De apen en vogels zeggen u welkom!

Dit apen- en vogelpark is gelegen in de gemeente Reichshof in de deelstaat Nordrhein-Westfalen.

Het park is in privé handen van bioloog Dr. Werner Schmidt.

In het park zijn op een oppervlakte van 8 hectare ongeveer 180 diersoorten te vinden waaronder vooral veel vogels. Er zijn vele kleinere dieren te bekijken zoals parkieten, duiven, hoenders, stokstaartjes, geiten, cavia’s, papagaaien, ….

Voor de vogelwereld van de Donaudelta werd een meer dan 500 m² grote en 8 m hoge vrije vluchtvolière gebouwd. Er is ook een uilenburcht, een Afrika-terrein voor ooievaars en heilige ibissen en enkele kleinere volières.

Daarnaast zijn er twee grote begaanbare apenverblijven voor berber- en doodshoofdaapjes, die met speciaal voer (aan de kassa te koop) mogen gevoerd worden.

Het park is naast een dierenpark ook een park met veel speelplaatsen/toestellen.

In de grote Indoorhal kunnen kinderenen jongeren zich ook bij slecht weer uitleven en spelen op trampolines, 9 m hoge klimmuur, miniscooters e.d..

In het park staan ook grillhutten die kostenloos kunnen gehuurd worden na reservatie.

Tijdens de zomermaanden wordt er de eerste zondagmorgen van elke maand een Kleintiermarkt gehouden.

Voorzieningen

Rolstoelvriendelijk
Honden aangelijnd
Eigen eten/drinken
Speeltuin aanwezig
GEEN WiFi
Horeca aanwezig
Gedeeltelijk overdekt
GRATIS parkeren

Parkinformatie

  • Beoordelingen
  • Openingstijden
  • Prijzen
  • Dieren
  • Organisaties
  • Geschiedenis

Review Affen- und Vogelpark Eckenhage Reichshof.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Het park is dagelijks geopend van 09:00 tot 19:00 uur.
Ook op alle feestdagen is het park open.
Alleen gesloten op 24 en 25 december.

individuen
volwassen € 14,70
Kinderen tot 14 jaar € 12,70
Gehandicapten en studenten € 13,00
Kinderen tot 90cm gratis
honden € 1,00

Groepen vanaf 20 personen
volwassen € 13,70
kinderen € 11,70
Laat onze naam je niet irriteren. Het apen- en vogelpark Eckenhagen biedt de mogelijkheid om vele andere soorten van dichtbij te leren kennen. Bovendien is er veel te ontdekken, omdat talrijke gedetailleerde panelen achtergrondinformatie geven over de dieren en hun natuurlijke habitat.

Bijna alle omhuizingen staan ​​open voor bezoekers, zodat u dicht bij de dieren kunt komen. De inloopluchthavens en omheiningen van apen zijn een geweldige ervaring voor jong en oud.

Voor de jongere bezoekers is er een kinderboerderij met veel vriendelijke dieren die wachten om in contact te komen met kinderen. Zelfs onze papegaai "Mäxchen" is altijd blij met bezoekers en houdt van zowel de dans als de kleine gesprekken.
Dit park is aangesloten bij de volgende organisaties:
, , ,

Voor meer informatie klikt u op de bovenstaande link(en)
Alles begon met een vogelverzameling die in 1972 op een 3000 m² grote moerasweide ontstond in een Beiers verblijf. Doel was om een vergelijkend gedragsonderzoek te doen in de zin van Konrad Lorenz.

Nadat dan beslist werd om daaruit een vogelpark te laten ontstaan, viel de keuze op een terrein bij het Wiedenhof in de gemeente Reichshof. De planning begon in 1978 en de opening was op 1 mei 1981. Tijdens dit openingsjaar waren er meer dan 1000 dieren van 150 vogelsoorten.

Intussen is de oppervlakte 8 hectare en voert een 3 kilometer lange rondweg door het park. Er zijn 180 diersoorten, een tuin café, een kinderboerderij en veel speeltoestellen voor kinderen..

Soortgelijke dierenparken