Welkom in Weltvogelpark Walsrode!

Het vogelpark is gelegen in de Lüneburger Heide in Bomlitz bij de Duitse stad Walsrode, in de Noord-Duitse deelstaat NederSaksen.

Het is wereldwijd het grootste vogelpark. Op een oppervlakte van 24 hectare leven zowat 4200 vogels van 675 verschillende soorten, waarmee het park tot de 10 soorten-rijkste parken ter wereld behoort. Vogels uit elke klimaatzone en elk continent zijn hier te bewonderen in grote binnen- en buiten volières.

Het park, opgericht in 1962 combineert de wereld van de vogels met een liefdevol aangelegd parklandschap vol bloemen en struiken. Zoals bij elke zoo ligt de nadruk op het behoud en onderzoek van de natuur en in dit geval met extra focus op de vogelwereld. Het park heeft, door zijn intensieve arbeid, een excellente  reputatie opgebouwd in de wereld van de ornithologie en is voor vogelliefhebbers een waar paradijs. Van de kleinste (kolibrie) tot de grootste (Andescondor), de sterkste roofvogel (harpij) tot de gevaarlijkste (roodhalscasuaris) vogel, ze zijn hier allemaal te zien.

 

Voorzieningen

Rolstoelvriendelijk
Honden aangelijnd
Eigen eten/drinken
Speeltuin aanwezig
GEEN WiFi
Horeca aanwezig
Gedeeltelijk overdekt
GRATIS parkeren

Parkinformatie

  • Beoordelingen
  • Openingstijden
  • Prijzen
  • Dieren
  • Organisaties
  • Geschiedenis

Review Weltvogelpark Walsrode.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Van 23 maart tot 5 april 10:00 tot 17:00

Van 6 april tot 3 juli 10:00 tot 18:00

Vanaf mei tot september in de weekenden 10:00 tot 19:00

In de zomermaanden iedere dag van 10:00 tot 19:00

Van 2 september tot 20 oktober van 10:00 tot 18:00 uur

21 oktober tot 31 oktober 10:00 tot 17:00

Dagkaarten:
Volwassene € 23,00
Kind: (4-12) € 17,50

Familie met kinderen € 72,25 voor alleen familie met kind € 8,75 p.p
(geldig voor 2 volwassenen (ouders of grootouders) en 2 eigen kinderen / kleinkinderen (4-12 jaar)

Familie met kinderen € 49,25 voor familie + € 8,75 per kind p.p
(geldig voor 1 volwassene (ouder of grootouder) en 2 eigen kinderen / kleinkinderen (4-12 jaar)

Senioren 60+ € 21,00 p.p vanaf 60 jaar (bewijs wordt geleverd met identiteitskaart)

Studenten / stagiairs / werklozen / leerlingen tot 17 jaar € 19,00 p.p
(Bewijs wordt geleverd door certificaat of ID)

Op dit moment is er geen informatie beschikbaar over de dieren die in dit park wonen.
Dit park is aangesloten bij de volgende organisaties:
, , , , , ,

Voor meer informatie klikt u op de bovenstaande link(en)
Dat oorspronkelijk begon als een private hobby van Fritz Geschke met het kweken van fazanten en watervogels, is onder leiding van zijn dochter Uschi en haar man Wolf Brehm vanaf 1962 uitgegroeid tot een wereldwijd bekend vogelpark. Reeds in de eerste jaren verdubbelde de oppervlakte en altijd meer vergrootte en verbeterde het echtpaar de verblijven en het parklandschap. Zo ontstond eind jaren ’60 het grote Tropenhuis met begaanbare hal, waar bezoekers direct tussen de exotische vogels konden wandelen zonder tralies. Voor die tijd heel toonaangevend en ook de vrije vlucht volière die enige jaren later werd gebouwd was voor die tijd uniek.

Vanaf 1974 werden dan op korte tijd ook het papegaaienhuis, een parkietenverblijf, een lori-atrium, de rozengrot en –café en een historische molen bijgebouwd.

In de jaren ’80 volgden verblijven voor pinguïns, roofvogels en kasuarissen.

Na een bouwtijd van 3 jaar werd begin de jaren ’90 een kraanvogel verblijf geopend, dat bestond uit 2 grote volières en een 2200 m² groot natuurlandschap.

In 1999 volgde de regenwoudhal (naar aanleiding van Expo 2000 in Hannover) met Aziatische vogels en na 2000 ontstond een podium voor de dagelijkse vliegshows alsook een baby kweekstation voor vogels en een water-speelplaats voor kleinste bezoekers.

In 2000 komen er nieuwe eigenaars die meer shows invoeren, waardoor de aantrekkingskracht steeg, maar in 2008 daalde het aantal bezoekers zoveel dat faillissement dreigde.

In 2009 komt dan het Belgische bedrijf Floralux als beheerder in het park. Onder het motto “De sterktes van het park versterken” en met de naamsverandering tot Weltvogelpark Walsrode inclusief nieuw logo wordt het park met veel fijngevoeligheid en finesse tot zijn oude glorie teruggebracht.

Soortgelijke dierenparken