Welkom bij het Solinger Bird and Animal Park!

Het meer dan 80 jaar oude vogelpark is de afgelopen decennia een kleine dierentuin geworden.

Ondertussen zijn er tal van huisdieren, maar ook Barbary apen, kleine carnivoren (neusberen, servals, lynxen, vossen, wasbeerhonden, wilde katten en wasberen), kangoeroes en maras. Verreweg het grootste deel van de veestapel komt echter van vogels, waaronder veel soorten die zelden worden gezien in dierentuinen, van papegaaien tot exotische zangvogels tot gieren, greppels en palmgier.

Het park stond tien jaar geleden onder leiding van een gebrek aan clubleden en wanbeheer voor de Aus, de ondersteuningsvereniging onder nieuw management kon veel van de oude omhuizingen en kooien vernieuwen. De nieuwste prestatie is het volièrecomplex voor schild en raaf, bosuil en gier. Voor kinderen is er veel gebeurd, er is nu een grote speeltuin en talloze kleine speeltoestellen.

Ook de huisdieren zoals alpaca’s, lama’s, geiten, zeboes, ezels en dikbuikige varkens spreken de kleintjes aan. Daarnaast wordt de aandacht steeds meer gericht op oud, bedreigd door verdwijnende huisdierenvormen zoals Thüringer bosgeiten, Cröllwitzer kalkoenen en Bergische Schlotterkämme. De goed onderhouden tuinen en de zomerse bloemen bieden ook veel voor de bloemenliefhebber.

Voorzieningen

Rolstoelvriendelijk
Honden aangelijnd
Eigen eten/drinken
Speeltuin aanwezig
GEEN WiFi
Horeca aanwezig
Gedeeltelijk overdekt
GRATIS parkeren

Parkinformatie

  • Beoordelingen
  • Openingstijden
  • Prijzen
  • Dieren
  • Organisaties
  • Geschiedenis

Review Solinger Vogel- und Tierpark.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

december, januari en februari: dinsdag - zondag 9.00-16.00 (gesloten op maandag)
maart: maandag - zondag 9.00-17.00
april - oktober: maandag - zondag 9.00-18.00
november: maandag - zondag 9.00-17.00 uur

Volwassenen (vanaf 16 jaar): € 5,00
Kinderen (3-15 jaar): € 2,50
scholieren, studenten, gepensioneerden, gehandicapten (ID): € 4,00
Hond: € 0,50
kinderen jonger dan 3 jaar en verjaardagskinderen: Gratis toegang

Groepskorting vanaf 12 personen
Volwassenen (vanaf 16 jaar): € 4,50
Kinderen (3 - 15 jaar): € 2,00
Leerlingen, studenten, gepensioneerden, zwaar gehandicapten (ID): €3,50

Solingenpas
Volwassenen (vanaf 16 jaar): € 4,50
Kinderen (3 - 15 jaar): € 2,00

De dierenpopulatie ontwikkelde zich van het oorspronkelijke zuivere vogelpark tot een gemengd dierenpark met talrijke huisdieren . Er zijn ook berberapen , kleine roofdieren zoals coatis , servals , lynxen , poolvossen , wasbeerhonden , wilde katten en wasberen , kangoeroes en Maras . Het grootste deel van de bevolking leeft nog steeds in het vogelleven, waaronder veel papegaaiensoorten , die zelden worden gezien in dierentuinen , exotische zangvogels , gierenstammen, Geul en palmgeier .

Ongeveer 400 dieren in 125 soorten worden getoond .
Dit park is aangesloten bij de volgende organisaties:
, ,

Voor meer informatie klikt u op de bovenstaande link(en)
Een "kanariesclub" uit 1923 toonde in Ohligs op een klein "uitgedroogd terrein in enkele kooien zijn vogels" - zo begon het verhaal.

Vervolgens werd in 1927 het "Ohligser Vogelpark" gesticht door deze vogelliefhebbers. De burgemeester Sauerbrey had in die tijd de oprichting van de vereniging gesteund en een eigendom (een voormalige schooltuin) aan de Ohligser Heide verstrekt.

In die tijd werden voornamelijk inheemse vogels gepresenteerd, 10 jaar later werden exotische soorten toegevoegd. Op dit moment was er ook een "vijvergebied" beschikbaar, wat heel interessant was voor de bezoekers.
Vandaag is dit gebied niet meer toegankelijk. Het parkgebied was toen 3,8 hectare groot.

Tijdens het Derde Rijk werd het park / club onteigend en herbouwd in 1945. Helaas zijn alle toenmalige clubdocumenten verloren gegaan door de oorlogsstress van de Tweede Wereldoorlog.
De toegang kostte op dat moment nog steeds 30 Pfennig (dat zijn vandaag ongeveer 25 cent), en in de herfst en winter was het park gesloten.
Tijden veranderen en in het zogenaamde "vogelpark" kunnen dieren van over de hele wereld vandaag bezocht worden.

Servals, lama's en als een bijzonder hoogtepunt onze albino kangaroo "Bubbel" zijn ook te bewonderen als coatis, Maras, geiten, pony's, ezels en natuurlijk vele papegaaien.

De laatste tijd zijn er terugkerende financiële calamiteiten geweest, vooral als gevolg van onmiskenbaar wanbeheer in de afgelopen jaren tot 2009.

Zo is de associatie "Solinger bird and zoo e. V. "failliet ging in 2009, en de voormalige vriendenkring" vrienden en supporters Ohligser bird park e. V. "heeft het parkgebied overgenomen en is alles aan het repareren of opnieuw aan het bouwen. We hebben al veel bereikt , meest recent de bouw van een grote volière voor ara's en de verbouwing van het vogelhuis (2018). Sinds augustus 2014 is een klein, ongebruikt deel van het park heropend , waardoor er nieuwe faciliteiten voor de vossen, inktvis en de Turkmeense oehoe werden gecreëerd .

Bovendien is het park nu lid van GEH eV en begint het oude bedreigde diersoorten te vertonen en te fokken. Bijvoorbeeld Thüringer bosgeiten, Cröllwitzer kalkoenen en anderen

Op dit moment zijn zes keepers, een stagiair r en een EQ stagiair in dienst die zorg dragen voor elke dag te nemen op een welzijn van alle dieren. In de afgelopen jaren bieden we ook rondleidingen voor de kleintjes en volwassenen, zodat u de dieren van het vogel- en dierenpark van dichtbij kunt leren kennen.

Het park maakt deel uit van het natuurreservaat Ohligser Heide, ongeveer 1,5 hectare groot en biedt een goed aanbod aan recreatieve activiteiten (vooral voor kinderen).
ongeveer Er zijn 65.000 bezoekers per jaar en er is zelfs een S-Bahnstation Solingen-Vogelpark (S 1).

De kiosk in het park , direct gelegen aan de speeltuin, biedt allerlei dingen voor de bezoekers.

Soortgelijke dierenparken