Welkom in Egapark Erfurt!

Het egapark in Erfurt is een van de grootste tuin- en recreatieparken in Duitsland met een oppervlakte van 36 hectare . Het parkgebied ligt in het zuidwesten van de stad op de 265 meter hoge Cyriaksberg. Het gebied is ontstaan ​​uit een voormalig stadsverrijking en is omgevormd van 1885 tot openbaar groen en verder uitgebreid in de daaropvolgende periode. Na een eerste tuinbouwshow in 1950 vond het grootste en belangrijkste evenement van deze soort plaats in de DDR en in het socialistische kamp van 1961 met de regelmatig georganiseerde International Horticultural Exhibition (iga) .

Het hele jaar door, instapniveau complex combineert verschillende beurshallen, plant showhouses, thematuinen en ontspanningsruimtes. De belangrijkste attracties in het egapark zijn, naast het grootste aaneengesloten bloembed van 6000 vierkante meter in Europa, een uitkijktoren, een observatorium, de grootste kinderspeelplaats van Thüringen en het enige tuinbouwmuseum van het land.

Het park, dat sinds 1992 is opgenomen vanwege zijn unieke tuinbouwontwerp, is een van de belangrijkste werken van landschapsarchitect Reinhold Lingner en is een van de belangrijkste getuigenissen van tuinarchitectuur in de jaren zestig in Duitsland. De Gartenschaugelände, die de lange tuinbouwtraditie van de “bloemenstad” Erfurt vertegenwoordigt, wordt sinds 1961 bezocht door meer dan 45 miljoen gasten. Met gemiddeld 450.000 bezoekers per jaar is het egapark – naast de Wartburg – de meest bezochte toeristische attractie in Thüringen .

 

De eerste permanente open kas van het park werd in 1983 geopend. Zelfs toen was het wachten met een uitgebreide verzameling tropische vegetatie. Na een goede twee decennia van groei, brachten de fabrieken de capaciteit van het huis op peil en moesten ook de technische voorzieningen worden gereviseerd.

Het dak werd dus opgetild in het midden van het herontwerp van de dubbelbeukige kas en verlaagde tegelijkertijd het maaiveld. Het resultaat was, naast een nieuwe ruimtelijke ervaring, meer ruimte bijvoorbeeld grotere palmbomen . Naast het daadwerkelijke thematische ontwerp van de faciliteit, werd een panoramisch platform inclusief zitplaatsen geïntegreerd en werd het entreegebied gewijzigd.

Het nieuw gereconstrueerde tropische huis werd op 31 oktober 2007 aan het publiek overgedragen. Met een oppervlakte van 600 vierkante meter presenteert het een Midden-Amerikaans oerwoudlandschap, versierd met vijvers, beekjes en de verloren Maya- cultuurpiramides. De nadruk ligt echter op het regenwoud met zijn gevarieerde flora in verband met exotische dieren zoals leguaan Eddi en verschillende roodwangschildpadden . Ook voor de regio worden typische gewassen zoals cacao, bananen, papaja, vanille of koffie verbouwd.

Uitzicht op het cactushuis. In de geboortestad van de oudste cactuskwekerij ter wereld, werd in 1985 een bijbehorend showhuis geopend. De collectie bevat ongeveer 3200 cactussen en vetplanten in ongeveer 800 soorten.

Orchideeen huis 

Deze 22 augustus 1986 geslaagd voor de openbare ruimte kunt u een aantal 300 geslachten en soorten van de plantenfamilie van de orchidee planten . Naast tropische metgezelplanten is hier ook een paar Pygmee- ouwelieten te vinden .

Butterfly House 

In 1997 werd het eerste vlinderhuis in Thüringen ingehuldigd in het complex van fabriekshallen. Tussen tropische planten, die de dieren als leefgebied dienen, leven ongeveer 300 exemplaren van 25 tropische vlindersoorten. De bezoeker kan de dieren van dichtbij in een gebied van 360 vierkante meter ervaren.

Victoria House 

Geopend in september 1998, Victoria House, vernoemd naar de gekweekte planten van het geslacht er lelie Victoria , beeldt een jungle landschap. Vanuit vulkanisch gesteente is ook een rots- en waterlandschap ontworpen. Naast een aquarium van 14.000 liter is Pacus in een ander bassin te vinden .

Voorzieningen

Rolstoelvriendelijk
Honden verboden
Eigen eten/drinken
Speeltuin aanwezig
GRATIS WiFi
Horeca aanwezig
Gedeeltelijk overdekt
Betaald parkeren

Parkinformatie

  • Beoordelingen
  • Openingstijden
  • Prijzen
  • Dieren
  • Organisaties
  • Geschiedenis

Review Ega Park, Erfurt.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zomerseizoen:
09 maart tot 31 oktober 2019 Dagelijkse van 09.00 tot 18.00 uur

Winterseizoen:
1 november 2019 tot 7 maart 2020 Dagelijkse van 10:00 tot 16:00 uur

Toegang tot het egapark is tijdens het seizoen beschikbaar in het seizoen via de bezoekerswinkel en de kassa's bij de hoofdingang en de Gothaer Platz van 09:00 tot 18:00 uur. Elektronische toegang voor seizoenspassen en online tickets bij de hoofdingang en Burg Gleichenweg is mogelijk tot 22.00 uur.

Voor uitgangen na 18.00 uur zijn tourniquets beschikbaar bij de hoofdingang, Gothaer Platz en Burg-Gleichen-Weg.

Parkingang in het hoogseizoen
Ons hoofdseizoen start op 8 april 2019 en duurt tot 6 oktober 2019.

Normaal
Volwassene Normaal: € 8,00 Combi: € 9,00
verminderd 1,2 Normaal: € 6,50 Combi: € 7,00

Familietarieven:
Familiedagkaart 3 Normaal: € 22,00 Combi: € 24,50
Famielientageskarte Mini 4 Normaal: € 14,00 Combi: € 15,50

Groep tarieven (15 personen)
Adult Normaal: € 7,00 Combi: € 8,00
Concessies 1.2 Normaal: € 6,00 Combi: € 6,50

Toegang tot het park in het winterseizoen
Het winterseizoen in het egapark begint op 1 november 2019 en gaat door tot 7 maart 2020.

Ingang park in het laagseizoen
Het buitenseizoen in de lente begint op 9 maart 2019 en duurt tot 7 april 2019 en in de herfst begint het op 7 oktober 2019 en duurt tot 31 oktober 2019.

Volwassene Normaal: € 6,00 Combi: € 7,00
verminderd 1,2 Normaal: € 4,80 Combi: € 5,30

Familietarieven
Familiedagkaart 3 Normaal € 14,00 Combi: € 16,50
Famielientageskarte Mini 4 Normaal: € 10,00 Combi € 11,50

Groep tarieven (15 personen)
Adult Normaal: € 4,80 Combi € 5,80
Concessies 1.2 € 3,90

Op dit moment is er geen informatie beschikbaar over de dieren die in dit park wonen.
Dit park is aangesloten bij de volgende organisaties:
, ,

Voor meer informatie klikt u op de bovenstaande link(en)
1123 - klooster gesticht op de Cyriaksberg
Het sinds 743 bestaande klooster "St. Paul "bevond zich oorspronkelijk naast de Severikirche op het plein van de kathedraal. Als gevolg van de investituur controverse - het geschil tussen prelaten en wereldlijke vorsten voor het recht om bisschoppen te gebruiken - heeft besloten om ook te laten hechten de kathedraal Hill aan de rand van het bisschoppelijk paleis. Daarom werd het daar gelegen benedictijnenklooster verplaatst naar de Cyriaksberg en vernoemd naar de plaatselijke beschermheilige - de heilige Cyriac.

1479 - bekering tot het stadspaleis
In de volgende eeuwen werd de Cyriaksberg gebruikt vanwege zijn strategische ligging boven de stad en direct aan een belangrijke nationale handelsroute - de Via Regia - die herhaaldelijk werd gebruikt om Erfurt te belegeren en aan te vallen. Daarom werd de Cyriakskloster verplaatst naast de St. Andrew's Church in de stad en het voormalige kloostercomplex herbouwd tot een stadspaleis en omgeven door en met een vestingmuur. Dus de stad Erfurt, het vruchtbare Geratal en de weg naar Gotha moeten worden beschermd.

vanaf 1824 - uitbreiding tot de citadel
Onder Pruisisch bestuur werd het hele kasteelcomplex uitgebreid en versterkt en verloor het zijn middeleeuwse karakter grotendeels. Onder andere werd het voormalige poorthuis vervangen door een nieuw fort, dat tegenwoordig het Gardening Museum herbergt. De kegelvormige daken van de twee torens - vandaag de zetel van het openbare observatorium van Erfurter of een observatiedek - werden op dit moment geannuleerd om plaats te maken voor kanonnen.

vanaf 1885 - ontwerp als openbaar groen gebied
Na de opdracht om de stad in 1873 te slopen, werd het fort geleidelijk omgevormd tot een openbaar groen gebied en verfraaid door de Kastanienalleen-fabriek tot een aangelegde tuin. In 1919 verwierf de stad Erfurt het gebied en heeft het sindsdien gebruikt voor tentoonstellingen en tuinvoorstellingen. Gaandeweg werden steeds meer delen van het systeem rond de oude Cyriaksburg herontworpen voor het publiek. In 1935 werd bijvoorbeeld een uitkijktoren opgericht in het voormalige zuidelijke torentje.

1945 - De eerste tuinbouwtentoonstellingen van de naoorlogse periode
Een paar maanden na het einde van de oorlog - van 29 september tot 14 oktober 1945 - vond de eerste tuinbouwtentoonstelling in het naoorlogse Erfurt plaats onder het motto "honger bestrijden", voornamelijk in de Thüringenhalle. Het maakte deel uit van de hoofdtentoonstelling "Erfurt - Economie in de bouw" en - zoals het evenement dat plaatsvindt in het volgende jaar "Meer voedsel creëren" - ging over zelfvoorziening met teeltmethoden. Dus in de volgende jaren rond de Cyriaksburg ook een tentoonstellingsruimte met vijf modelverkavelingen.

1950 - Garden Show "Erfurt blooms"
Na een paar maanden na het einde van de oorlog, de eerste tuinbouwtentoonstellingen in de Thüringenhalle hadden plaatsgevonden, werd besloten tot uitbreiding van het beursterrein. Hiervoor bleek de fabriek op de Cyriaksberg ideaal. De landschapsarchitect Walter Funcke van Potsdamer behield in zijn concept de basisstructuur van het bestaande vooroorlogse park en aangevuld met andere ontwerpelementen zoals paviljoens en vier fonteinen, de voorlopers van de huidige wateras.

1961 - De iga opent haar deuren
Op 28 april 1961 werd de "Eerste Internationale Tuinbouwtentoonstelling van de Socialistische Landen" - ook kortweg "iga" genoemd - officieel geopend op het parkterrein. Het concept en het masterplan zijn eerder ontwikkeld door het ministerie van Land- en Bosbouw in samenwerking met de landschapsarchitect Reinhold Lingner, wiens hoofdwerken het park omvatten. Gelijktijdig met de tuinbouwtentoonstelling opende het Duitse tuinbouwmuseum zijn deuren in het voormalige vestinggebouw.

Jaren 70 en 80 - uitbreiding van het park en de tentoonstellingsruimte
De tentoonstelling gebied is voortdurend uitgebreid in de daaropvolgende jaren - op 104 hectare waren er nu outdoor groente land, serres, een kinderdagverblijf, een recreatiecentrum, een modern uitgeruste speeltuin voor de kinderen met een zwembad en diverse zalen voor het richten van de internationale tuinbouw tentoonstellingen en diverse bloemenshows. Zelfs toen vormde het lichtfestival de seizoensfinale.

1992 - Het park wordt een monument
De egapark deel vanwege zijn unieke tuinbouw ontwerpconcept van de belangrijkste hedendaagse Duitse tuinieren architectuur van de jaren 1960 en is een monumentaal pand sinds 1992: Zo uniek historisch document tuinbouw ontwerp van Duitsland. Als teken van goede samenwerking die de stad Mainz schonk het 1250-jarig bestaan ​​van de stad als een teken van goede samenwerking naar Mainz tuin egapark.

2014 egapark - De tuin van Thüringen
Sinds de opening in 1961 als een showtuin, hebben meer dan 45 miljoen gasten het egapark bezocht. Naast het 6.000 m² grote bloembed, het grootste aaneengesloten bloembed van Europa, behoren de grootste kinderspeelplaats en het enige tuinbouwmuseum van de Vrijstaat Thüringen tot de attracties.

Soortgelijke dierenparken