Welkom in Noctalis - World of Bats!

De hoofdstad van vleermuizen

Bad Segeberg of “Bat Segeberg” is de hoofdstad van vleermuizen. Meer dan 20.000 vleermuizen slapen in de Kalkberghöhle, het grootste Duitse winterslaapkwartier. Dit geeft het meer overwinterende vleermuizen dan de inwoners van de stad telt, namelijk rond de 16.000 (vanaf 2010). Wintergasten zijn onder meer ongeveer 8.000 waterbatjes, 7.000 omzoomde vleermuizen en meer zeldzame soorten zoals Bechstein, vijver en bebaarde vleermuizen, af en toe ook grote ezelsoren en bruine long-eared.
De grot Segeberger Kalkberg, met zijn landelijke significante aanwezigheid van vleermuizen, is ook een plaats met de hoogste authenticiteit in deze context. Er is veel belangstelling bij bezoekers om vleermuizen te zien en te ervaren. Dit is echter slechts in beperkte mate mogelijk – zelfs met grotrondleidingen in de zomermaanden.

Om de bijeenkomst het hele jaar door te faciliteren, werd de interactieve tentoonstelling Noctalis – World of Bats in maart 2006 geopend. De tentoonstelling, direct gelegen aan de Kalkberg, vormt een aanvulling op de grot als een van de belangrijkste winterkwartieren in Noord-Europa en de ongeveer 25 kilometer aan vleermuisavontuurpaden in en rond Bad Segeberg.

Een unieke tentoonstelling over vleermuizen
De nachtactieve dieren worden op vier verdiepingen en in totaal 560 vierkante meter naar de bezoekers gebracht. Het hoogtepunt van de tentoonstelling is het Noctarium, waar bezoekers in het donker op een hele verdieping ongeveer 100 tropische brilvleermuizen kunnen observeren. Schuimneusneuzen overwinteren niet, dus ze kunnen het hele jaar door worden waargenomen in Noctalis.

In spannende producties toont Noctalis de variëteit, schoonheid en eigenaardigheid van deze nog steeds weinig bekende dieren. Fascinatie en plezier staan ​​op de voorgrond, zodat bezoekers hun vooroordelen tegen vleermuizen verliezen en een idee krijgen van het belang van vleermuizen voor de natuur, met name het netwerken van mensen en vleermuizen. Het doel van de tentoonstelling is dat bezoekers vleermuizen leren kennen als fascinerende buren die onze bescherming nodig hebben.

Waarom vleermuizen? Wat maakt deze dieren zo speciaal?
De mystieke en symbolische belang van vleermuizen en de wijdverbreide vooroordelen over hun leven te maken voor een educatief concept op natuurbescherming en vleermuizen een speciale didactische uitdaging.
Voor een wetenschappelijk georiënteerde presentatie in de zin van pure beschrijving zal eerst persoonlijke ervaringen, opvattingen en ervaringen van Noctalis- Bezoekers worden in aanmerking genomen. De emotionele aandacht, zodat loopt de bezorgdheid over de manier waarop diepgaande kennis op een holistische benadering van natuurbehoud, met inbegrip van de diversiteit, schoonheid en de intrinsieke waarde van de natuur als tijdgenoten. Vleermuizen kunnen sympathieke dragers worden.

Voorzieningen

Rolstoelvriendelijk
Honden verboden
Eigen eten/drinken
Speeltuin aanwezig
GEEN WiFi
Horeca aanwezig
Gedeeltelijk overdekt
GRATIS parkeren

Parkinformatie

  • Beoordelingen
  • Openingstijden
  • Prijzen
  • Dieren
  • Organisaties
  • Geschiedenis

Review Noctalis Fledermaus Zentrum Bad Segeberg.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

April tot september (zomerticket bestaande uit de grot Noctalis EN Kalkberg, de grot is gesloten van oktober tot maart van elk jaar):
Maandag tot vrijdag 9-18 uur
Zaterdag, zondag en feestdagen van 10:00 tot 18:00 uur
Op dagen met late uitvoeringen van de Karl May-wedstrijden tot 19.30 uur

Oktober (alleen Noctalis):
Maandag tot vrijdag 9-17 uur
Zaterdag, zondag en feestdagen van 10:00 tot 18:00 uur

November tot maart *:
Gesloten op maandag,
Di-do 9 am to 2 pm,
Vrijdag en feestdagen van 10.00 tot 18.00 uur,
Groepen op registratie ook buiten deze tijden.

Wintervakantie: van 21.12. tot 3.1. is ons huis gesloten, we nemen ook een pauze!

Er zijn winter- en zomertickets, in de zomer is een grottour inbegrepen.

Winter-Ticket
Experience
Tentoonstelling Noctalis - World of Bats
(van 1.10.-31.3.)

Kinderen van 4-14 jaar € 5,00
volwassen € 8,00

Verminderde
mensen met een handicap,
leerlingen / studenten € 7,00

Summer Ticket
Kalkberg
Cave + Adventure Exhibition (van 1.4.-30.9.)

Kinderen van 4-14 jaar € 6,00
volwassen € 12,00

Verminderde
mensen met een handicap,
leerlingen / studenten € 10,00

Let op: de hier speciaal voor families boekbare aanbiedingen (uitgebreid gezin en familie) zijn alleen van tevoren en online te boeken, niet aan de kassa!


Familiedag
Op vrijdag krijgt een kind (4-14 jaar) gratis toegang tot de interactieve tentoonstelling voor elke betalende volwassene of, in de zomermaanden, voor de interactieve tentoonstelling en de Kalkberg-grot.

Groepskortingen zijn beschikbaar vanaf 10 personen en alleen op afspraak: bij binnenkomst bij Noctalis (in het winterhalfjaar) krijg je op de reguliere toegangsprijs een korting van € 0,50 per persoon.

Bij de aankoop van de zomertickets voor groepen krijgen kinderen een korting van € 0,50 per persoon, volwassenen vanaf € 1 per persoon tegen de reguliere ticketprijs.

Jaarlijkse kaartjes voor de
interactieve tentoonstelling
volwassenen € 25,00
verlaagd € 17,50
kinderen € 12,50
gezinnen € 50,00

Begeleide audiotours (apparaat om te lenen aan de kassa)
Luisterende puzzels voor kinderen vanaf 10 jaar en volwassenen, duur ca. 1 uur, per apparaat €1,00
Kinderradiospel voor kinderen vanaf 6 jaar, duur ca. 1 uur, per apparaat €1,00

Rondleidingen Groepsreizen
door de Noctalis voor kinderen en jeugdgroepen kosten € 30,00 plus toegangsprijs, duur ca. 1 uur.

Groepsreizen door de Noctalis voor volwassenen worden aangerekend aan € 50,00 plus de toegangsprijs, duur ca. 1,5 uur.

Een begeleide rally door de Noctalis voor kinderen - en jeugdgroepen nog € 0,50 per rally vellen worden aangerekend aan € 30,00.

Voor kinderen en jongeren een eerlijke aantal begeleidende personen zullen gratis toegang krijgen, als benchmark zijn twee begeleiders voor ongeveer 20 kinderen.

De kosten van de grot gids zijn inbegrepen in de toegangsprijs voor de grot, omdat bezoekers zijn toegestaan om de kalkstenen grot alleen aan begeleide groepen.

Informatie voor mensen met een handicap
Bezoekers met een handicap betalen de lagere toegangsprijs. Uw escorts krijgen gratis toegang. Toon uw invaliditeitskaart alstublieft aan de kassier van Noctalis.


Mysterieuze nachtjagers


In onze avontuurtentoonstelling draait alles om de fascinerende jagers van de nacht. Inheemse en tropische vleermuizen, fruitvleermuizen en niet de minste vampiers zijn de hoofdpersonen in de wereld van vleermuizen.
De Noctalis is het hele jaar open en laat zien wat enkele meters dieper in de wintermaanden in de Segenberger kalksteenhol aan de hand is: Ongeveer 27.000 vleermuizen overwinteren daar naar het insect-arme, koude winter te overleven. In Noctalis er andere tropische dieren en hol dieren te genieten, die ingericht voor het ontnemen van ondergrondse leefgebied.
Kijken naar tropische vleermuizen en de Foxi-vos en andere exotische dieren, het hele jaar door. Bezoekers van
ons Noctarium kunnen zich vergapen aan onze tropische bril. Tweemaal per jaar kunnen spektakelneuzen nageslacht krijgen, zodat de kinderen van het dier snel zelfstandig moeten worden. Voor de tropische vleermuizen kun je ook sponsoren of weggeven. Foxi , een tamme Indiase reuzenvlieg, leeft, naast andere tropische exoten, ook in Noctalrium.
Dit park is aangesloten bij de volgende organisaties:
, ,

Voor meer informatie klikt u op de bovenstaande link(en)
De geschiedenis van dit park is vooralsnog niet bekend.

Soortgelijke dierenparken