Logo Roofvogeltuin Cees Jan LontRoofvogeltuin Cees Jan Lont ligt op een unieke locatie in Noord Holland. U kunt er zo’n 80 verschillende roofvogels en uilen bewonderen. Van zeer dichtbij treft u hier Uilen, Haviken, Valken, Arenden en Gieren aan. Omdat Theo tijdens de demonstraties zijn vogels vrij laat vliegen,zijn deze gewend aan mensen en kunnen daarom van zeer dichtbij worden bewonderd.De tuin heeft meerdere paden, waarlangs de vogels in hun verblijven   te bewonderen zijn. Via de roofvogeltuin komt u op het naastgelegen demonstratieveld .
Iedere zondagmiddag om 14.00 uur geeft Theo met zijn team een wervelende roofvogeldemonstratie. Een uur lang entertainment en wetenswaardigheden over alle roofvogels van klein tot groot. Natuurlijk bestaat de kans dat je uitgekozen wordt om samen met Theo een vogel op je eigen hand te laten landen. Er staat een overdekte, verwarmde, tribune, dus ook met minder mooi weer een gezellig uitje. Daarnaast is er een sfeerboerderij waar je nog veel meer kan beleven.

SFEERBOERDERIJ EN ROOFVOGELTUIN ZIJN DEFINITIEF GESLOTEN VOOR PUBLIEK!

(Bron: Logo, teksten en foto’s www.janceeslont.nl)

Contactgegevens

Terdiek 23
1733 JD  Nieuwe Niedorp
Nederland

Tel: 0226 411 259

E: info@janceeslont.nl

W: www.janceeslont.nl

Routebeschrijving

Openingstijden:

DE BOERDERIJ IS DEFINITIEF GESLOTEN VOOR PUBLIEK

Entreeprijzen:

DE BOERDERIJ IS DEFINITIEF GESLOTEN VOOR PUBLIEK

Parkplattegrond:

Jan Cees Lont heeft helaas geen online parkplattegrond beschikbaar.

Geschiedenis:

Mijn opa vestigde zich in 1932 in het gehucht Terdiek op de Maria Hoeve. Opa Jan had een gemengd bedrijf (tuinbouw en veeteelt) en verrichte veel loonwerk voor collega agrariërs. Mijn vader Cor zette het bedrijf voort als veehouderij en later als akker- en tuinbouwbedrijf.
Toen ik in ’82 de middelbare horeca school had afgerond, wilde ik toch met mijn handen in de aarde, in plaats van werken in de horeca.
Ik pachtte een stukje land van mijn vader en begon met het telen van droogbloemen en fijne groenten, als paksoi, broccoli, suikermais, spitskool etc.
In het verleden hebben wij wel 7 hectare droogbloemen en grassen geteeld. Momenteel vraagt de (handels) markt weinig droogbloemen en zijn we ons, naast de teelt van droogbloemen, steeds meer gaan toeleggen op alle activiteiten die u op de website ziet staan.

Cijfers en bijzonderheden:

Ontstaan: ?
Oppervlakte: 3 hectare
Aantal diersoorten: 20

Naast de roofvogeltuin is er ook een sfeerboerderij

De dieren:

Momenteel hebben wij nog te weinig informatie

Deel jouw foto’s:

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan Roofvogeltuin Cees Jan Lont!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep: Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events