Welkom bij het zeehondenstation Friedrichskoog

In 1985 richtte de gemeenschaps- en regionale jachtvereniging het fokstation op dat royaal werd uitgebreid en uitgebreid, niet het minst vanwege de dood van het zegel in 1988.

In de grote, natuurlijk ontworpen showtanks zijn altijd enkele volwassen zeehonden en grijze zeehonden ook waargenomen door onderwatervensters. Tijdens de voedingen wordt in detail geïnformeerd, evenals met spoed over zeehonden, geadverteerd voor hun bescherming en vakkundig reageren op vragen.

De eigenlijke taak van het station is de opvoeding van ‘Heulern’, van de moeder gescheiden juvenielen. Aangezien deze jonge dieren opnieuw moeten worden geïntroduceerd, moeten ze daarom zo min mogelijk contact hebben met mensen. De kweektanks, die alleen bezet zijn van eind mei tot augustus, meestal met meer dan 100 brulapen, kunnen daarom alleen vanaf een afstand (uitkijktoren) of via monitors in het tentoonstellingsgebied worden waargenomen. Een van de douches is uitgerust met een onderwatertunnel. uitgebreid Aanvullende informatie en exposities over de onderwerpen van de Waddenzee, zeezoogdieren en het nationale park zijn te vinden in het informatiecentrum, evenals de avontuurtentoonstelling ‘Robben der Welt’.

Het fokken van de zeehonden in menselijke handen dient niet de steun van de bevolking, omdat het aantal dieren in de Noordzee zich goed heeft hersteld, ondanks de aanhoudende milieuproblemen en een hernieuwde zeehondenziekte in 2002. Maar het zou moeilijk zijn om aan te geven dat zeehond verweesde wezen sterven. Dus de zeehondenfokkerij streefde meer dierenwelzijn na dan natuurbehouddoelen en dient ook het onderzoek.

Voorzieningen

Rolstoelvriendelijk
Honden verboden
Eigen eten/drinken
Speeltuin aanwezig
GEEN WiFi
Horeca aanwezig
Gedeeltelijk overdekt
GRATIS parkeren

Parkinformatie

  • Beoordelingen
  • Openingstijden
  • Prijzen
  • Dieren
  • Organisaties
  • Geschiedenis

Review Seehundstation Friedrichskoog.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Het zeehondenstation is dagelijks geopend - ook op zon- en feestdagen!

April - oktober dagelijks 10:00 tot 18:00 uur
November - maart dagelijks 10:00 tot 16:00 uur

Feeding tijden:
April - oktober dagelijks 10:30, 14:00 en 17:30 uur
November - maart dagelijks 10:30 en 14:00 uur

volwassen € 7,00
Kinderen (2-16 jaar) € 5,00

2 volwassenen + 2 kinderen € 19,00

gehandicapte:
volwassen € 6,00
kinderen € 4,50

Groepen (vanaf 12 personen):
volwassen € 6,00
kinderen € 4,00

De twee inheemse zeehondensoorten, zeehond en grijze zeehond, kunnen zowel op het land als in en onder water worden waargenomen.
Onze dieren konden om verschillende redenen niet worden vrijgelaten of werden in gevangenschap geboren. Op dit moment wonen er vijf zeehonden en twee grijze zeehonden in het ruim bemeten en natuurlijk 800 m³ groot zeewaterbassin.

Feeding tijden:
April - oktober dagelijks 10:30, 14:00 en 17:30 uur
November - maart dagelijks 10:30 en 14:00 uur
Dit park is aangesloten bij de volgende organisaties:
, ,

Voor meer informatie klikt u op de bovenstaande link(en)
Al in de jaren 50 was er privé Heuleraufzucht in Friedrichskoog (in de tuin en op de snijder van familie Rohwedder).

Het eerste centrale kweekstation werd in 1969 in Büsum opgericht.

1985 - 1990

1985

Oprichting van het zeehondenstation Friedrichskoog door de gemeente Friedrichskoog en de Staatsjagenbond Schleswig-Holstein ter ondersteuning van het station in Büsum.
Werner "Polli" Rohwedder wordt de eerste stationsbeheerder. Er worden twee "natuurlijke" kleine zwembaden met zandbedden en strandgras en een kleine tentoonstelling gecreëerd. Dit jaar vond de eerste succesvolle veredeling van de vaars en het verwijderen van de ingewanden plaats in de nieuwe faciliteit.

1988
Het lastige jaar: van de 50 huilers overleeft er maar één de opvoeding en is dood gevonden kort na de vrijlating. Door de dood van zeehonden groeit de publieke belangstelling voor deze soort en het zeehondenstation in Friedrichskoog. Na de dood van het zegel zal er een centraal opvangcentrum zijn in Sleeswijk-Holstein. Het station in Friedrichskoog wordt uitgebreid met donaties en subsidies.

1991 - 1995

1991
Na de uitbreiding en verbouwing van het station, het station van de nieuwe richtlijn voor de permanente houding van de gewone zeehond en de grijze zeehonden in Schleswig-Holstein equivalent (gefinancierd door de BMU en BfN, E & D project "herontwerp een Seehundaufzucht- en Research Station").
Trek voor de tijd van de bouw van de nieuwe langdurige zorg zwembad, de zes dieren voor langdurige zorg in het noorden noord dijk. Het bekken wordt in de herfst van 1991 in gebruik genomen.

1992
"Ontwikkeling van een informatie- en milieueducatieconcept voor het zeehondenstation Friedrichskoog eV". Oprichting van de vereniging "Seehundaufzucht- und Forschungsstation Friedrichskoog eV".

1993
Aanvraag voor de implementatie van het concept milieueducatie bij het BfN.
Nieuw E + E-project: "Bouw en exploitatie van een informatiecentrum over zeehonden in het zeehondenstation Friedrichskoog eV". De eerste projecten met schoolklassen, rondleidingen en lezingen worden gemaakt.
Snelle toename van bezoekersaantallen tot 117.000 met jaarlijkse bezoekersenquête in de jaren 1993 - 1996.
Nieuwe naam: van het "Seal Breeding and Research Station Friedrichskoog eV" is "Seal Station Friedrichskoog eV - Informatie, fokkerij, onderzoek".
In het najaar begint de herbouw van de tentoonstelling met de Leitmittel-soortzegel, aan de rand wordt ook geïnformeerd over lokale zeehonden en walvissen, de nieuwe tentoonstelling is kindvriendelijk en aantrekkelijk met weinig tekst, veel foto's, veel aanrakingen en actieve ervaring.

1994
Opening van de nieuwe tentoonstelling op 29.07.1994 door de president van de BfN. Voltooiing van de tweede bouwfase.

1995
De film van het station "Vertrouwd met het zegel" is opgenomen. Zeehonden uit Kiel zijn tijdens de lokale reconstructie tot juni 1996 te gast in het station Friedrichskooger.

1996 - 2000

1996
Polli Rohwedder treedt terug als afdelingsmanager. Katrin Wollny-Goerke neemt het beheer van het station over. Er wordt een stationaire bus gekocht en twee nieuwe quarantainetanks worden gebouwd. Er zijn eerste nakomelingen in de Dauerhaltstieren.

1997

Het ozonfiltersysteem is getest en in gebruik genomen.
Na vijf jaar verlaat Katrin Wollny-Goerke het zegelstation. Tanja Rosenberger neemt het stationsbeheer over.

1998
Het volledige entreegebied wordt opnieuw ontworpen.

1999
Opening van de nieuwe entree met kassa en winkel, evenals een nieuw filtergebouw met sanitaire voorzieningen in juni.

2000
In de winter begint de uitbreiding en verbouwing van het voormalige noodreddingsbaken van het eiland Trischen naar de uitkijktoren en de nieuwe bezienswaardigheid van het zeehondenstation, zichtbaar vanaf de verte.

2001 - 2005

2001
De 22 meter hoge, gerestaureerde Trischen-Bak is opgezet, aangevuld met een trappenhuis en plechtig geopend. Opening van de DGzRS-tentoonstelling in het middenstation van de Bak. Inauguratie van "Kurt", het inloopzegel , gemaakt door de Hamburgse ontwerper Axel Mertsch . Een attractie niet alleen voor kinderen.

2002
Modernisering van het quarantainegebied met nieuwe bekkenconstructie.

2003
Uitbreiding van het kantoor en woongedeelte.

2005
20-jarig jubileum van het zeehondenstation op 5 augustus met een verjaardagsfeestje op groot station. In de herfst begint de bouw van de stationsuitbreiding.
In december presenteert minister Christian von Bötticher de definitieve goedkeuring van het project. Dit gebeurt op een pro rata basis van het EU-regionale programma 2000.

2006 - 2013

2006
Uitbreiding van het zeehondencrèche: met een groot nieuw zwembad voor langetermijnbeesten, een tweede informatiecentrum met multivisiesloep, onderwatertunnel en een bistro.
Sinds augustus uniek in Duitsland: algemeen leefgebied van zeehonden en grijze zeehonden.

Reiner Götsche schildert de buitenmuren

2007
Opening van het nieuwe activiteitengebied voor kinderen met Sinnestunnel, nieuwe informatie-eenheid over zeehonden en grijze zeehonden in de buitenruimte,
ingebruikname van het nieuwe, tweede permanente zwembad. In totaal is nu 800 m 3 zeewater beschikbaar voor de zeehonden en grijze zeehonden die permanent in het station leven . Via patrijspoorten en zeven meter lange onderwaterbeglazing kunnen bezoekers inzicht krijgen in de onderwaterleven onder water.

2008
In de kelder van het nieuwe informatiegebouw begint de planning voor de ervaringsbeurs "Robben der Welt".
In augustus geeft staatssecretaris Karin Wiedemann de relevante goedkeuringsbrief over. Het project zal gedeeltelijk worden gefinancierd door het economische programma van de toekomst en de milieuloterij BINGO! bevorderd. De verdere kosten worden gedekt door de transporteursvereniging van het zeehondenstation.
De kunstenaar en illustrator Reiner Götsche ontwerpt de buitenkant van het station en ontwerpt de sculpturen en habitats van de 'zegels van de wereld'.

2009 De "zegels van de wereld" komen naar Friedrichskoog. In individuele themakamers worden verschillende soorten zeehonden en hun habitats gepresenteerd.

2010 Het station viert zijn 25e verjaardag met het grootse zeehondenfeest op 5 augustus.
De nieuwe ervaringstentoonstelling wordt van tevoren geopend door districtsbestuurder Jörn Klimant en de oprichter van het zeehondenstation, "Polli" Rohwedder.

2011 De voerkeuken wordt opnieuw opgebouwd.

2012 Een diepgevroren cel voor opslag van vis wordt gebouwd.

2013
Om de omstandigheden voor broederij en revalidatie op een hoog niveau te houden, is het kinderdagverblijf uitgebreid met vier andere zwembaden tot een totaal van elf zwembaden.
De extensie was € 52.000 waard van de milieutotatie BINGO! bevorderd. De resterende kosten moesten worden betaald door de vervoerorganisatie van het zeehondenstation.