Da's 3 uitstappen in 1 dag!

Bellewaerde is een pret- en dierenpark bij Ieper, gelegen in de Belgische provincie West-Vlaanderen. Het park is momenteel in handen van het Franse Compagnie des Alpes, waar ook de Walibiparken deel van uitmaken. Bellewaerde telt 54 hectare grond en is vooral beroemd om zijn vele dieren en de aandacht voor thematisering. De mascotte van het park is een leeuw verkleed als koning, kortweg Koning Leeuw genoemd.

Superleuk én leerzaam: in Bellewaerde sta je echt middenin de natuur. Want het park is ook het thuis van leeuwen, tijgers, apen, olifanten,,… De Afrikaanse savanne zal jullie verbazen, want van zo dichtbij zien jullie zebra’s en giraffen zelden ! Tijdens deze bijzondere belevenis maken jullie kennis met de mooiste, verbazingwekkendste en leerrijkste natuur.

n KidsPark leven de allerkleinsten zich uit, in alle veiligheid. Mag het ietsje meer zijn ? Ook als je op zoek bent naar een flinke adrenalinekick is Bellewaerde jouw place to be. Wat afkoeling nodig na al die spanning ? Duik in een van de supercoole waterattracties !

Kom de guitige lemuren van heel dichtbij bewonderen, en bewaar je kalmte tijdens de spannende roofvogeldemonstratie. In Bellewaerde kom je ook te weten dat giraffen meestal maar tien minuutjes aan één stuk slapen. Straf. Bij elk bezoek aan  Bellewaerde ontdek je weer iets nieuws over de exotische dieren !

Relaxen doe je ook in Bellewaerde. Wandel door het uitgestrekte park en geniet met volle teugen van de schitterende groene omgeving en de rustgevende natuur. Of pik even de adembenemende stunts mee van de duikers in de Stunt & Dive Show !

Dé uitstap waar het hele gezin plezier aan beleeft? Bellewaerde natuurlijk!

Gillen van plezier op de leukste attracties, de exotische dieren bewonderen en helemaal tot rust komen in de prachtige natuur? in Bellewaerde doen jullie dat allemaal, in 1 dag!

Voorzieningen

Rolstoelvriendelijk
Honden verboden
Eigen eten/drinken
Speeltuin aanwezig
GRATIS WiFi
Horeca aanwezig
Gedeeltelijk overdekt
Betaald parkeren

Parkinformatie

  • Beoordelingen
  • Openingstijden
  • Prijzen
  • Dieren
  • Organisaties
  • Geschiedenis

Review Bellewaerde Ieper.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bellewaerde is open van 6 april tot en met 3 november

Kinderen tussen 1mtr en 1m40: € 28,-
Kinderen groter dan 140 en volwassenen: € 32,-
Senioren (+55) en minder validen: € 28,-
Bellewaerde bezit een mooie collectie dieren. En mag zich volwaardig dierentuin noemen.
Dit park is aangesloten bij de volgende organisaties:
, ,

Voor meer informatie klikt u op de bovenstaande link(en)
1954: Het “Touristisch centrum Bellewaerde” wordt plechtig geopend. Albert Florizoone, stichter van het park, ziet zijn droom in vervulling gaan. In zijn ornithologisch park kunnen volwassenen hun ogen de kost geven aan verschillende soorten uitheemse vogels, terwijl de kinderen zich uitleven in Kabouterland met zijn mechanische poppen.

1969: Na het overlijden van Albert Floorizoone in 1967, beslissen zijn zonen om het park in een nieuw jasje te stoppen. Ze toveren het park om tot een echte wandelsafari waarin bezoekers in vrijheid kunnen wandelen tussen de dieren. We noteren ook de aankomst van de olifant Mony.

1970 – 1980:

1972: Opening van het leeuwenpark. De bezoekers kunnen de dieren van dichtbij bewonderen in de safaritreintjes die het leeuwenpark doorkruisen.

1974: Het dierenpark wordt uitgebreid met Bengaalse tijgers, en later wordt de collectie exotische dieren verrijkt met giraffen, zebra’s, antilopen, flamingo’s, gnoes en andere vreemde diersoorten.

1978: Na grondige voorbereiding volgt de realisatie van een nieuwe themazone: Jungle. Je waant je temidden de jungle, tussen hoge rotsen en schuimende watervallen. Ondertussen kan men er meer dan tweehonderd exotische plantensoorten bewonderen.

1980 – 1990:

1980: De eerste echte waterattractie wordt geïntroduceerd. De River Splash is een spectaculaire wildwaterbaan die nog steeds een van de grote publiekstrekkers van het park is.

1981: Opening van Frontier City, (later omgedoopt tot Far West), een cowboydorp uit het Wilde Westen met een echte Saloon, shops en nieuwe attracties zoals de Oldtimers en de Keverbaan, een razendsnelle coaster.

1982: Suske en Wiske, de twee bekende Vlaamse striphelden, krijgen hun eigen plaatsje in het park, op de oevers van de junglerivier. Ze vertolken er het jungle-avontuur “Het zoemende ei” uit hun gelijknamig album.

1983: Vanaf nu kunnen de bezoekers het Cowboy dorp en de prachtige natuur van het Jungle Park ook vanuit de lucht bewonderen.
Het park wordt immers uitgebreid met de Monorail.

1984: Er wordt een nieuw thema geïntroduceerd: Mexico. Er wordt een echt Mexicaans dorp gebouwd met bloemen en planten die de juiste sfeer oproepen. De Boomerang, een wereldpremière, zorgt voor het bijhorende spektakel. Met haar driedubbele looping blijft dit een attractie voor durvers.
Ook de wereldberoemde duikers van de Acapulco Show doen hun intrede in 1984.

1985: Opening van Pepinoland (later omgevormd tot KidsPark) voor de allerkleinsten.

1986: Dankzij de aankoop van een aanpalende domein van 27 hectare wordt het Mexicaans dorp verder uitgebouwd.

1988: Inhuldiging van de “Bengal Rapid River”: in ronde bootjes wordt je heen en weer geslingerd tussen rotsen en watervallen en vecht je tegen stroomversnellingen en draaikolken.

1989: Inhuldiging van twee nieuwe attracties: Peter Pan en Big Shute, een enorme waterglijbaan met rubberbootjes.

1990: Bellewaerde Park word overgenomen door de Walibi groep. Vanaf dit moment maakt de familie Florizoone deel uit van het management van de Walibi groep. De koffiekoppencarrousel wordt ingehuldigd en Pepinoland wordt helemaal vernieuwd.

1991: Inhuldiging van “Los Piratas”, een dark-ride, die het verhaal vertelt van een onvervalst piratenavontuur.

1994: Ter gelegenheid van het 40-jarige bestaan van Bellewaerde Park vinden er allerlei evenementen plaats. Meer dan 200.000 zomerbloemen versieren het park. Pronkstuk is het Bloemenkasteel: een schitterend sprookjeskasteel getooid met duizenden zomerbloemen.

1995: Inhuldiging van de nieuwe attractie “Niagara”: de hoogste splash van Europa.

1997: Het avontuur van Suske en Wiske wordt vervangen door de “Voodoo River”. Er wordt een apeneiland gebouwd voor de nieuwe kapucijnaapjes. Ook de Octopus wordt vernieuwd.

1998: De Walibi groep wordt overgenomen door Premier Parks, ‘s werelds grootste bedrijf in ééndagspretparken.

1999: Een jaar vol verrassingen met de introductie van maar liefst drie nieuwe attracties: de Screaming Eagle, een shot en drop toren van meer dan 50m hoog, Houdini’s Magische Huis, die je meeneemt in de wereld vol illusies en de Vliegende Carrousel.

2001: Voor het eerst wordt het park helemaal gedecoreerd en omgebouwd in een griezelsfeer voor het grote Halloween Horror Fest in oktober.

2002: Pepinoland wordt volledig vernieuwd en omgevormd tot KidsPark. Zeven nieuwe attracties doen hun intrede: de Dansende Ballonnen, de Kikker, Express Trein, het Minirad, de Gekke Koets, de Vlinders en Tuff Tuff.

2004: Bellewaerde Park viert zijn 50ste verjaardag en krijgt het circus Il Florilegio te gast.
Po-chin en Asam, 2 Indische olifanten doen hun intrede en het park introduceert ook een nieuw evenement “Wild Wild West”: een country & western festival.
In april 2004 wordt Bellewaerde Park samen met 6 andere parken van de groep overgenomen door Palamon Capital Partners. De Europese groep opereert vanaf dat moment onder de naam StarParks.

2005: Met El Volador pakt het park uit met een wereldpremière. De innoverende familieattractie krijgt zijn plaats in de zone Mexico. Het park opent voor het eerst zijn deuren tijdens de kerstvakantie: winter Bellewaerde Park !

2006: 2 nieuwe attracties doen hun intrede in de zone Mexico: El Toro en de 4D cinema.
Net voor de zomer wordt Bellewaerde Park overgenomen door de Franse groep Compagnie des Alpes.

2007: In de 4D cinema wordt de nieuwe film ‘Fly me to the moon’ vertoond. Het apeneiland met 10 doodshoofdaapjes wordt geopend en het park bouwt een nieuw lemurenverblijf binnen het dierenpark.

2010: Bellewaerde Park pakt uit met de allernieuwste 4D film ‘Turtle Vision’. Ben Stassen is de regisseur van Turtle Vision en stichter van Nwave Pictures (Brussel/Los Angeles) die wereldleider is op vlak van 3D/4D Cinema producties & distributie.

2011: Op 9 april openden De Jungle Kids samen met bekende creatievelingen Jani Kazaltzis, Els De Schepper, Dirk Draulans, Eric Baranyanka en Gerda Dendooven de nieuwe attractie, Jungle Mission, in Bellewaerde Park. Jungle Mission is een waterattractie die de hele familie meeneemt op een spannende expeditie naar het hartje van de Jungle. Bellewaerde Park combineert ook in deze nieuwe attractie zijn unieke mix van attracties, dieren en natuur. In Jungle Mission zullen de bezoekers een adembenemende boottocht maken vol van emoties, spanning en ontdekkingen.

2012: De Far West zone wordt de nieuwe thuishaven van een groep Europese bizons. De Europese bizon of wisent is een sterk bedreigde diersoort, die in het wild bijna was uitgestorven. Wie de leeuwen in Bellewaerde Park wil spotten krijgt vanaf dit seizoen een leuk alternatief voor de Bengal Express. Kids kunnen de koning der dieren en zijn vrouwelijke metgezellen bekijken vanuit een speciale “leeuwenproof” jeep.

2013: Huracan: de nieuwe familie-coaster van Bellewaerde Park! Huracan, God van wind, storm, water en vuur werd opgesloten in een mayaanse tempel. Deze indoor-outdoor coaster met unieke kenmerken, special effects en onboard muziek, neemt de bezoekers mee om Huracan, de mythische figuur uit de maya geschiedenis, te leren kennen. De investering voor deze nieuwe attracties is de grootste sinds 1999 en bedraagt meer dan 4 miljoen euro.

2014: In 2014 nam Bellewaerde een nieuwe start voor de volgende 60 jaar. De huisstijl van Bellewaerde onderging een gedaanteverwisseling. Een nieuw logo, een nieuwe baseline, een nieuwe tone of voice, ja zelfs de iconische leeuw van Bellewaerde is klaar voor de komende jaren. De nieuwe look slaat de brug tussen het verlangen naar een hechte band binnen gezinnen enerzijds en de eigenheid van Bellewaerde anderzijds. Verder verwelkomde Bellewaerde nieuwe bewoners, de met uitsterven bedreigde Amoerluipaarden kregen een eigen stekje in het park. Bellewaerde stapte zo mee in een internationaal kweekprogramma.

2015: Vanaf april kunnen de bezoekers de gloednieuwe Stunt & Dive Show: Gold Rush ontdekken. Voor het eerst in Europa wordt een hoogtesprong van 25m uitgevoerd door twee duikers op hetzelfde moment. Ook in de 4D cinema speelt zich een nieuw avontuur af. De Kleine Prins vertelt het meeslepend mooie verhaal van Antoine de Saint-Exupéry. Vanaf de zomer kan het publiek van zeer dichtbij kennismaken met indrukwekkende roofvogels met onder andere een zwarte wouw en een woestijnbuizerd tijdens de roofvogeldemonstratie op een nieuwe brug over de grote Bellewaerde vijver. Daarbovenop, werd het restaurant Texas Grill volledig vernieuwd. In het najaar presenteert Bellewaerde een volledig nieuw halloweenconcept: Halloween Fiësta Mortal!

2016: In navolging op de succesvolle jongerenavonden tijdens Halloween, komt er in 2016 een zomereditie. Tijdens After School Festival zijn op verschillende podia in het park dj’s aan het werk om de start van de vakantie te vieren. In mei 2016 werden twee uiterst zeldzame Amoerluipaarden geboren in het park. Het gaat om een unieke geboorte voor Bellewaerde, dat als enige Belgische dierentuin met een kweekkoppel Amoerluipaarden deelneemt aan het internationaal kweekprogramma. De welpen krijgen de naam Esra en Zyra.

2017: Met de komst van Dawson Duel heeft Bellewaerde meteen een dubbele Europese primeur te pakken. Voor het eerst zal er in Europa een duellerende Alpine Coaster gebouwd worden, die bovendien niet op een natuurlijke helling is geplaatst. De attractie zal bestaan uit twee sporen die evenwijdig naast elkaar de afdaling maken. Hierdoor kunnen de bezoekers met elkaar in duel gaan in een spannende race tot op de begane grond.

Vooraleer de bezoekers dit duel kunnen aanvatten, staat hen nog een adembenemende tocht naar boven te wachten. Via een unieke wandelbrug zullen de families tussen de boomtoppen aankomen in een imposante toren van 25 meter hoog.