de dieren van de expositie lijken net als in het echte leven

Iedereen kent het natuurhistorisch museum. Sinds de verhuizing naar het Hospice Saint John Grund en heropening in december 1996 van het natuur museum, dat permanente en tijdelijke tentoonstellingen van het Nationaal Natuurhistorisch Museum omvat, bezoeken jaarlijks bijna 50.000 mensen het museum, mensen uit Luxemburg maar ook buitenlandse bezoekers .

Het assortiment bezoekers omvat alle lagen van de bevolking: mensen komen alleen, met familie, in een groep, met de school of met de Scouts, met kinderen of grootouders; “we gingen er omdat men is vooral geïnteresseerd in de natuurlijke geschiedenis en wetenschap”, of “omdat de thema’s die in de permanente en tijdelijke tentoonstellingen van het museum zijn uitzonderlijk, altijd verhelderend, soms verrassende of zelfs ongewone en verdienen gewoon gemarkeerd “Niet te missen.””

Eén van de hoogtepunten van het Natuurhistorisch Museum bestaat uit zijn onmiskenbare aantrekkingskracht voor kinderen en jonge adolescenten. Als men de dieren van de expositie tegenkomt lijken ze net als in het echte leven, zeker gevuld, op ware grootte, zijn anderen bezoekers al aan het dromen van een wetenschappelijke carrière, vinden zij zichzelf in het verkennen van de geheimen van onze planeet en de bescherming van onze kwetsbare milieu.

Voorzieningen

Rolstoelvriendelijk
Honden verboden
Eigen eten/drinken
Geen speeltuin
GRATIS WiFi
Horeca aanwezig
Volledig overdekt
GRATIS parkeren

Parkinformatie

  • Beoordelingen
  • Openingstijden
  • Prijzen
  • Dieren
  • Organisaties
  • Geschiedenis

Review Natuurhistorisch Museum Münster.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

dinsdag: 10.00-20.00 (vanaf 18.00u gratis entree)
Woensdag tot zondag : 10.00-18.00u
24 en 31 december: 10-16.30u

Gesloten: maandagen, 1 januari , 1e kerstdag, de morgen na de museumnacht van 10.00 tot 12.00u
Wegens verbouwing is de dinosauriusexpositie niet te zien tot eind 2017

Volwassenen: € 5,00
Senioren> 65 jaar: € 3
Gehandicapten: € 3
Kinderen en adolescenten ( – Studenten met een geldige studentenkaart ( – Frenn vum ‘natuurmuseum’ (vrienden van): Gratis
Muséeskaart, LuxembourgCard, ICOM, Kulturpass: Gratis
Wetenschappelijke medewerkers MnhnL: Gratis

Jaarabonnement Natuurhistorisch Museum:
volwassenen: € 15
Familie: 30 €

Groepen:
Entree: € 3 per persoon (vanaf 10 personen)
Tour Prijs: €60 per gids
Op dit moment is er geen informatie beschikbaar over de dieren die in dit park wonen.
Dit park is (nog) niet aangesloten bij een organisatie.
Een kabinet van natuurlijke historie in de oude Athenaeum (1854-1892)

Opgericht in 1850 is onder het beschermheerschap van Prins Hendrik van Nederland, het Natural Science Society, met als doel een bijdrage te leveren aan de vooruitgang en de verspreiding van de natuurwetenschappen in het land. Om een ​​adequate bescherming van de collecties, verworven door de onderneming, te waarborgen, stelt de staat ter beschikking een aantal kamers in het Atheneum, nu de Nationale Bibliotheek. Een natuurlijke historie wordt dan gemaakt met het doel van alle objecten die de studie van de natuurlijke historie van het Groothertogdom en de natuurwetenschappen in het algemeen kunnen interesseren samenbrengen.

Het Museum of Natural Science Society opent haar deuren voor het publiek in 1854. De collecties op het display bestaat uit acht gespiegelde kasten vogels, zoogdieren, reptielen en anatomische voorwerpen, drie shell ramen en vitrines van insecten en vlinders. Drie hele kamers zijn gereserveerde mineralen en fossielen.

Wanneer de noodzaak zich voordoet in 1892 deze lokale klaslokalen te ontwikkelen, zijn collecties overgebracht naar de kazerne Vauban in Pfaffental (gesloopt in 1956). Als accommodatie voor de natuurhistorische collecties van het museum ligt deze plek een beetje uit elkaar, de locatie is niet aantrekkelijk voor bezoekers.

Het Natural History Museum in Market-aux-Poissons (1922-1996)

Overgenomen door de staat in 1922, is het huis Collart de Scherff gebouwen en de zogenaamde “Ancienne Gendarmerie”, gelegen op de Vismarkt vervolgens verwerkt in het kader van een museum.

Voor vele jaren voert de staat de restauratie, ontwikkeling en installatie in de gebouwen van de nieuwe State Museum. In deze periode is de collectie gesloten gebleven voor het publiek. Deze veranderingen zijn het onderwerp van een lange politieke controverse, en het te lange werk prikkelt publieke woede.Toen in 1940, de faciliteiten zijn bijna afgerond, moetsten de collecties van het museum weer verhuisd worden om het te beschermen vanwege de inval door Duitse troepen.

Na de oorlog, werd het al snel achtereenvolgens openen van de zalen van het museum voor het publiek. Een eerste tijdelijke tentoonstelling wordt georganiseerd in 1946. De laatste zaal van het Natural History Museum werd ingehuldigd in 1952.

In de jaren 60 en 70 diversifieert het Natural History Museum (Zo is de geofysische en astrofysische wetenschappen), met hun planetarium, hun toegang tot het museum. In 1970 is het museum in het bezit van de eerste elektronenmicroscoop van ons land, onmisbaar instrument voor onderzoek.

In 1980 ontwikkelt het museum de educatieve dienst voor schoolklassen, initieert milieubewustzijn activiteiten (jeugd vrijetijdsbesteding, Panda-Club, bewustmakingscampagnes, Museum-Bus, publicaties) en het herstel van het wetenschappelijk onderzoek Natural Heritage.

Momenteel heeft het National Museum of Natural History 7 wetenschappelijke afdelingen (dierkunde, plantkunde, paleontologie, geologie / mineralogie, ecologie, antropologie / menselijke biologie, geofysica / astrofysica) en drie Algemene Diensten (de administratieve dienst, educatieve dienst en service Technisch Museum).

Een nieuwe natuurhistorisch museum

Tot juni 1996, deelde het Museum voor Geschiedenis en Kunst en het Natural History Museum het terrein bij de Vismarkt. Echter, de afgelopen decennia, doordat de 2 musea hun collecties en hun activiteiten hebben gediversifieerd en vermenigvuldigd, leek een scheiding van de twee musea leek het gebrek aan ruimte op te lossen.

Al zeventig jaar is het Museum of Natural History op zoek naar een nieuw pand en dit is 6 februari 1986 van de Kamer van Afgevaardigden het wetsontwerp aangenomen over de restauratie van de Hospice Saint John op de ontwikkeling van dit historisch monument in het Natural History Museum. De administratieve scheiding van de Staat en Musea, in een Nationaal Historisch en Art Museum en Nationaal Museum of Natural History, opgericht door de wet van 28 december 1988, weerspiegelt de parallelle ontwikkeling van twee culturele instituten die gekenmerkt door een andere benadering van het publiek en bij te dragen, zowel voor de verrijking van het culturele leven in het Groothertogdom.

In 1996 verwelkomt dan ook het Nationaal Natuurhistorisch Museum de gasten in drie gebouwen aan weerszijden van de straat Münster. Elk gebouw is voor een ander type activiteiten. Zo is het Hospice Saint-Jean herbergt het ‘natur musée’ met zijn permanente en tijdelijke tentoonstellingen. De educatieve gebouw heeft drie klaslokalen voor de outreach en onderwijs aan de jeugd milieu en vooral schoolgroepen.

Ten slotte het Wetenschappelijk Onderzoek Centrum het omvat zes laboratoria, kantoren en twee deposito’s voor collecties. Een team van onderzoekers, maar vooral vrijwilligers wetenschappelijke medewerkers, onderzoeken de monsterlijke collecties en hechten veel waarde aan de wetenschappelijke aspecten van het museum.