarna de vlinders in de tuin hun favoriete plant opzoeken.

Vanaf 2014 is er ook begonnen met het kweken van papaja’s, papaja bladeren en het maken van biologische papaja thee.

De vlinder- en vogeltuin vormen een prima combinatie met de tropische bloemen- en papajakwekerij. Vele combinatie arrangementen, zoals een rondleiding in de kwekerij en een bezoek aan de tuin of een bezoek aan de tuin in combinatie met een workshop waarbij een prachtig anthurium boeket gemaakt wordt, kunnen worden geboekt.

Cijfers en bijzonderheden:

Ontstaan: 2010
Oppervlakte: 0,2 hectare
Aantal diersoorten: 100
Dierentuinvergunning: Ja
Sinds: 2012

Vlindorado is een geschikte attractie voor elk weer type. Het is de thuishaven van meer dan 1000 vlinders waaronder de sensationele blauwe Morpho uit Midden-Amerika.

Naast de vlindertuin is er nog een belevenis, de vogeltuin. Een grote inloop volière met prachtige (sub)tropische vogels waar u heerlijk doorheen kunt wandelen en van dichtbij de vogels kunt bewonderen.

De dieren:

Het is de thuishaven van meer dan 1000 vlinders waaronder de sensationele blauwe Morpho uit Midden-Amerika.

Naast de vlindertuin is er nog een belevenis, de vogeltuin. Een grote inloop volière met prachtige (sub)tropische vogels waar u heerlijk doorheen kunt wandelen en van dichtbij de vogels kunt bewonderen.

Bekijk hier hun fotogalerij

Deel jouw foto’s:

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan Vlindertuin Vlindorado!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep: Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events