Onze visie is die van een wereld waarin de mens zich verzoent met de natuur

Gelegen in het hart van Anjou, het Bioparc van Doue-la-Fontaine is internationaal erkend voor zijn rol in het redden van bedreigde diersoorten. Het dankt zijn unieke karakter aan de wereld door dat de zoo in de voormalige zandsteengroeven is opgericht. Met een oppervlakte van 14 hectare biedt de dierentuin een mooie kennismaking met dieren in hun huiselijke omgeving.

Meer dan 1.000 dieren worden hier opgehaald voor de instandhouding van de soort. Hun keuze wordt geleid door de belangen van Bioparc voor sommige regio’s van de wereld zoals Sub-Sahara Afrika, Zuid-Amerika, Zuidoost-Azië, Europa, de Himalaya en Madagaskar. Het park is vooral bekent door de Zuid-Amerika volière. Deze is één van de grootste van Europa en er vliegen minstens 35 verschillende vogelsoorten los. De unieke combinatie van Andescondors met o.a. ara’s, pelikanen en flamingo’s zie je nergens anders!

Voorzieningen

Rolstoelvriendelijk
Honden verboden
Eigen eten/drinken
Speeltuin aanwezig
GRATIS WiFi
Horeca aanwezig
Gedeeltelijk overdekt
Betaald parkeren

Parkinformatie

  • Beoordelingen
  • Openingstijden
  • Prijzen
  • Dieren
  • Organisaties
  • Geschiedenis

Review Bioparc Zoo Doué la Fontaine.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Het Bioparc is dagelijks geopend van 9 februari - 11 november 2019 (feestdagen inbegrepen).

Kind van 3 tot 10 jaar inclusief : € 17,50
Kind jonger dan 3 jaar : gratiswerkzoekende: * : € 20,50

Persoon in situatie van 'handicap * :
Volwassene of kind vanaf 11 jaar: € 20,50
Kind (van 3 tot 10 jaar inbegrepen): € 15,50

* op vertoon van uw kaart (werkzoekende kaart, kaart van invaliditeit)
De keuze van de soorten die Bioparc Doue-la-Fontaine presenteren, wordt bepaald door onze belangstelling voor bepaalde regio's in de wereld: Sub-Sahara Afrika, Zuid-Amerika, Zuidoost-Azië, Europa, Himalaya en Madagaskar.

Om deze dieren te presenteren, creëren we ruimtes van onderdompeling die zijn geplantaliseerd en gewijd aan een ecosysteem dat naast tientallen verschillende soorten bestaat. Deze ruimtes zijn ingericht om de bezoekers midden in de dieren te plaatsen om ontmoetingen die rijk zijn aan emoties mogelijk te maken.
Dit park is aangesloten bij de volgende organisaties:
, ,

Voor meer informatie klikt u op de bovenstaande link(en)
De opening van de dierentuin Mining heeft op 14 juli 1961 , in aanwezigheid van de burgemeester van Doué-la-Fontaine en notabelen van de stad. Door de toegang tot de carrière, de eerste bezoekers ontdekken een weelderige omgeving. dieren worden blootgesteld aan een schaduwrijke weg, de binnenkant van holbewoners en beboste behuizing kelders. De belangrijkste attractie is Asma, een jonge leeuwin verzameld uit een passerende circus. Het eerste jaar, het park telt 8.000 bezoekers.

In de daaropvolgende jaren, transacties in notariële procedures, kadastrale studies van de bank van de onderhandelingen, Louis Gay verwerft nieuwe percelen. Altijd respect voor de integriteit van de site, zijn andere carrière opgebouwd. De werken zijn aan het veranderen van de site en karakteriseren. Nieuwe soorten verrijken de dieren collectie. Het park groeit en succesvol bedrijf.

In 1972, Pierre Gay bij zijn vader in de richting van de dierentuin. Onmiddellijk begint hij op het grondgebied toegewezen aan de dieren te heroverwegen. Zijn vader weet hoe te luisteren en het model te veranderen.Minder contant geld, meer ruimte. Kwaliteit boven kwantiteit. Geleidelijk aan, de dierentuin aan de slag. Het is een begin, maar we moeten blijven. Pierre ontstaat meer vragen en wacht op verdere reacties.

In mei 1978, op advies van Kerstmis Capon, herpetologist Lyon, Pierre Gay ging naar Jersey , met het oog op de dierentuin van een bezoek Gerald Durrell aanbieden, zo lijkt het, een ander beeld van de gevangenis en helpt te beschermen bedreigde soorten. Dit bezoek is cruciaal en Pierre Gay besluit om ook te wijden aan het behoud van bedreigde soorten. Terug in Doue La Fontaine, deelt hij deze visie met zijn vader, die was overgehaald.

Tijdens de jaren 1980, zijn betrokkenheid bij de ex-situ behoud van bedreigde soorten en de rijkdom van haar collectie maken Doué-la-Fontaine dierentuin van de eerste Franse privé-park aan de integratie van de Europese Vereniging van Dierentuinen en Aquaria .

In juni 1996 heeft de dierentuin van Doué-la-Fontaine is het organiseren van de jaarlijkse conferentie van de EAZA. Bijna 300 deelnemers, managers en coördinatoren vee, dierenartsen, biologen en educatieve leiders ontmoeten in Saumur om de balans op van de activiteiten in de Europese dierentuinen, en te anticiperen op de toekomst. Het evenement versterkt de legitimiteit van de Zoo Doue-la-Fontaine , wiens collega’s al de betrokkenheid en bijdrage binnen de Europese dierentuin gemeenschap gehuurd. de oprichting van de Gay familie geniet hoog aanzien en is uitgegroeid tot een referentie over het oude continent.

In 1998, twee vrouwelijke jaguars ontsnappen uit hun behuizing, een van hen doodt een kind van vijf jaar, en zal daarna worden doodgeschoten door een politieman. De tweede zal worden gedood kort na 2 .

In 2001, het park viert haar veertig jarig bestaan. Om de gebeurtenis te markeren, Pierre Gay besluit tot veertig behoud ondersteuning van projecten over de hele wereld, de lancering van de “Project naturen.”

Tijdens de jaren 2000, de start van de projecten naturen laat de dierentuin om meer open te stellen voor de wereld. Pierre Gay vergeet niet, echter, om de ontwikkeling van het park zelf voort te zetten. De receptie van het gebouw, gebouwd in de winter van 2002, is de eerste grootschalige projecten die, op het gebied van infrastructuur, ook het decennium van grote projecten te markeren. De volgende worden gerealiseerd vanaf 2005, na een lange periode van bezinning, die samenviel met de komst en de inhuldiging in de richting van François Gay Park, zoon van Pierre en grand-zoon van Louis.

In 2011, ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag, het park officieel werd bekend als Biopark Doué-la-Fontaine ..

Soortgelijke dierenparken