Welkom in de Berenwereld van Müritz

Omgeven door de natuur in het hart van het merengebied is West-Europa’s grootste reservaat – de BERENWOUD Müritz, een dierenbescherming project van VIER VOETERS.

Hier wonen, in een opzettelijk natuurlijk bos, momenteel 16 bruine beren (vanaf 04/2019), die uit een niet-soortgeschikte houding werden gered.

De beren vinden hier een habitat die aan hun natuurlijke behoeften voldoet: een afwisselend landschap met gemengd bos, weiden, open plekken, hellingen en een natuurlijke waterloop. Dit zijn ideale omstandigheden voor bruine beren om hun natuurlijke gedrag te herontdekken en te leven.

Bezoekers kunnen de beren ervaren tijdens een wandeling door het bos.

Versterkte boswegen leiden door het 16 hectare grote terrein. Er is genoeg te doen, ruimte om te ontdekken, te ontspannen en tot rust te komen.

Met een beetje geduld, omdat Michal, Felix, Luna en de anderen zich ook in het bos mogen verstoppen, kunnen de beren worden waargenomen.

Als er geen beer in zicht is, wachten verschillende ontdekkingsattracties, zoals het natuurontdekkingspad, de avonturenbosspeelplaats met picknickfaciliteiten of de oase van rust op ontdekking.

Spannende tentoonstellingsstations leren over het leven van de beren en leiden naar de wereld van een van de meest fascinerende dieren in het wild op aarde.

Voorzieningen

Rolstoel onvriendelijk
Honden aangelijnd
Eigen eten/drinken
Geen speeltuin
GEEN WiFi
Geen horeca aanwezig
Volledig buiten
GRATIS parkeren

Parkinformatie

  • Beoordelingen
  • Openingstijden
  • Prijzen
  • Dieren
  • Organisaties
  • Geschiedenis

Review Bärenwald Müritz.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

15 maart - 31 oktober:
Dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur

1 november tot 14 maart:
Dagelijks van 10:00 tot 16:00 uur

15 maart - 31 oktober:
volwassenen: € 11,00

Kinderen (van 5 tot 14 jaar): € 5,00

Gereduceerd (leerlingen - vanaf 15 jaar, studenten, zwaar gehandicapt, gepensioneerden): € 9,00

Honden (aangelijnd): € 2,00

Groepen van 10 of meer: ​​€ 9,00 p.p.
Schoolklassen: € 5,00 p.p.
Gezinskaart (2 volwassenen + maximaal 3 kinderen): € 26,00

1 november - 14 maart:
Volwassenen: € 6,50
Kinderen ( van 5 tot 14 jaar): € 3,00
Op dit moment is er geen informatie beschikbaar over de dieren die in dit park wonen.
Dit park is aangesloten bij de volgende organisaties:
, ,

Voor meer informatie klikt u op de bovenstaande link(en)
In Bärenwald Müritz leven 17 bruine beren . De eerste twee beren in de beer bos waren de broers en Lothar Sindi. Ze kwamen in oktober 2006 van het Zwarte Woud- park in Löffingen naar Mecklenburg-Vorpommern. Drie andere bruine beren uit het Zwarte Woudpark, Bear Maya en haar zonen Ben en Felix, zijn in 2007 verhuisd.

Tegen 2010 steeg het aantal beren tot tien. Eind mei 2011 kwam bruine beer Bruno, een voormalige circus beer, van de 2010 gesloten dierentuin Lübeck toegevoegd. Hij werd geëuthanaseerd op 30 juli 2011, nadat zijn toestand progressief verslechterde sinds 27 juli 2011. De beren Kasia en Basia werden in juni 2011 naar het Bärenwald gebracht. Ze werden eerder in een dierentuin in Leszno (Polen) gehouden op een oppervlakte van 60 vierkante meter.

Soortgelijke dierenparken