Plezier het hele jaar door

Het Boudewijn Seapark, vaak nog “Boudewijnpark” genoemd,is een themapark (dieren- en attractiepark) in Sint-Michiels, een deelgemeente van Brugge. Het werd genoemd naar koning Boudewijn.

Het park bestaat naast de attracties onder andere uit een dolfinarium, een dierenparkje, een schaatspiste en expohal. En is van dezelfde eigenaar als het Dolfinarium in Harderwijk en Deltapark Neeltje Jans

Kom de gloednieuwe dolfijnenshow bewonderen in het overdekte dolfinarium van Boudewijn Seapark Brugge! In een prachtig verlicht dolfinarium zal dolfijn Moana je meenemen op ontdekkingstocht doorheen de evolutie van dolfijnen en de pracht van onze natuur. Maar, Moana zal ook vertellen over de plasticsoep in de oceanen. Té veel dieren sterven in de zee omdat ze plastic of ander afval inslikken. Wij kunnen hier met z’n allen iets aan doen!
Kom en beleef de magie van Moana’s Blue World! Geniet van de prachtige beelden op het grote scherm van maar liefst 320m² en beleef een magisch avontuur!

Voorzieningen

Rolstoelvriendelijk
Honden verboden
Eigen eten/drinken
Speeltuin aanwezig
GRATIS WiFi
Horeca aanwezig
Gedeeltelijk overdekt
Betaald parkeren

Parkinformatie

  • Beoordelingen
  • Openingstijden
  • Prijzen
  • Dieren
  • Organisaties
  • Geschiedenis

Review Boudewijn Seapark Brugge.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

oudewijn Seapark is het hele jaar door geopend, opgedeeld in een zomerseizoen en een winterseizoen. In deze kalender kan je alle openingsuren van het park zien.

Zomerseizoen
Het zomerseizoen start bij het begin van de paasvakantie en duurt tot eind september. De herfstvakantie valt ook onder het zomerseizoen. Tijdens het zomerseizoen is het volledige pretpark open en geldt je toegangsticket voor alles: de attracties, de shows, Bobo’s Indoor en Bobo’s AquaSplash. Er kan niets afzonderlijk bezocht worden.

Winterseizoen
Het winterseizoen start op 1 oktober en loopt tot de paasvakantie, exclusief de herfstvakantie. Tijdens het winterseizoen is Bobo’s Indoor geopend en kan je de spetterende dolfijnenshow bekijken. Bobo’s Indoor kan ook afzonderlijk bezocht worden.

Alle openingsdagen en -uren zijn onder voorbehoud van wijzigingen

Kinderen (<0m85): GRATIS
Individueel ticket - Kinderen (>0m85 - <1m00): kassaprijs : 9,50 EUR
Individueel ticket - Kinderen (>1m00 - <11 jaar): kassaprijs : 23,00 EUR
Individueel ticket - Volwassenen (>11 jaar): kassaprijs : 37,00 EUR
Individueel ticket - Senioren 65+: kassaprijs : 23,00 EUR
Individueel ticket - Mindervaliden: kassaprijs : 23,00 EUR
Parking: kassaprijs : 7.00 EUR
De zeehondenshow:
De zeehondenlagune van Boudewijn Seapark is een oase van water, zand en rotsen. Onze zeehondjes verblijven het hele jaar door in een natuurgetrouwe lagune middenin het park. Het zijn allemaal ‘harbor seals’ en worden ook wel ‘gewone zeehonden’ genoemd. Zo nu en dan duiken soortgenoten van hen aan onze kust op.

Tijdens onze educatieve en interactieve voorstellingen vertellen de trainers je graag meer over deze uitzonderlijke dieren die hun kunnen live demonstreren.

Dolfijnenshow:
Het dolfinarium werd in een volledig nieuw kleedje gestoken. Een doek van maar liefst 40 meter breed op 8 meter hoog stelt een vredige, natuurlijke baai voor waar enkel dolfijnen wonen. De dolfijnen en onze trainers beleven een avontuur in deze Dolphin Bay dat niemand onbewogen zal laten. De dolfijnen brengen nieuwe, spectaculaire sprongen, én helpen mee om het publiek een boodschap te geven: afval hoort niet in de oceaan maar in de vuilbak! Té veel dieren sterven in de zee omdat ze plastic of ander afval inslikken, en zo sterven.

Wij kunnen hier met z’n allen iets aan doen!
Kom en beleef de magie van Dolphin Bay Adventure, en werk mee aan het behoud van onze oceaan en zeezoogdieren. Dankzij ons unieke aquarama, grote ruiten in het bassin, beleef je een dolfijn avontuur zowel boven als onder water!

Kers op de taart van deze nieuwe show, is de muziek. Boudewijn Seapark kon hiervoor rekenen op de professionele hulp van Miguel Wiels en Peter Gillis. Zij componeerden prachtige, dromerige muziek die perfect bij het verhaal van de nieuwe show past. Het verhaal zelf werd ingesproken door Kathleen (ex-K3).

Zeeleeuwenshow:
In het zeeleeuwentheater brengen de kapitein, zijn trouwe matrozen en hun zeeleeuwen een spannend avontuur voor jong en oud. Ze hebben een schat gevonden, maar die zit op slot… Jij moet hen helpen bij het zoeken van de 3 sleutels! Geniet van de dolle fratsen van onze californische zeeleeuwen, en van hun gigantische sprongen in het water. Dankzij het aquarama, grote ruiten in het bassin, kun je alles prachtig zien zowel boven als onder water!
Dit park is aangesloten bij de volgende organisaties:
,

Voor meer informatie klikt u op de bovenstaande link(en)
Het dolfinarium zag in 1972 het levenslicht. Een grote brand in 1988 legde het ganse gebouw in as, alsook een waardevolle reptielenzoo. Boudewijnpark was genoodzaakt om te investeren in een nieuw dolfinarium, dat in 1990 openging als één van Europa’s grootste en meest moderne dolfinaria. Deze dolfidroom telt 1600 zitplaatsen. Het bassin bevat maar liefst 3 miljoen liter zeewater. Een aantal keer per dag worden er educatieve shows gegeven. Een Caraïbisch vissershaventje vormt al enkele jaren het decor van deze show.
In de jaren ’80 kon Boudewijnpark een heleboel attracties overnemen van het failliet gegane Europa-Park in Benidorm (niet te verwarren met het Duitse Europa-Park).In 2000 werd een Tivoli-max coaster van Zierer in het park gebouwd. Deze baan heeft als voornaamste kenmerk dat de wagentjes allemaal orca’s zijn, vandaar ook de toepasselijke naam Orca Ride. De baan zelf is ondanks de toch geslaagde thematisatie van Piet Deconinck (bekend van de Plopsa-parken) een eerder makke baan. Neemt niet weg dat dit voor kinderen een absoluut leuk avontuur blijft. Andere grote investeringen, op een Rockin’ Tug na bleven echter uit qua attracties.Sinds 2007 is er ook een gloednieuw zeeleeuwentheater die dagelijks voor de nodige entertainment zorgen.In 2004 werd Dolfinarium Brugge, zoals het park toen heette, overgenomen door de Spaanse groep Aspro Ocio, wat toch wel de redding van het park betekende. Deze Spaanse investeringsgroep bezit meer dan 20 water- en dierenparken in Europa, waarvan twaalf eveneens over een dolfinarium beschikken. In 2005 werd de naam van het park opnieuw veranderd, in het meer internationaal klinkende Boudewijn Seapark.
Op 8 september 2003 verleende het Vlaamse ministerie van Leefmilieu, afdeling natuur, de wettelijke vergunning aan het verzorgersteam van het dolfinarium. Deze vergunning verleent de toestemming om 12 tuimelaars te huisvesten en is gemotiveerd op grond van de verantwoorde educatieve en wetenschappelijke werking binnen het dolfinarium. In 2004 werd officieel bevestigd dat het dolfinarium voldoet aan de strengste CITES-normen die vandaag worden opgelegd.Op basis van deze beide vergunningen en met de goedkeuring van de Dierentuinencommissie, verkreeg het Brugse Dolfinarium op 28 mei 2004 de officiële erkenning als dierentuin.
In 2002 was er overname van de Spaanse Aspro Ocio-groep, eigenaar van tweeëntwintig water- en dierenparken in Europa, waarvan er twaalf over een dolfinarium beschikten. Octopussy Castle kreeg bovendien een nieuw nautisch piratenthema.

Uiteindelijk werd het park toch overgenomen en opende het Boudewijnpark in 2005 onder de nieuwe naam: Boudewijn Seapark. Deze nieuwe naam werd gekozen omdat ze internationaler klinkt en de vele toeristen die Brugge jaarlijks komen bezoeken zo zou uitnodigen naar het park. Daarbij stonden nog wat investeringen op het programma: een nieuw entreegebouw, de broodnodige facelift van de parkinfrastructuur en de verwijdering van de straat die het park in twee scheidde. Er kwamen ook nieuwe attracties bij, waaronder de Hurricane, een zogenaamde schipschommel op rails die op en neer en om zijn as draait. Een nieuw theater van zeeleeuwen werd toegevoegd in 2007, ditmaal in het park zelf.
In 2007 liep het huurcontract voor de Heirmanklok af, waardoor deze uit het Boudewijnpark diende te verhuizen. In plaats van de klok kwam er een filmzaal met 220 zitplaatsen.

In 2009 opende het park met een nieuwe zone/attractie, Bobo’s Indoor. Deze indoorwereld bedekt meer dan 2.000 m² en bestaat uit een grote speeltuin met ballenbak, klimvuurtoren, mini-botsauto’s … Een groot deel van de attracties werd overgekocht van het failliete Ooit Tongeren. Op deze manier kan Boudewijn Seapark het hele jaar door de deuren openen.
Op de Orca Ride werd in 2010 een Belgische primeur gelanceerd. Het West-Vlaamse bedrijf VisionWare probeert de volledige dag in het pretpark van een bezoeker op dvd vast te leggen. Een soortgelijk systeem werd reeds geïnstalleerd in het Britse Alton Towers, maar heeft er sinds 2010 ook een Belgische première aan gekoppeld, geïnstalleerd op de achtbaan, gebruik makend van gezichtsherkenning. Eind 2010 werd de cyanobacterie aangetroffen in het grote meer, waardoor de bootjes tijdelijk niet konden uitvaren. Begin juni 2011 was dit opgelost.

Voor het seizoen van 2011 startte het seizoen met een groot paasfeest rond de paashaas Hop. Het park komt dan ook naar buiten als nog kindvriendelijker, met nieuwe accenten, vooral gericht op jonge kinderen tussen 2 en 10 jaar. Bobo’s Indoor werd verder uitgebreid met de Hopla KidsCorner, een afgebakend plekje voor de allerkleinsten tussen 2 en 5 jaar.

In 2012 breidde Bobo’s Indoor verder uit tot 2500 m² en werden twee nieuwe attracties in gebruik genomen: de Klimvulkaan en Bobo’s Toren. De Klimvulkaan is 10 meter hoog en 18 meter breed, waarlangs 4 klimroutes (elk met een andere moeilijkheidsgraad) naar boven leiden. Bobo’s Toren is een mechanische attractie van 14 meter hoog, waar ronddraaiende zitjes de bezoekers omhoog hijsen tot in de nok van Bobo’s Indoor. Het park vierde in 2013 zijn vijftigjarig bestaan. Dat jaar werden de dolfijnenshow en het decor in een nieuw jasje gestoken.

In 2014 investeerde Boudewijn Seapark ruim 1 miljoen euro in de nieuwe waterattractie Bobo’s AquaSplash. Dit gethematiseerde waterpark is 1100 m2 groot en heeft 4 grote en 4 kleine waterglijbanen, waterspuiten, katrollen, een groene ligweide en gratis wifi. Het pretpark wil op termijn het hele domein meer thematiseren in de maritieme stijl. Het nieuwe waterpark is een eerste stap in die richting.

Soortgelijke dierenparken