Vogelparken“Een vogelpark is een kunstmatig aangelegd en bijgehouden park dat toegankelijk is voor het publiek, waarin het voornaamste thema vogels zijn, wat inhoudt dat er vele soorten vogels aanwezig zijn in het park. Veel vogels zijn gekooid in deze parken, in volières of kooien, maar een deel kan ook vrij rondvliegen. Gespecialiseerde vogelparken richten zich op een bepaalde groep vogels, bijvoorbeeld een fazanterie is gespecialiseerd in fazantachtigen. In vogelparken worden vaak ook shows met vogels vertoond, zoals vliegshows van bijvoorbeeld roofvogels en shows met dressuur van papagaaiachtigen. Veelal kunnen lokaal levende vogels, zoals in Nederland huismussen, letterlijk en figuurlijke en graantje meepikken van het voedsel dat hun gekooide soortgenoten krijgen

(bron en tekst: https://nl.wikipedia.org/wiki/Vogelpark )

Nederland kent diverse vogelparken. Parken waarbij de nadruk ligt op vogels. Dit houdt niet in dat sommige parken ook geen andere dieren houden. Daarom kan het zo zijn dat bepaalde parken al onder een ander rubriek zijn ingedeeld en dus niet onder dit thema in de rechter zijbalk. Deze parken kunt u wel vinden via de link hieronder of via de rechter zijbalk.

Vogelparken op Kaart

Druk op + of – om in en uit te zoomen!
Druk Linksboven op het vierkantje met pijltje voor meer informatie, een overzicht van de parken en de linken naar de parken!
Druk op het woord Google en er verschijnt een routeplanner.

Ondanks de grote zorg die wij aan deze site besteden kan t zijn dat wij een Vogelpark over het hoofd hebben gezien die wel op de website genoemd had moeten worden. Kent u zo’n leuk gezellig dierenuitje of exploiteert u er een en wilt u dat deze een plekje krijgt op onze website? Neem dan contact met ons op. Wij zullen dan bekijken of het park toegevoegd kan worden aan deze lijst. Zo bouwen wij samen aan de grootste lijst van Nederland. Kijk ook eerst eens in de overige categorieën:

Vogelparken
Aquariums
Dierentuinen/-parken
Reptielenparken
Vlindertuinen
Opvangcentra
Kinderboerderijen
Musea, Bezoekers- en informatiecentra
Overige bijzondere dierenuitjes

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan een leuk Vogelpark in Nederland of daarbuiten!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events