Unieke belevenissen

In SEA LIFE Blankenberge maak je een boeiende ontdekkingsreis langs de Amazonerivier doorheen onze zeeën en oceanen.

Meer dan 50 aquaria tonen de mysterieuze onderwaterwereld: van spectaculaire haaien in de haaientunnel, beruchte piranha’s, het nationaal kweekprogramma voor zeepaardjes tot de interactieve touch pool waar je de dieren zelfs kunt aanraken.

In het grote buitengedeelte maak je bovendien kennis met knotsgekke Humboldt pinguïns, speelse otters en imposante zeeleeuwen. Daar kun je ook onze zeehonden en zeeleeuwen terug vinden.

 • Met meer dan 2.500 dieren biedt SEA LIFE een prachtige staalkaart van de 7 wereldzeeën.
 • Elke uur zijn er (voeder)presentaties.
 • Een gemiddeld bezoek duurt 2,5 uur. Je ticket blijft de hele dag geldig.
 • Loop door de spectaculaire ocean tunnel en bewonder de verpleegsterhaai, zwartpuntrifhaai en de zebrahaai.
 • Kom oog in oog te staan met Cracker, onze gehandicapte groene zeeschildpad.
 • Maak kennis met het nationaal kweekprogramma voor zeepaardjes.
 • Leer alles over zeehonden en de zeehondenopvang, waar SEA LIFE internationale bekendheid voor geniet.
 • In het grote buitengedeelte kan je de knotsgekke Humboldt-pinguïns en speelse otters bezichtigen.

Voorzieningen

Rolstoelvriendelijk
Honden verboden
Eigen eten/drinken
Geen speeltuin
GEEN WiFi
Horeca aanwezig
Volledig overdekt
Betaald parkeren

Parkinformatie

 • Beoordelingen
 • Openingstijden
 • Prijzen
 • Dieren
 • Organisaties
 • Geschiedenis

Review SEA LIFE Blankenberge.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Sea Life Blankenberge is het hele jaar geopend van 10.00-17.00 uur

Toegang volwassene (12-99j): € 10,00
Toegang kind (3-11j): € 10,00
Toegang kind (-3j): € 0,00
Guidebook ticket: € 3,75
Activity pack € 4,50
Het SEA LIFE netwerk laat niet alleen miljoenen mensen zien hoe prachtig de wereld van de zeeën en oceanen is, maar speelt ook een belangrijke rol in het beschermen van deze wateren en hun bewoners voor de toekomst.

SEA LIFE zorgt ervoor dat natuurbehoud in stand wordt gehouden door mensen er meer bewust van te maken en levert regelmatig een directe bijdrage aan het behouden van de natuur en van het welzijn van de zeedieren.

In de afgelopen jaren is er een speciaal plan opgesteld om deze activiteiten mogelijk te maken en verder te ontwikkelen. Dit plan wordt SAVE OUR SEAS (RED ONZE ZEEËN) genoemd – afgekort tot S.O.S.

Wereldwijd en Lokaal
Dankzij het grote SEA LIFE netwerk is het mogelijk om wereldwijd projecten te lanceren voor het behoud van onze zeeën. Een goed voorbeeld hiervan is het door SEA LIFE opgerichte schildpaddenopvangcentrum in Zakynthos (Griekenland). Maar ook lokaal zet SEA LIFE zich in! Zo is SEA LIFE Blankenberge de uitbater van het enige zeehondenopvangcentrum van België.

SOS Zeehond
Het zeehondenopvangcentrum van SEA LIFE Blankenberge – het enige zeehondenopvangcentrum van België – werd opgericht in 1998. Doelstelling was het creëren van een eigen opvangmogelijkheid aan de Belgische kust, zodat zeehonden in nood niet meer naar buitenlandse opvangcentra dienden vervoerd te worden. Op deze manier worden de overlevingskansen van aangespoelde zeehonden aan de Belgische kust drastisch verhoogd.

Sinds de oprichting van het zeehondenopvangcentrum in 1998 werden reeds meer dan 375 zeehonden opgevangen in Blankenberge, waarvan een groot deel na intensieve verzorging weer terug vrijgelaten is in Belgische wateren. Zie voor meer details over de werkzaamheden van ons opvangcentrum het jaaroverzicht 2013.

De werkzaamheden van ons Rescue Team zijn op de voet te volgen via onze webcams in Quarantaine 4 (voor zeehondjes die nog niet zelfstandig kunnen eten) en Quarantaine 5 (voor zeehondjes die al wel zelfstandig kunnen eten, maar nog erg zwak zijn).
Dit park is (nog) niet aangesloten bij een organisatie.
Sea Life Blankenberge werd geopend in 1995 en herbergt sindsdien ruim 2.500 dieren, grotendeels in meer dan vijftig aquaria die meestal thematisch zijn ingericht.

Vier jaar na de opening van Sea Life werd er een zeehondenopvang geopend. Sinds de opening zijn er meer dan 400 zeehonden opgevangen en gered.

In 2015 werd er aan de dierentuin een speelpark toegevoegd. Dit park bestaat uit twee torens, een boot en ruim 100 meter aan loopbruggen.