Vogelpark Ruinen

Vogelpark Ruinen heeft een unieke populatie Nederlandse weide -en waadvogels.

Laat je verrassen door de schoonheid van vogels
Unieke populatie Nederlandse weide – en waadvogels

Vogel- en dierenpark Ruinen heeft een unieke populatie Nederlandse weide -en waadvogels. De wulp, tureluur, grutto, scholekster, kluut en kievit zijn allemaal te bezichtigen in een natuurlijke habitat. Het vogel- en dierenpark werkt hiermee mee aan de bescherming en en behoud van de Nederlandse weide – en waadvogels. Zij zijn behoorlijk in aantal teruggelopen.

Vooral Europese soorten…

Het vogel- en dierenpark is gespecialiseerd is Europese soorten en hun tropische verwanten. De sneeuwuil, logo van het park, is een Nederlandse dwaalgast en natuurlijk te bewonderen. Andere imposante vogels zijn de andere uilen, de Auerhoen en de enorme Hoenderkoet. Over onze kraaien, gaaien, ganzen, eenden, duiven en spreeuwen ga je anders denken wanneer je de tropische neefjes en nichtjes ziet. Natuurlijk zijn er ook bijzondere kleine vogeltjes, zoals de wevertjes met hun fantastische nesten.

Het park

Het vogel- en dierenpark is met recht een ‘park’. Wandelpaden, een speelweide voor de kinderen en een terras waar u een koffie. thee, frisdrank of en een ijsje kunt nuttigen.

Informatie en Educatie

Alle vogel- en dierenkooien in het park zijn voorzien met informatie over de bewoners. Zowel de Nederlandse als de wetenschappelijke naam, het spreidingsgebied als het menu staat vermeld. De ‘nestkastenmuur’ geeft inzicht in de woonwensen van vogels. Daarnaast is er een speurtocht voor alle leeftijden en set aan educatief materiaal aanwezig.

Tot slot

Het vogel- en dierenpark staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 04084209 en is het bezit van een dierentuinvergunning.

(Bron: Logo, foto’s en tekst van www.vogelparkruinen.nl)

Contactgegevens

Postweg 3
7963 PD Ruinen
Nederland

Tel: 06-20017324

E: info@vogelparkruinen.nl

W: www.vogelparkruinen.nl

Routebeschrijving

Openingstijden 2018:

Eerste openingsdag is op Koningsdag 27 april van 12.00 uur tot 17.00 uur

In april :
zaterdag 28 april en zondag 29 april 2018 van 12.00 uur tot 17.00 uur

In mei en juni:
Elke woensdag-, zaterdag-, zondagmiddag alsook feestdagen van 12.00 uur tot 17.00 uur

In juli en augustus:
Elke middag van 12.00 uur tot 17.00 uur

In september
Elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 12.00 tot 17.00 uur

Oktober t/m maart gesloten!

Entreeprijzen 2018:

– volwassenen € 6.00
– kinderen van 10 jaar en jonger: € 3.00

LET OP : Geen mogelijkheid tot pinnen

Parkplattegrond:

www.vogelparkruinen.nl/plattegrond-vogelpark

Klik op de plattegrond voor de huidige versie en meer informatie

Klik op de plattegrond voor de huidige versie en meer informatie

Geschiedenis:

Een korte geschiedenis:
Het Vogelpark  is een particulier initiatief van Henk Dietz uit Ruinen. Henk groeide als boerenzoon op tussen dieren. Dat waren natuurlijk allerlei dieren. Zowel op de boerderij als in het veld hadden de vogels altijd zijn belangstelling. Met de jaren groeit die belangstelling en hij wordt een een fervente liefhebber van vogels.

In het begin zijn het vooral de wat meer exotische vogels maar met de grote veranderingen in de natuur om ons heen krijgen ook de inheemse vogels steeds meer de belangstelling van Henk. Vooral de steltlopers trekken zijn aandacht vanwege de voelbare achteruitgang in de vrije natuur.

In het jaar 2000 ziet Henk mogelijkheden om op de huidige locatie zijn inmiddels grote collectie vogels voor een ieder toegankelijk te maken door het oprichten van het vogelpark.

Het park draait geheel op op basis van pure liefhebberij en de wens om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van de vogels. Naast zijn werk  bij het Hoogheemraadschap Reest en Wieden als muskusrattenbestrijder heeft Henk er dan ook een weektaak bij om het park draaiende te houden…
Toekomstplannen

NIEUWBOUW

Er zijn plannen om het park in de nabije toekomst verder te ontwikkelen en voor een deel nieuwbouw te plegen op het huidige terrein. Ondertussen staan er ook een aantal nieuwe verblijven op stapel die onderdeel zijn van de continue verbeteringen van het park. Een aantal soorten en met name de weide – en wadvogels kunnen dan gebruik maken van grotere verblijven die meer ruimte bieden voor vrije vluchten.

Cijfers en bijzonderheden:

Ontstaan: 2000
Oppervlakte: 4 hectare
Aantal diersoorten: 200

Dierentuinvergunning: Ja
sinds: 2006

Vogelpark Ruinen heeft een unieke populatie Nederlandse weide -en waadvogels. De wulp, tureluur, grutto, scholekster, kluut en kievit zijn allemaal te bezichtigen in een natuurlijke habitat. Het Vogelpark werkt hiermee mee aan de bescherming en en behoud van de Nederlandse weide – en waadvogels. Zij zijn behoorlijk in aantal teruggelopen.

De dieren:

Vogelpark Ruinen heeft een unieke populatie Nederlandse weide -en waadvogels. De wulp, tureluur, grutto, scholekster, kluut en kievit zijn allemaal te bezichtigen in een natuurlijke habitat. Het Vogelpark werkt hiermee mee aan de bescherming en en behoud van de Nederlandse weide – en waadvogels. Zij zijn behoorlijk in aantal teruggelopen.

Klik hier voor meer informatie over de dieren in Vogelpark Ruinen

Deel jouw foto’s:

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan Vogelpark Ruinen!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep: Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events