Welkom in Nationalparkzentrum Lusen!

In navolging van Amerikaanse nationale parken werd de oprichting van het eerste nationale park van Duitsland in 1970 ook beschouwd als het eerste aanspreekpunt voor bezoekers van een informatiecentrum.

Omdat de bezoekers zelden of nooit dieren in een bosnationaal park zien, met name de voorheen grote huisdieren, werd een dierenvrij gebied ingericht. Het dient ook om de stroom bezoekers te bundelen en informatie te geven over de taken van het Nationaal Park en de natuur, evenals onderzoek en fokprogramma’s voor het opnieuw introduceren van lokaal uitgeroeid soorten. In het Tierfreigeland I van het nationale park 16 werden meestal uitgebreide omhuizingen en volières gemaakt voor oorspronkelijk en momenteel voorkomend in de vogel- en zoogdiersoorten, inclusief bizon, wolf, lynx, edelhert, wilde kat, otter en bever.

Bijzonder indrukwekkend is de enorme plant van bruine beren met hun natuurlijke rotslandschap. In de afgelopen jaren zijn veel omheiningen en faciliteiten royaal vernieuwd en gedeeltelijk toegankelijk gemaakt voor bezoekers. Grootschalige netvoorns worden gebruikt om uilen, koralen, korhoenders, zangvogels en marters te houden. Nieuw sinds eind 2011 zijn elanden.

Voor het circuit van acht kilometer – afkortingen zijn mogelijk – moet u enkele uren plannen. Het nationale park zelf maakt indruk met zijn oerlandschap met uitgestrekte bossen, wilde bergstromen, hoogveen en rotsformaties op een terrein van meer dan 10.000 hectare, zonder menselijke tussenkomst en gebruik. Het informatiecentrum ‘Hans-Eisenmann-Haus’ informeert op basis van diavoorstellingen, tentoonstellingen en een reliëf reliëf over taken, conceptie en aanbiedingen van het nationale park en het probleem van de schorskever. De voormalige aquaria en terraria zijn afgeschaft.

Voorzieningen

Rolstoelvriendelijk
Honden aangelijnd
Eigen eten/drinken
Speeltuin aanwezig
GEEN WiFi
Horeca aanwezig
Gedeeltelijk overdekt
Betaald parkeren

Parkinformatie

  • Beoordelingen
  • Openingstijden
  • Prijzen
  • Dieren
  • Organisaties
  • Geschiedenis

Review Tier-Freigelände im Nationalparkzentrum Lusen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

26 december-30 april dagelijks van 9.00 tot 17.00 uur
1 mei tot 8 november dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur
9 november tot 25 december gesloten

Gratis
Op dit moment is er geen informatie beschikbaar over de dieren die in dit park wonen.
Dit park is aangesloten bij de volgende organisaties:
, , ,

Voor meer informatie klikt u op de bovenstaande link(en)
De geschiedenis van dit park is vooralsnog niet bekend.