Logo Avifauna

Stichting Vogelpark Avifauna wil met haar doelstellingen verder gaan dan alleen het aantrekken en vermaken van bezoekers en streeft dan ook een aantal ideële doelstellingen na: soortenbehoud, natuurbescherming, natuurbeschermingseducatie en vogelopvang.

Vogelpark Avifauna is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) en is de enige in vogels gespecialiseerde officiële dierentuin van Nederland.

(Bron: Logo en tekst: https://www.avifauna.nl)

Contactgegevens

Hoorn 65
2404 HG Alphen aan den Rijn,
Nederland

Tel: 0172 – 487575

E: info@avifauna.nl

W: www.avifauna.nl

Routebeschrijving

Openingstijden (2018):

Avifauna is dagelijks geopend van 09.00-17.00
in het hoogseizoen (van het eerste weekend van april t/m 31 oktober) van 09.00 tot 18.00

Klik op het ticket voor alle online prijzen

Klik op het ticket voor alle online prijzen met korting

Entreeprijzen (2018):

Hoogseizoen (30 maart t/m 31 oktober):

– Kind 0 t/m 2 jaar: Gratis
– Kind 3 t/m 12 jaar: € 15,50
– Volwassene: € 17,00
– 65+: € 16,00
– Groepskorting (vanaf 20 personen): € 2,00 p.p.
– Parkeren: Gratis!
– Speurtocht: € 1,00
– Cupje nectar voor lori’s: € 1,00
– Vogelgidsje: € 2,50

Laagseizoen (november tot laatste weekend van maart)

– Kinderen t/m 2 jaar: Gratis
– Kinderen 3 t/m 12 jaar: € 7,50
– 13 t/m 64 jaar: € 8,50
– 65+: € 8,00

Parkplattegrond:

https://www.avifauna.nl/plattegrond/

Plattegrond Avifauna (2017)

Plattegrond Avifauna (2017)

Geschiedenis:

Ergens in augustus 1949 verzocht de burgemeester van Alphen aan den Rijn de heer Van den Brink, eigenaar van landgoed Ten Rhijn, éénmalig zijn ‘achtertuin’ te openen voor nieuwsgierige dorpsgenoten. De mensen waren zo enthousiast over de privécollectie vogels, dat de eigenaar van diverse hoedenspeciaalzaken besloot een vogelpark op te richten. Het eerste vogelpark ter wereld werd geopend op 17 mei 1950. Op de posters ter ere van de opening prijkte reeds de Toekan. Toen de heer Van der Valk enkele jaren later het vogelpark overnam besloot hij dit toekanlogo te behouden, ook voor de restaurants en hotels. Zo werd het bekende Van der Valk logo een feit. Het huidige à la carte restaurant is het voormalig woonhuis van de familie Van den Brink. Er zijn nog steeds enkele zeer karakteristieke delen van het park intact. De bomenrij bij de entree, de kastanjeboom in het park en de vijver met het parkrestaurant. Er zijn zelfs enkele pelikanen die al vanaf de allereerste dag in de vijvers van het park zwemmen.
Vogelpark Avifauna was tot 2012 eigendom van Van der Valk. Onder leiding van de familie is het vogelpark uitgegroeid tot een officiële dierentuin met meer dan 260 verschillende soorten vogels. In 2012 is Vogelpark Avifauna officieel een stichting geworden, hiermee komen alle inkomsten direct ten goede van het vogelpark. Van der Valk Avifauna blijft de horeca verzorgen en is zelfs hoofdsponsor van het vogelpark.

Toekomst:
Vogelpark Avifauna is volop in beweging en wordt steeds leuker. Vogelverblijven worden bijvoorbeeld ingericht volgens de moderne inzichten in diermanagement. Grote gemengde groepen vogels worden gehuisvest in ruime verblijven met een natuurlijk entourage. Vogels kijken wordt steeds meer een belevenis. Zo is een bezoek steeds weer anders. In het masterplan staan de veranderingen beschreven die de komende jaren doorgevoerd worden.

Cijfers en bijzonderheden:

Avifauna was het eerste vogelpark in Europa!
Ontstaan: 1950
Oppervlakte: 15 hectare
Aantal diersoorten: 260
Dierentuinvergunning: Ja
sinds: 2003

Die dieren:

Anders dan de naam doet vermoeden heeft Avifauna vandaag de dag niet alleen meer vogels, maar ook Apen,reptielen en amfibieën.
Wist jij dat er in Avifauna zo’n 1800 vogels leven?

Klik hier om meer te weten te komen over de vogels

Deel jouw foto’s met ons:

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan Avifauna!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep: Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events