Logo falconcrestFalconcrest is het grootste roofvogelpark en valkerij centrum van Nederland. Met een grote en diverse verscheidenheid aan roofvogels. Dit roofvogelpark is ontworpen en gebouwd specifiek voor de roofvogel, en biedt aan de meest diverse roofvogelsoorten zoals valken, arenden en buizerds, een goed onderdak. Beleef de wereld van de valkenier bij Falconcrest.

Falconcrest

(Bron: Tekst en foto’s vanwww.falconcrest.eu/Falconcrest-Valkerij-en-Roofvogelpark.aspx)

Contactgegevens

Bokt 18
5633 BG Eindhoven
Nederland

Tel: +31 (0)40 2120111 of +31 (0)6 21 513394

Econtact@falconcrest.eu
Of via hun contactformulier

Wwww.falconcrest.eu/Falconcrest-Valkerij-en-Roofvogelpark.aspx

Routebeschrijving

Openingstijden (2017):

April t/m oktober:
woensdag en weekend van 12:30 – 17:00

November t/m maart:
alleen op afspraak

ROOFVOGELSHOWS
woensdag, zaterdag en zondag: van 13:30 tot 16.00

Honden zijn niet toegelaten!

FalconcrestTicket1day2Entreeprijzen (2017):

Dagtickets:
– Volwassenen: 7.50 Euro
– Kinderen (4-9): 5.00 Euro
– Kinderen (0-3): Gratis

Let op u kunt niet pinnen!!

Falconcrest is een familie-vriendelijk roofvogelpark, met valkerijdemonstraties, roofvogelshows en roofvogelworkshops, er is altijd iets interessants voor jong en oud. Heerlijk een dagje roofvogelen, …

FalconcrestTickettAnnualJaarabonnement:
– Volwassenen: 75 Euro
– Kinderen (4-9): 50 Euro
Geeft toegang tot het Falconcrest park gedurende alle seizoenen van het jaar. Ideaal voor roofvogelliefhebbers en fotografen. Met een Falconcrest jaarabonnement krijgt u prioriteit als u een afspraak ….

Falconcrest heeft helaas geen online parkplattegrond beschikbaar.

Geschiedenis:

Falconcrest is een voor het publiek toegankelijk valkerijcentrum en een roofvogelpark in Eindhoven, Nederland. Het roofvogelpark is in 2008 geopend in een oude boerderij. Men kan er roofvogelshows en demonstraties bijwonen, en door middel van een workshop eventueel zelf de eerste ervaring opdoen als valkenier. In het centrum zijn meerdere soorten roofvogels, die er ook worden gefokt, naast valken, zijn er arenden, haviken, buizerds, gieren en uilen. De Falconcrest maakt al lange tijd hulpmiddelen voor de valkerij, zoals handschoenen huifen die men over de kop van de valk schuift zodat deze niets ziet. Directeur en “meestervalkenier” is Frans Lenders. Er worden ook valkeniers opgeleid.
Het Roofvogelpark bestaat sinds augustus 2008. Aan Falconcrest, zoals het er vandaag bij ligt, is meer dan tien jaar aan onderhandelingen, planning, toewijding en hard werk aan voorafgegaan. Het was het meedogenloze doorzettingsvermogen van Frans Lenders dat er voor zorgde dat het mogelijk werd gemaakt. Samenwerking met de gemeente bleek een hele kluif; er moest voor worden gezorgd dat het park en zijn diensten geschikt werden voor een groot publiek en aan alle voorwaarden voldeed. Om een oude, verlaten en bouwvallig boerderij om te toveren tot een natuur- , mens- en roofvogelvriendelijk park heeft een behoorlijk beroep gedaan op de tijd, energie en inzet van alle hulpbronnen en de vindingrijkheid van Frans en zijn familie en trouwe vrienden kring.

Cijfers en bijzonderheden:

Ontstaan: 2008
Oppervlakte: 4 hectare
Aantal diersoorten: 50
Dierentuinvergunning: nee

De dieren:

Roofvogelpark en Valkerij – Roofvogels
Falconcrest heeft diverse soorten roofvogels, onze gevleugelde vrienden. Zij zijn onderdeel van ons roofvogel broedprogramma, worden getraind of worden ingezet voor roofvogel workshops, valkerij workshops en roofvogeldemonstraties. Hier vind je sommige roofvogels die je in het park en de valkerij tegen kunt komen.

Arenden of adelaars zijn roofvogels die in het daglicht jagen. Deze sterke roofvogels hebben brede vleugels, een stevige snavel en krachtige scherpe klauwen. Buiten de gieren zijn de arenden de …. Lees Meer

Valken Er zijn 58 soorten valken wereldwijd bekend. Deze roofvogels hebben lange spitse vleugels en behoren tot de snelste dieren ter wereld. Valken worden door middel van een loer door de valkenier …. Lees Meer

Uilen Met een rond en plat gezicht en met grote voorwaarts kijkende ogen moeten uilen steeds hun kop draaien om goed te kunnen zien wat om hen heen gebeurt. Lees meer…

Buizerds De buizerd is een van de meest voorkomende roofvogels in de Benelux. De roep van de buizerd klinkt als de “miauw” van een kat.
Gieren van Falconcrest valkerij centrum en roofvogelpark. Lees meer…
Gieren

Gieren zijn aaseters en doden hun prooi niet zelf. Ze laten deze klus door anderen klaren, of eten prooi die door natuurlijke oorzaken zijn omgekomen. Lees meer..

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan Falconcrest!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep: Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Afbeeldingen

adverteren op zoovaria.com

Afbeeldingen

Zoovaria events