Bayerwald Tierpark Lohberg. Ervaar de wildernis!

Dit park is gelegen in de gemeente Lohberg in de deelstaat Bayern in het zuid-oosten van Duitsland, vlakbij de grens met Tsjechië. Het park is in beheer van de gemeente Lohberg

In het park zijn op een oppervlakte van ongeveer 10 hectare meer dan 400 dieren van ongeveer 100 diersoorten te vinden. In het Bayerwald-Wildpark worden uitsluitend dieren getoond die men ook heden nog in het Beierse woud/Boheemse woud kan tegenkomen of die er vroeger geleefd hebben.

Langs de 1,5 kilometerlange rondweg komt men voorbij de Elchsee, wasberen, oehoes, en rendieren tot het op het hoogst gelegen punt met een groot verblijf voor de wolven. Op de terugweg ziet men roodwild, visotters, bevers en door de vrijevluchtvolière voor gieren komt men bij het laagst gelegen deel van het park. Bovendien zijn er ook dassen, lynxen, wasberen, wilde katten en verschillende inheemse vogels (zeldzame als waterspreeuw, heremietibis, hazel- en korhoen, …) te bewonderen.

In het park hecht men veel waarde aan educatie en kan men via informatieve borden meer leren over het gedrag en de levenswijze de aanwezige dieren.

Hun motto: “Schau mir in die Augen” (kijk me in de ogen)

Het dierenpark neemt deel aan Europese fokprogramma’s (EEP) voor de visotter, vale gieren en de wisenten (Europese bizons).

Voorzieningen

Rolstoelvriendelijk
Honden aangelijnd
Eigen eten/drinken
Speeltuin aanwezig
GEEN WiFi
Horeca aanwezig
Volledig buiten
GRATIS parkeren

Parkinformatie

  • Beoordelingen
  • Openingstijden
  • Prijzen
  • Dieren
  • Organisaties
  • Geschiedenis

Review Bayerwald-Tierpark.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

April - oktober
open vanaf 09.00 uur
laatste opname: 17.00 uur

November - maart
open vanaf 10 uur
laatste opname: 16.00 uur

Gezinsvriendelijke prijzen.

Volwassen € 6,00

Gastkaarthouders en groepen van 15 of meer € 5,00

Kinderen (4 tot 16 jaar), leerlingen, studenten, ernstig gehandicapt € 4,00

Schoolklassen, per student (leraar gratis) € 3,00

Familiedag ticket €15,00

Familiedagpas voor gastenkaarthouders €14,00

Hond €2,00
Op dit moment is er geen informatie beschikbaar over de dieren die in dit park wonen.
Dit park is aangesloten bij de volgende organisaties:
, , , ,

Voor meer informatie klikt u op de bovenstaande link(en)
7 mei 1989
Opening van het Bayerwald-Wildpark Lohberg

Op zondag 07.05.1989 beleefde het Bayerwaldgemeinde Lohberg een grote dag. Na verschillende jaren van plannen en bouwen, werd het "Bayerwald-Wildpark" geopend en ontving de wijding van de kerk in aanwezigheid van vele eregasten uit de politiek en het bedrijfsleven.

Op het ceremoniële adres schetste burgemeester Helmut Sperl in telegramstijl de ontwikkeling van het project, dat tot het einde vele hindernissen moest overwinnen. Van de 3,25 miljoen mark aan totale kosten moest de gemeenschap haar eigen bijdrage van 1 miljoen mark verhogen. Subsidies kwamen uit de Vrijstaat Beieren, uit het district en uit het district Cham.

Patron Hans Spitzner, staatssecretaris van het Beierse ministerie van Milieu, verklaarde burgemeester Helmut Sperl en de gemeenteraad Tatkraft, vooruitziendheid en grote betrokkenheid. Een dergelijke maatregel, die enkele miljoenen kost om aan te pakken, toont al moed. De staatssecretaris benadrukte het belang van het wildpark voor het versterken van de economische macht in het structureel zwakke gebied en verwees naar zijn rol bij het behoud van de inheemse flora en fauna. Spitzner prees de zorgvuldige inbedding van de omheiningen en gebouwen in het landschap en het gebruik van lokale bouwmaterialen en planten.

Erepatronaat Landrat Ernst Girmindl bracht de groeten en de felicitaties van de districtsraad naar dit "echt goed gedaan werk". De stadsdeelraad prees het idee en de manier waarop het in praktijk werd gebracht. Burgemeester Helmut Sperl heeft de overhand gehad op alle tegenstand en verdient dank en erkenning. Energetische steun heeft de gemeenschap in hun project door dierenarts dr. Hans Aschenbrenner, voor wie een korte kinderdroom uitkwam toen hij tot "Zoo Director in het Beierse Woud" werd benoemd.

Het beheer van het Bayerwald Wildpark werd goedgekeurd door de gemeenteraad. Hans Aschenbrenner overgedragen. Volgens zijn ideeën liepen de plannen van de omhuizingen en volières. Deze faciliteit, Dr. Hans Aschenbrenner moet de bezoeker dichtbij de natuur brengen en zijn begrip van de relaties in het wild doen ontwaken. In het Bayerwald Wildlife Park worden alleen dieren getoond die je nog kunt tegenkomen in het Beierse Woud, of die hier vroeger woonden.

1999 - 10 jaar Bayerwald Zoo
Ceremonie voor de tiende verjaardag

"Het Beierse Woud Animal Park is op zijn manier zonder twijfel uniek."

Deze uitspraak van Landrat Theo Zellner op het jubileumfeest op 5 augustus 1999 viel samen geheel met het advies van gerenommeerde dierentuin bestuurders die uit drie landen kwamen. Ze hebben allen de lof voor de instelling, haar oprichter Helmut Sperl en de verantwoordelijke directeur Dr. Hans Aschenbrenner.

Hij verheugde zich op de rondleiding door de schoongemaakte faciliteiten en de aanwezigheid van 150 eregasten. Voor een eenvoudige en vruchtbare samenwerking van de dierentuin leider van de gemeenschap hulde gebracht aan een bedankje, waarin hij uitgebreid naar alle medewerkers en de oprichter. "Zonder Helmut Sperl het niet voor het Beierse Woud Animal Park," bracht hij hulde aan de auteur. Sperl had vastbesloten gevochten voor de realisatie van zijn idee.

"Bijna 30 jaar geleden bezocht ik de Alpenzoo in Innsbruck en leerde ik dit te doen. Pechlaner weet het. Sindsdien is een vergelijkbare faciliteit mijn droom geweest, "vertrouwde Dr. Hans Aschenbrenner voor de gasten. De directeur van de dierentuin in Wenen zorgde al tien jaar geleden voor de volledige dierenpopulatie voor de inauguratie.

Burgemeester Hans Mühlbauer maakte duidelijk hoe de gemeenschap van 2000 zielen zo'n faciliteit kon betalen. Daarom heeft de dierentuin voornamelijk toegangsprijzen. Efficiëntie en extreem efficiënt gebruik van fondsen is de richtlijn. Deze eis mag echter niet ten koste gaan van de kwaliteit, want de beste advertenties zijn tevreden bezoekers.

Districtsbeheerder Theo Zellner sprak zijn waardering uit voor het overtuigende werk van Helmut Sperl tegenover de vergunningverlenende autoriteiten. Het technisch advies en actieve ondersteuning door Dr. med. Hans Aschenbrenner was van onschatbare waarde bij het realiseren van het idee. "Hij is de bewaker van het unieke karakter van het park", zei de districtbeheerder. Hier slaagde de symbiose erin aantrekkelijkheid en natuurbehoud met elkaar te verzoenen.

2004 - 15 jaar Bayerwald Zoo
Schenking voor kinderziekenhuis

1989 noch de auteur van het dierenpark Helmut Sperl, de oude burgemeester van Lohberg, noch zijn ideeëngenerator en wetenschappelijk leider, Dr. med. Hans Aschenbrenner, durfde te hopen op welke aantrekking hun gezamenlijk werk zou ontwikkelen.

Een attractie voor de vele bezoekers, die altijd blij zijn met het unieke karakter van dit park voor inheemse wilde dieren, waar je de biodiversiteit van onze directe omgeving van dichtbij kunt ervaren.

Een faciliteit, maar ook voor professionals, zoals de excursie van bekende dierentuindirecteuren door de dierentuin Bayerwald bleek dat bezocht in de loop van de jaarlijkse vergadering van de vereniging op 12 juni 2004 in Straubing, Lohberg. Als een rode draad, het handschrift van Dr. med. Hans Aschenbrenner door de dierentuin. Dat hij nog nooit zo'n mooie plant voor inheemse wilde dieren had gezien, niet minder dan Dr. Alex Rübel, directeur van Zoo Zürich en voorzitter van de World Zoo Association. Als de beste verzameling inheemse vogels in Duitsland, de verenigingspresident Ulrich Schürer van Zoologischer Garten Wuppertal, de kleine themazaal. Want een uitstekend vee en een uitstekend didactisch en functioneel ontwerp gingen opnieuw naar de operatoren.

Bijzonder treffend Dr. Ilma Bogsch, senior directeur van de dierentuin en de botanische tuin van Boedapest, het idealisme en het enthousiasme van Dr. med. Hans Aschenbrenner in woorden, door te zeggen in haar bedankbrief, voelde ze tijdens de tour formeel stromen vanuit elke hoek vloeiende liefde voor de levende wereld.

Zoveel lof en erkenning voor het levenswerk van Dr. Hans Aschenbrenner, voor de pioniersgeest van Helmut Sperl en voor de prestaties van de burgemeester Hans Mühlbauer, zijn het bewijs van wat een kleine gemeenschap met capabele mensen kan bereiken.

Er was geen groot feest voor het 15-jarig jubileum, maar een genereuze gift voor de KUNO-campagne. Zookeeper Hans Stöberl kwam met het idee om een ​​dagelijkse inname te doneren ter ondersteuning van de geplande Children's University Clinic in Regensburg. Burgemeester Hans Mühlbauer en de gemeenteraad waren onmiddellijk onder de indruk van het idee en zo ook 19 september 2004 voor de KUNO-dag. Deze zondag kwamen 1.025 bezoekers en zo kon het trotse bedrag van 3.497,50 EUR worden overgedragen aan de KUNO-vertegenwoordiger, de heer Xaver Schneider.

2009 - Het succes rechtvaardigde de grondleggers
Respect voor project van Helmut Sperl en Dr. med. Hans Aschenbrenner

"Mei Zoo is winstgevend", voorspelde Helmut Sperl aan alle critici toen hij meer dan 20 jaar geleden veel overtuigend werk moest doen voor de Bayerwald-dierentuin. De toenmalige waarnemend burgemeester had gelijk. Ondertussen zijn 20 jaar het land ingetrokken, waarin de recreatieve faciliteit van Lohberger zich heeft gevestigd op een manier die waarschijnlijk het minst had verwacht. Dit rechtvaardigde ook een ceremonie dat de gemeenschap opzettelijk niet teveel opblaast. Tijd en plaats waren op donderdagmiddag in het elandhuis.

Franz Müller was vooral blij met de aanwezigheid van de ideegenerator, voormalig burgemeester Helmut Sperl. De tweede persoonlijkheid van het leggen van de eerste steen en de wederopbouw, Dr. Ing. Hans Aschenbrenner, was verontschuldigd. De uitgenodigde gasten van de ceremonie waren ook plaatsvervangend districtsbeheerder Egid Hofmann, kandidaat van de Bondsdag Karl Holmeier, de naburige burgemeesters van Lam, Arrach, Neukirchen en Eschlkam. In het auditorium zaten onder andere de vertegenwoordigers van de ledengemeenschappen van de actie-alliantie Künisches-gebergte aan Tsjechische zijde. De lof werd ook bijgewoond door de staf van de dierentuin met zijn directeur Claudia Schuh, de raadsleden en de voorzitter van de traditionele natuurlijke bosbouw, Otto Frisch.

In zijn begroeting rapporteerde Franz Müller over het aanvankelijke verzet van de autoriteiten en de bevolking, die ondertussen is overgegaan op plezier. Naar alle waarschijnlijkheid zullen mensen moeilijke tijden doormaken, de burgemeester durfde een voorzichtige blik in de toekomst te nemen. "15 procent van onze gasten komt al uit Tsjechië", merkte de hoofdcommissaris op. De gast vraagt ​​niet om community-grenzen, maar verwacht een ontspannend en vermakelijk verblijf. Natuurlijk kan niet elke gemeenschap aan alle vrije tijdsvorderingen van toeristen alleen voldoen. Daarom is het voor iedereen belangrijk om een ​​topaanbieding te doen, waardoor de gasten een afwisselende vakantie beleven.

Franz Müller bedankte alle medewerkers van Tierpark voor hun inzet. Als het voortbestaan ​​van de omhuizingen in de toekomst ook moeilijker wordt, is men nog steeds op de goede weg. De burgemeester gaf aan de grondlegger Helmut Sperl een glazen piramide met betrekking tot de lange levensduur van een dergelijke structuur, die naar verwachting ook zal worden aangepast aan de detentiefaciliteiten. Zo'n uniek glas is voor Dr. Med. Aschenbrenner later overhandigd. De burgemeester bedankte hem bij deze gelegenheid bij de Wood Association of the Ecoregion voor de verjaardagsbank die zijn zetel verhoogde. Een power-point presentatie die ook gepaard gaat met succesvolle snapshots van twee decennia geschiedenis van dierenparken.

2014 - De Bayerwald Zoo - een succesverhaal
Efficiency is de grote uitdaging

Achteraf gezien, iedereen weet dat dit was een geweldig idee, maar de uitvoering was niet gemakkelijk, "adjunct-district administrator Markus Mueller hulde bij een kleine ceremonie in september 2014 tot en met de 25ste verjaardag van het Beierse Woud dierentuinen lof en respect te markeren en nog steeds veel hoofdstukken wensen voor de voortzetting van het succesverhaal.

De grootste uitdaging werd beschreven door burgemeester Franz Müller, die het park beheert, zodat de tekorten zo klein mogelijk blijven. De omheiningen zijn geen verplichte taak van de gemeenschap, maar een vrijwillige dienst. "De tijden worden moeilijker omdat dierentuinen moeten concurreren met andere goede faciliteiten", zei hij in zijn toespraak. De hoogste prioriteit is spaarzaamheid en efficiënt gebruik van hulpbronnen. Dit is echter een koorddanswandeling, omdat deze eis niet ten koste mag gaan van de kwaliteit. De beste advertenties zijn nog steeds de tevreden bezoekers.
De educatieve missie van de dierentuinen is meer en meer verankerd in de wet, namelijk in de dierentuinrichtlijn van de EU en in de Duitse natuurbeschermingswetgeving. Daaraan toegevoegd zijn de vrijwillige verbintenissen van nationale en internationale dierentuinverenigingen. Dierentuinpedagogiek is een belangrijke interface.
"We hebben momenteel ongeveer 25 procent van de Tsjechische bezoekers", zei de burgemeester over het aandeel van het buurland. De gast geeft niet om gemeenschapsgrenzen heen. Hij wil een aantrekkelijke, gevarieerde vrijetijdsaanbieding vinden, die het resultaat is van de som van de individuele sterke punten van de individuele gemeenschappen.

Markus Mueller beschreef de dierentuin als een "juweel" voorbij district grenzen. "De Masterminds Dr. Hans Aschenbrenner en voormalig burgemeester Sperl Ik wil hun moed en vasthoudendheid vooral feliciteren "de vice-district beheerder. Hij wijdde erkenning uit tot alle volgelingen die het werk voortgezet. "Het is belangrijk voor de continuïteit dan 25 jaar.
Hier, de stroom van bezoekers door al deze jaren heeft gehouden. De dierentuin is nog steeds interessant, zelfs voor de lokale bevolking, "blijkt Markus Müller, toe te voegen:" In de technische leiding van Claudia schoen heb je niets beters kan gebeuren ".

MdB Karl Holmeier feliciteerde ook met 25 jaar themazool in Lohberg. "Het mooie van de Lohberger-omhuizingen is dat je de dieren kunt zien," beschreef de MdB zijn persoonlijke indrukken.
Dit kwam uit in de afsluitende tournee van verschillende soorten waar Claudia Schuh in haar beroep was. Er was ook gelach over de ene of de andere anekdote, die de grondleggers dr. Aschenbrenner Helmut en Sperl hebben bijgedragen en aangetoond dat de twee vaak niet dezelfde mening waren, maar zich vervolgens bij hetzelfde project aansloten.

Soortgelijke dierenparken