Welkom in Heimattierpark Südpark Merseburg!

Dit park is gelegen in de stad Merseburg in de deelstaat Sachsen-Anhalt (Duitsland).

Het park is in beheer van  de stad Merseburg (Dienst Groen) en is geopend op 1 mei 1978

Op een oppervlakte van 23 hectare (het Südpark is 23 hectare, en het dierenpark maakt daar deel van uit) leven ongeveer 300 dieren van circa 59 soorten (stand 2017).

Zwaartepunt zijn inheemse dieren, zoals o.a. reeën, lynxen, ezels, schapen, geiten en everzwijnen maar ook de in het wild levende bruine kiekendief, rode wouw, wielewaal en andere vogels en kleinere zoogdieren zijn hier te zien. De laatste jaren werd er veel werk verzet om de volières en verblijven zo natuurgetrouw mogelijk te maken.

Vooral voor kinderen zijn dieren zoals pony’s, ezels, geitjes en cavia’s heel aantrekkelijk.

Naast het dierenpark is er in het Südpark ook een podium, een grote speelplaats, verschillende thematuinen (vb. vlinders, picknick) en verschillende sportgelegenheden.

Voorzieningen

Rolstoelvriendelijk
Honden verboden
Eigen eten/drinken
Geen speeltuin
GEEN WiFi
Horeca aanwezig
Volledig buiten
GRATIS parkeren

Parkinformatie

  • Beoordelingen
  • Openingstijden
  • Prijzen
  • Dieren
  • Organisaties
  • Geschiedenis

Review Heimattierpark Südpark Merseburg.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

24 uur per dag geopend!

Gratis toegankelijk!

Donaties zijn gewenst.
Een bijzondere attractie van het South Park is het Heimattierpark met 300 dieren in 59 soorten. Iedereen die wat tijd neemt om te observeren, wordt zeker beloond door het soortspecifieke gedrag van de dieren te ontdekken. Bel overzicht plan Südparkes> Naast de gehuisvest in de dierenverblijven diersoorten, zoals de inheemse damherten, edelherten en wilde, kan de wilde soorten zoals bruine kiekendief, rode wouw, wielewaal en andere vogels, insecten en kleine zoogdieren worden ontdekt, in Southpark haar om thuis te hebben.
Dit park is aangesloten bij de volgende organisaties:
, ,

Voor meer informatie klikt u op de bovenstaande link(en)
Vroeger, tijdens DDR-tijden, was het nog een kleine zoo met tijgers, apen en andere exoten, maar nu ligt de nadruk op inheemse huis- en wilde diersoorten.

Soortgelijke dierenparken