600 dieren en 80 wilde soorten op slechts 20 minuten van Toulouse AFRIKAANSE OLIFANT

Met maar liefst 20 hectare is dit dierenpark zeker de moeite waard. Je treft veel verschillende diersoorten aan in alle maten en kleuren. Van de kleine Madagaskardaggekko tot de Afrikaanse olifant en van de lieve stokstaartjes tot de majestueuze tijger. Het is een dierentuin die zeker gelijk staat aan enkele uren vermaak.

Het park bestaat uit twee delen:

De autosafari, dit stuk is 20 hectare groot en dient om met de auto door te rijden. Je kart met je auto over de Afrikaanse vlaktes en geniet van het uitzicht. Je komt voorbij vele mooie dieren zoals giraffen, kamelen, witte neushoorns, bavianen, leeuwen, olifanten en nijlpaarden. Verder rijd je ook dwars door enkele verblijven waar de dieren tot bij je kunnen komen. Hier tref je antilopen, struisvogels, waterbokken, zebra’s, gnoe’s, elanden, pelikanen en nog veel meer aan.

De wandelsafari, dit stuk is 5 hectare groot en herbergt dieren van maar liefst vijf verschillende continenten. Je krijgt vele soorten te zien zoals tijgers, kangoeroes, slangen, ara’s, stekelvarkens, mandrils, tapirs, jaguars, maki’s, nandoes, wolven en nog veel meer. In de vogelshow zie je papegaaien en roofvogels kunst maken en in de zeeleeuwenshow zie je de blije zeeleeuwen springen van links naar rechts.

Voorzieningen

Ongeschikt voor mindervalide
Honden verboden
Eigen eten/drinken
Speeltuin aanwezig
GRATIS WiFi
Horeca aanwezig
Gedeeltelijk overdekt
GRATIS parkeren

Parkinformatie

  • Beoordelingen
  • Openingstijden
  • Prijzen
  • Dieren
  • Organisaties
  • Geschiedenis

Review Zoo African Safari.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Het park is het hele jaar geopend

Van 1 april – 30 september : 9:30-19:30
kassa sluit om 19:00 uur.

Van 1 oktober – 31 maart : 10:00-18:00
kassa sluit om 17:30 uur.

Volwassene: € 17,00
Kinderen (2-10j): € 13,00

Abonnementen (het hele jaar geldig)
Volwassene: € 49,00
Kinderen (2-10j): € 29,00
Een greep uit de dierencollectie (2016):

Jaguar
Geelvoetkangoeroe
Afrikaanse olifant
Rode reuzenkangoeroe
Struisvogel
Afrikaanse leeuw
Blauwe gnoe
Watusirund
Algazelle
Litschiewaterbok
Elandantilope
Witte neushoorn
Mackenzie Valley wolf
Angola giraffe
Nijlpaard
Mandril
Nijlkrokodil
Manenrob
Gewone zebra
Bruine baviaan
Dit park is (nog) niet aangesloten bij een organisatie.
1970
Oprichting van het park. Het park strekt zich over 5 hectare uit en is de thuisbasis van een vijftigtal huisdieren en wilde dieren.

1990
Dit jaar is een innovatieve periode met de opening van de Afrikaanse autosafari, verspreid over 15 hectare, waarbij bezoekers door meerdere verblijven konden rijden met hun eigen voertuig. In ditzelfde jaar ging ook de zeeleeuwen- en vogelshow open voor publiek.

*Vanaf de 21ste eeuw draagt het park bij aan het behoud van enkele zeldzame diersoorten. De African Safari Zoo participeert onder meer in tal van programma’s van de Europese Breeding (EEP) zoals witte neushoorns, oryx en Siberische tijgers.