Welkom in Kobelt Zoo!

Dit park is gelegen aan de rand van het Schwanheimer Wald in Frankfurt  in de deelstaat Hessen. Het park is in beheer van de vereniging „Biologische Gesellschaft Prof. Dr. Wilhelm Kobelt“. Het park is geopend in 1916.

Op een oppervlakte van circa 1,7 hectare leven ongeveer 300 dieren verdeeld over circa 70 soorten.

Het gaat vooral om huisdiersoorten. De geiten, schapen, konijntjes, cavia’s, pony’s en ezels willen graag gestreeld worden. Maar je kan ook exoten zoals neusberen, wasberen en apen observeren bij het spelen. In de terraria kruipen verschillende slangen en leguanen rond. De sneeuwuil in de volière en de Bennett-kangoeroe verstoppen zich graag tussen het struikgewas of achter een boom. Ook bij de dwergmangoesten kan men het familieleven observeren.

Daarnaast zijn er ook nog parkieten, kanaries, papegaaien en fazanten te bewonderen. En zo kunnen we doorgaan: de  max 87 cm grote mini Shetlandpony’s zijn een succes en laten vooral kinderharten sneller slaan.

Voorzieningen

Rolstoelvriendelijk
Honden verboden
Eigen eten/drinken
Geen speeltuin
GEEN WiFi
Geen horeca aanwezig
Gedeeltelijk overdekt
GRATIS parkeren

Parkinformatie

  • Beoordelingen
  • Openingstijden
  • Prijzen
  • Dieren
  • Organisaties
  • Geschiedenis

Review Kobelt Zoo.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Winter:
1 oktober – 30 april: gesloten

Zomer:
1 mei – 30 september:
– Door de week: gesloten
– Zaterdag: 14:00 u – 19:00 u
– Zon- en feestdagen: 10:00 u – 19:00 u

Gratis maar een kleine vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
Er wonen ongeveer 300 dieren bij ons. Tabellen informeren over distributie en habitats, evenals voedsel, maatregelen en maximale leeftijd van de dieren. Er valt veel te ontdekken!De dierentuin van Kobelt ligt aan de rand van het Schwanheimer bos en is een paradijs voor mens en dier. Op ongeveer 1,7 hectare klagen de geiten onmiskenbaar, de pony's en ezels krijgen hun aaien. De cavia's, konijnen en chinchilla's steken merkwaardig hun neus uit. Tapsige wasberen en apen willen worden gadegeslagen tijdens het spelen. Veel kruipen met ons, de verschillende soorten slangen en leguanen door hun terraria en de oehoe's maken hun rondjes in uw volière. Onze Bennett-kangoeroes verbergen zich achter de bomen en de neusberen zijn ondeugend. Men zou niet meer weg willen van de gangsterbende, het is zo leuk om het georganiseerde gezinsleven te volgen. Maar dat zijn niet alle dieren die we hier huisvesten.

Parkieten en kanaries twitteren, krijsende papegaaien daar. Royal Glitter en Gold Pheasant doen hun naam eer aan. Ganzen en eenden, evenals prachtige glorie staren vanuit tropisch Afrika, zijn net zo goed te bewonderen als de roodwangige schildpadden uit de VS. Met een beetje geluk spreidt een adelaar zijn statige vleugels uit, de overspanning kan oplopen tot 1,70 meter. Mini maar geweldig: de naast de Falabellas kleinste utility paarden ter wereld wonen ook in de Kobeltse dierentuin. De maximale 87 centimeter grote miniatuur Shetland pony's overwinnen met hun knuffelige uiterlijk snel harten van kinderen. In de terraria kruipen en kruipen verschillende soorten leguanen en slangen.
Dit park is aangesloten bij de volgende organisaties:
, ,

Voor meer informatie klikt u op de bovenstaande link(en)
Het begon allemaal met het feit dat 164 jaar geleden in Alsfeld die predikant Kobelt werd geboren op 20 februari 1840, een zoon, die ze de naam William noemden.

Al als kind was hij geïnteresseerd in de natuur. Na zijn A-niveau te hebben gehaald, studeerde hij geneeskunde in Giessen en kwam in 1869 naar Schwanheim als de eerste arts die in die tijd ongeveer 2000 inwoners telde. Hij hield zich niet alleen bezig met zijn praktijk, maar ook met de rechten van de arbeidersklasse en sociaal zwakkeren. Hij werd daarom pejoratief de "Rode Arts" genoemd.
Zijn hobby was echter zijn wetenschappelijke studies en de studie van de inheemse geschiedenis.
In 1869 nam hij het voorzitterschap over van de hoogste trainingsvereniging en stichtte later een vereniging van werknemersopleidingen in Schwanheim. Na ongeveer 12 jaar Dr. Kobelt zijn medische beroep en wijdde zich in plaats daarvan aan zijn natuurwetenschap. In 1905 kreeg hij de titel "Professor" van de Senckenberg Society.


Op 26 maart 1916, Prof. Dr. Wilhelm Kobelt op 76-jarige leeftijd. Dit jaar was het tijd voor veel van zijn vrienden om samen te komen en lid te worden van de vereniging "Biologische Gesellschaft Prof. Dr. med. Wilhelm Kobelt "opgericht. Vanaf dat moment begon de geschiedenis van de samenleving, bijna 100 jaar geleden.
Uit het archief van het bosbouwkantoor bleek dat op dat moment voor een klein deel van de huidige fabriek een huurcontract van 01.10.1920 was voltooid. Dit betekent dat de club vanaf dit punt "huur" moest betalen.


In de jaren daarvoor werden hun acties welwillend getolereerd. Er bleef echter niets over van de naoorlogse gebeurtenissen, behalve een gehavende rotsgrot en een gevallen monument. Vanaf 1949 begon de reconstructie van het complex. De aquarium- en terrariumvrienden Schwanheim en Höchst werden samen met de hoogste aquarianen van de Biological Society opgericht. Na de scheiding van de hoogste aquariaan uit de Schwanheim Bruderverein, de naam "Biologische Gesellschaft Prof. Dr. Wilhelm Kobelt "en trad vanaf 1954 in het clubregister op.

Soortgelijke dierenparken