Welkom in Kleintierpark Bad Schönborn!

Dit parkje is gelegen in Bad Schönborn, tussen de gemeenten Mingolsheim en Östringen in de deelstaat Baden-Württemberg, niet ver van Karlsruhe in het zuiden van Duitsland.

Het park is in beheer van de vereniging „Kleintierpark Bad Schönborn e.V.“.

Het gaat voornamelijk om inheemse dieren. Rond een grote vijver leven allerlei eenden, ganzen, hoenders, pauwen en zwanen. Voor de kleintjes zijn vooral de dwergkonijntjes heel aantrekkelijk.

Daarnaast leven er ook schapen en geiten, dwergezels en mini Shetland pony’s. In de volière zijn er parkieten, kwartels, zebravinken en goudfazanten te zien. De eekhoorns Hänsel en Gretel  spelen sinds 2014 in hun kooi. Ook wilde dieren zoals de nacht- en schemer-actieve uilen en dwergvleermuizen leven er, hoewel die niet vaak gezien worden.

Jaarlijks worden er meerdere feesten gevierd en tijdens een kerstmarkt worden er allerlei zelfgemaakte producten verkocht.

Uiteraard is er ook aan de kinderen gedacht, die zich kunnen uitleven in de grote speeltuin, terwijl de ouders kunnen genieten van koffie en taart in de Hubertusklause.

 

Hun motto: “Tiere aus unsere Heimat”.

Voorzieningen

Rolstoelvriendelijk
Honden verboden
Eigen eten/drinken
Speeltuin aanwezig
GEEN WiFi
Horeca aanwezig
Volledig buiten
GRATIS parkeren

Parkinformatie

  • Beoordelingen
  • Openingstijden
  • Prijzen
  • Dieren
  • Organisaties
  • Geschiedenis

Review Kleintierpark Bad Schönborn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Openingstijden van het park:

Maandag tot woensdag van 9.00 tot 11.00 uur

Donderdag tot zondag van 9.00 tot 19.00 uur

Gratis, maar giften zijn uiteraard welkom.
Ons park is de thuisbasis van ongeveer 300 verschillende dieren in ongeveer 25 soorten. Tot op heden heeft de dierentuin waar het motto bleef voor een groot deel "dieren uit ons huis."

Zo vinden we, rond een grote vijver gerenatureerd allerlei loslopende pluimvee (bv, eenden, duiven, kippen, ganzen, pauwen en zwanen verdriet).

Een speciale attractie voor onze bezoekers zijn de dwergkonijnen.

Maar ook schapen en geiten zullen elke kijker graag in zijn hart sluiten.

De directe buren van de geiten zijn de twee Minishetland

pony's "Bella" en "Peter", die sinds begin 2016 in het park wonen.

De zomerweide van de twee ezels "Laura" en "Oskar" en het achterlandvee "Hulda" ligt, gescheiden door de "Sallebach", aan het einde van onze pas gerenoveerde speeltuin.


Onze feeders zijn ook blij om te zorgen voor onze gevederde huisdieren in de vogelhaag. In deze volière bevinden zich zebravinken, kanaries, kwartelfazanten en diamantduiven.


Sinds begin 2014 wonen er een paar eekhoorns met de naam "Hänsel" en "Gretel" in onze dierentuin. De twee schattige dieren ravotten in hun behuizing, die zich in de buurt van de Hubertusklause bevindt.


Natuurlijk is ons kleine dierenpark de thuisbasis van vele soorten wilde dieren

(zoals witte ooievaars, dwergvleermuizen, uilen, wilde bijen, enz.), waarvan sommige aanvankelijk onzichtbaar zijn voor de toeschouwer, terwijl ze aanbreken - of. zijn nachtdieren.

Dit park is aangesloten bij de volgende organisaties:
, ,

Voor meer informatie klikt u op de bovenstaande link(en)
Meer dan 52 jaar geleden, in 1967 werd dit parkje opgericht door enkele idealisten van de kweekvereniging voor kleinere dieren die de inwoners (vooral kinderen) uit de buurt en de kuurgasten dichter bij de inheemse dieren wilden brengen.

In 2002 werd de steunvereniging „Kleintierpark Bad Schönborn e.V.“ opgericht.

Soortgelijke dierenparken