Ontdek ZOO Serpentarium, De enige reptielenzoo van België

Op loopafstand van SeaLife Blanckenberge ligt ZOO Serpetarium.

Het Serpentarium bezorgt je een indrukwekkende reis door een oerwoud vol spinnen, hagedissen en kikkers. Je staat oog in oog met een gevaarlijke gifslang. Je ontmoet er de meest interessante bewoners in een exotische omgeving.

Door de grote rotswanden, de vele tropische planten, de prachtige watervallen en de aangename temperatuur waan je je op één of andere prachtige reisbestemming waar de dieren helemaal in hun ‘nopjes’ zijn.

Van het oerwoud naar de woestijn, hier is het maar een kleine stap. Je beleeft de wondere wereld van bijzonder zeldzame soorten. Van de prachtige regenboogboa, de tapijtpython en de panter kameleons tot de zwarte mamba, ‘de koningin de gifslangen’. Kom snel op audiëntie!

In het Serpentarium kan je niet alleen kijken naar slangen en hagedissen, je kan ze ook aanraken! In de zomermaanden halen onze verzorgers op vaste tijdstippen enkele van onze wonderlijke dieren uit hun terrarium en kan je ze even vasthouden.

Van onze tamme korenslang hoef je helemaal niet bang te zijn. Het is een unieke ervaring en het levert gegarandeerd een leuke foto op. Na afloop krijg je zelfs een diploma ‘Slangen Aaien’ mee naar huis!

Voorzieningen

Rolstoelvriendelijk
Honden verboden
Eigen eten/drinken
Geen speeltuin
GEEN WiFi
Horeca aanwezig
Volledig overdekt
Betaald parkeren

Parkinformatie

  • Beoordelingen
  • Openingstijden
  • Prijzen
  • Dieren
  • Organisaties
  • Geschiedenis

Review ZOO Serpentarium.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Het Serpentarium heeft sterk wisselende openingstijden

Tijdens weekends en vakantieperiodes vindt het slangen aaien plaats op vaste tijdstippen:
11u tot 11.15u
13u tot 13.15u
14u tot 14.15u
15u tot 15.15u
16u tot 16.15u

Kinderen -3 jaar: Gratis
Kinderen 3 t/m 11 jaar: € 8,00
Jongeren 12 t/m 17 jaar: € 8,00
Vanaf 18 jaar: € 12,00
Personen met een handicap: € 8,00
Noodzakelijke begeleiders bij personen met een handicap: € 8,00
Het Serpentarium bezorgt je een indrukwekkende reis door een oerwoud vol spinnen, hagedissen en kikkers. Je staat oog in oog met een gevaarlijke gifslang. Je ontmoet er de meest interessante bewoners in een exotische omgeving.

Door de grote rotswanden, de vele tropische planten, de prachtige watervallen en de aangename temperatuur waan je je op één of andere prachtige reisbestemming waar de dieren helemaal in hun ‘nopjes’ zijn.

Van het oerwoud naar de woestijn, hier is het maar een kleine stap. Je beleeft de wondere wereld van bijzonder zeldzame soorten. Van de prachtige regenboogboa, de tapijtpython en de panter kameleons tot de zwarte mamba, ‘de koningin de gifslangen’.
Dit park is aangesloten bij de volgende organisaties:
, ,

Voor meer informatie klikt u op de bovenstaande link(en)
Het Serpentarium in Blankenberge is ontstaan uit de privé-collectie van Marnick Croes die bij de opstart al 15 jaar gepassioneerd bezig was met het houden en kweken van reptielen. In de loop der jaren had Marnick al naam verworven door de exposities die hij in diverse scholen verzorgde. De grootste expo was echter degene die plaatsvond in het Bellewaerde Park. In 1994 werden er gedurende 2 maanden verschillende soorten reptielen tentoongesteld in het kader van educatieve schoolreizen.

Reptielenzoo:
Eind 1996 begonnen onder burgemeester Ludo Monset en het toenmalige schepencollege de eerste gesprekken omtrent een nieuwe all-weather attractie in Blankenberge. Op dat ogenblik ontstond het idee een reptielenzoo op te richten. Het duurde echter nog tot april 1998 vooraleer men met de werkzaamheden kon beginnen.

Serpentarium:
Het ontwerp van het Serpentarium werd volledig uitgetekend door Marnick Croes. Er werd een gespecialiseerde firma ingehuurd om de rotsconstructies zo natuurgetrouw na te maken. Ook technisch gezien is het Serpentarium zijn tijd ver vooruit. Alle grote terraria zijn immers computergestuurd, zowel wat temperatuur, vochtigheid als licht betreft. De opening was gepland eind juni 1998, maar door de vele moeilijke rotsconstructies en het technisch ingewikkelde systeem werd de opening uitgesteld tot 12 september 1998.

Zeldzaam:
Het Serpentarium is gestart met een 45-tal terraria. Inmiddels is het aantal terraria gegroeid naar een 150-tal. Daarin is een prachtige verzameling reptielen te bewonderen. met onder meer: kameleons, pijlgifkikkers, boomkikkers, wurgslangen, gifslangen, groene leguanen, agamen, skinken, varanen, gekko’s… Er is bovendien een uitzonderlijk gevarieerde vogelspinnencollectie ondergebracht. De verzameling reptielen en amfibieën is uitgebreid met zeer speciale, zeldzame dieren waaronder de zwarte mamba, de roodoogkrokodilskinken, de Chinese krokodilhagedissen en de reusachtige netpythons.

Soortgelijke dierenparken