Welkom bij Wildpark Schwentinental!

In het midden van een charmant landschap van recreatief bos en de steile oevers van de Schwentine ligt het wildpark Schwentinental met ongeveer 400 wilde en gedomesticeerde dieren.

Van zonsopgang tot zonsondergang nodigen de ontwikkelde wandelpaden in het dal van het Schwentinental uit tot wandelen of joggen langs de grote dierenverblijven. Aan de korte kant kun je ook honden meenemen in het wildpark.

Tijdens de wandeling kunt u bijna 50 diersoorten observeren en van dichtbij beleven. Op het hoofdpad, bijvoorbeeld, zult u mini-landet pony’s, hooglandvee, ezels en zadelvarkens tegenkomen evenals verschillende schapen en geiten. Er is ook een zwijn en Mufflonverblijf, verschillende vogelvolières en een kleine dierenverblijf. Rode en damherten, lama’s, wallaby-kangoeroes en pauwen zijn 365 dagen per jaar te zien.

De kinderboerderij is een geweldige ervaring, vooral voor onze kleine bezoekers, omdat hier een direct contact met dwerggeiten en schapen mogelijk is. Om dieren van buiten het aaien-bereik van dichtbij te kunnen observeren, kunnen sommige soorten (aangegeven met tekens) worden gevoed met het speciale dierenvoer van de feeders in het park.

Terwijl de kleintjes zich kunnen uitleven op de speeltuin, biedt de kiosk de grote bezoekers de mogelijkheid van een kleine verfrissing. Sinds 2014 maakt een midgetgolfbaan deel uit van de recreatieve activiteiten van het park. Rackets en ballen zijn ook verkrijgbaar bij de kiosk en als u van mei tot oktober een ontspannen waterfiets wilt maken op de Rosensee, kunt u de waterfietsen huren bij de kiosk.

Voorzieningen

Rolstoelvriendelijk
Honden aangelijnd
Eigen eten/drinken
Speeltuin aanwezig
GEEN WiFi
Horeca aanwezig
Gedeeltelijk overdekt
GRATIS parkeren

Parkinformatie

  • Beoordelingen
  • Openingstijden
  • Prijzen
  • Dieren
  • Organisaties
  • Geschiedenis

Review Wildpark Schwentinental.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wildlife Park : van maandag tot zondag: van zonsopgang tot zonsondergang
Kinderboerderij : maandag tot zondag: van 08:00 tot 15:30 uur
Kiosk : Hoogseizoen: maandag tot zondag: 10: 30-18: 00, laagseizoen: afhankelijk van het weer .

Gratis toegang!
Op dit moment is er geen informatie beschikbaar over de dieren die in dit park wonen.
Dit park is aangesloten bij de volgende organisaties:
, ,

Voor meer informatie klikt u op de bovenstaande link(en)
Het motto van Raisdorf, nadat het in 1965 vrij kwam, werd "werk-wonen-ontspannen" genoemd.

Voor het gebied "herstel" begon men in 1969 met de bouw van een verwarmd openluchtzwembad, dat in 1971 werd voltooid en geopend.

Tegelijkertijd werd het idee geboren van een recreatie- en vrijetijdscentrum voor Raisdorf:

- het Schwentinepark.

In deze context waren wandelpaden, wildreservaten, sportfaciliteiten en diverse speel- en vrijetijdsvoorzieningen gepland voor het terrein in Schwentinetal, die geleidelijk zouden worden geïmplementeerd.

Niet alle ideeën, zoals een sauna en een solariumfaciliteit, kunnen om financiële redenen worden geïmplementeerd. Desalniettemin werd de komende jaren een populaire excursie- en recreatiebestemming gecreëerd.

Na de voltooiing van het buitenzwembad werden de eerste dierenverblijven gecreëerd, paden uitgebreid en een tennishal en sportvelden gebouwd. Uiteindelijk vond in september 1972 de officiële opening van het Schwentinepark plaats.

Sindsdien biedt dit natuurrecreatiecentrum de mogelijkheid om de "vervreemding van het stadsleven" tegen te gaan, dichter bij de natuur te komen en wilde dieren te observeren. Er was verkoeling in het zwembad en op de verschillende sportfaciliteiten kon je iets doen voor je eigen conditie.

De ingang van het Schwentinepark was gratis. Alleen sommige faciliteiten, zoals het buitenzwembad en de tennisbaan, werden in rekening gebracht.

In de volgende maanden en jaren werd het park verder uitgebreid en groeide de voorraad dieren en bomen. In 1973 erkende de deelstaatregering de ongeveer 23 hectare bos in het park als een recreatief bos.

Na een verdere bouw in 1986 onder de ongeveer 40 hectare Naherholungsort Schwentine Park sportvelden, een tennisbaan, een ponyrijden, het wildpark en het verwarmde buitenzwembad, evenals een adventure game ruimte, een boot huren, een manege toernooi systeem voor de show springen en dressuur en een boot huis.

Voor de fysiek goed voorziene een restaurant, en voor de kleine honger tussen een kiosk in geslaagd om te verhelpen.

De bevolking accepteerde het park heel goed en in 1973 registreerde het zelfs een bezoekersrecord van bijna 600.000. In de loop van de volgende jaren vestigden de aantallen zich bij een gemiddelde van 300.000 bezoekers.

De afgelopen jaren is er veel veranderd in het park. Veel van de recreatieve voorzieningen werden door de stad aan sommige particuliere exploitanten gegeven. Het verwarmde buitenzwembad wordt vandaag gebruikt, bijvoorbeeld door het Stadtwerke Schwentinental. Ook het restaurant Schwentinental en de eenzijdige tennishal zijn van eigenaar veranderd. De ponyracebaan en paardenshow zijn helemaal verdwenen. Maar u kunt nu de minigraafmachines van het dagelijks leven uitschakelen.

Het dierenpark Schwentinental

In 1971 begon de bouw van het eerste wildreservaat en de ontwikkeling van paden.

Begin 1972 werd een ponyrijden gebouwd om "dier-menscontact" te bevorderen. Tijdens het weekend maakten de kinderen rijoefeningen. Verschillende paden zijn verbeterd dit jaar en banken zijn opgezet in het park voor kleine pauzes. Boven de renbaan van de pony, begon de bouw op een avonturenspeelplaats. Nadat deze maatregelen waren voltooid, vond in september '72 de officiële opening plaats van het Schwentinepark met de twee grote componenten Wildpark en het verwarmde buitenzwembad, dat al in 1971 was geopend. In het najaar ging het werk ijverig verder en werden 400 bomen geplant in het park.

Aangezien de ingang van Schwentine- en daarom is het hertenkamp gratis, en het wildpark wordt gefinancierd alleen via openbare middelen, de civiele organisatie in 1972 opgericht om het park te ondersteunen en dierenverblijven "Raisdorfer terrarium-Förderverein eV" te financieren. In 1974 veranderde de club haar naam in het nog steeds bekende "Friends of the Schwentinepark eV".

Door de ervaring van de club donaties en dier donaties van de uitbreiding van de wildparken konden Vorrang gaan snel, dus je soms zou kunnen kijken op de bijna 5 hectare groot wildpark meer dan 650 dieren, met sommige dieren soms waren ook op de weilanden buiten het spel park terrein.

In 1973 werd de jeugdgroep "Ponyfreunde Raisdorf" van de "Raisdorfe, Tiergehege-Förderverein eV" opgericht. Ze stelde zich ten doel de jonge Raisdorfers in de dierenwereld te introduceren door voor pony's te rijden en te zorgen. Bovendien zorgde de jeugdgroep er ook voor dat het oude folk gebruik van de ring weer tot leven kwam.

Sinds de Ponyfreunde Raisdorf groot succes en instroom had, stichtten zij begin 1974 hun eigen club: "Reitgemeinschaft St. Hubertus Raisdorf". In hetzelfde jaar werd een toernooifaciliteit gebouwd op het parkterrein, waar in de komende jaren outdoor paardensportevenementen zoals ring-fencing festivals en verschillende paardenshows plaatsvonden.

Op de site ging de uitbreiding van paden en vijvers verder, de herten werden voltooid.

In de volgende jaren werd de voorraad dieren, bomen en hout verder verhoogd en een loopbrug over de Schwentine gebouwd.

In 1979 werden vier 87-jarige linden naar het park overgebracht om hen te redden van ontbossing voor de uitbreiding van de B 76/202. Door deze actie te herhalen, vonden veel bomen een nieuw "thuis" in het Schwentinepark.

In de jaren tachtig, was door de steun van de vereniging, die nu is "Friends of the Parks Schwentine eV" aankopen zoals een Kremser voor koets, zoek Childer evenals bankjes en vuilnisbakken mogelijk genoemd. Naast nieuwe bomen, waren er een aantal nieuwe toevoegingen aan de dieren, zoals de Holsteiner paarden, damherten en pluimvee.

Door de jaren heen hebben er veranderingen plaatsgevonden in het wildpark, net als in het Schwentinepark. De voormalige focus op "paardenhouderij en paardensport" is er niet meer. De paardenpopulatie is teruggebracht tot een kleine ponykudde en de rijfaciliteiten zijn volledig verdwenen. Bezoekers kunnen nu genieten van een mix van deels oude en zeldzame huis- en boerderijdieren en lokale wilde dieren. Ongeveer 400 dieren van ongeveer 50 soorten nodigen u uit om te ontdekken. In een kinderboerderij kun je dicht bij de geiten en schapen komen, en steeds meer duurzame natuur, dieren- en soortenbescherming wordt de taak van het dierenpark. Daarom wint de samenwerking met de milieu-educatieve instelling "Knik-hus", waarin men tentoonstellingen over het behoud van de natuur en soorten kan bezoeken, aan belang.

Soortgelijke dierenparken