Van Amazone tot Zeehond

Durft u onder het skelet van onze potvis door te lopen? En vervolgens over een brug met daaronder een vijver vol piranha’s? Duik mee in de wonderlijke onderwaterwereld van het Zee Aquarium in Bergen aan Zee! Bekijk onze zeehonden en ontdek de meest bijzondere vissen, zeedieren en schelpen uit alle windstreken!

In het vernieuwde en uitgebreide Zee Aquarium zijn meer dan 300 verschillende vissoorten thematisch te zien: laat u meevoeren door de Amazonejungle langs de piranha’s en griezelreptielen, via de Atlantische oceaan, tropische wateren en Middellandse Zee naar de Noordzee en ontdek de meest fantastische vissen en spannende zeedieren! Verwonder u over onze zeepaardjes, zeesterren en clownsvisjes, aai een rog bij het Roggenrif en sta oog in oog met reusachtige haaien, murenen en giftige koraalduivels.

Duik mee, ontdek, beleef, bewonder en verwonder! Het Zee Aquarium is leuk en leerzaam voor jong en oud, bij mooi en slecht weer.

Voorzieningen

Rolstoelvriendelijk
Honden verboden
Eigen eten/drinken
Speeltuin aanwezig
GEEN WiFi
Horeca aanwezig
Volledig overdekt
Betaald parkeren

Parkinformatie

  • Beoordelingen
  • Openingstijden
  • Prijzen
  • Dieren
  • Organisaties
  • Geschiedenis

Review Zee Aquarium Bergen aan Zee.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

April tot en met september: van 10.00 tot 18.00 uur
Oktober tot en met maart: van 11.00 tot 17.00 uur

Volwassenen: € 14.75
Senioren (65+): € 13.75
Kinderen (3 t/m 12 jaar): € 10.25
Peuters (< 3 jaar): Gratis

365 Dagen van het Zee Aquarium genieten?
Jaarabonnement prijzen:
Volwassenen: € 40
Senioren (65+): € 37,50
Kinderen (3 t/m 12 jaar): € 27,50

Parkeren
Het Zee Aquarium in Bergen aan Zee beschikt over een eigen parkeerterrein. Bezoekers van het Zee Aquarium betalen voor parkeren op eigen terrein €1,00 per 30 minuten (maximaal drie uur). Daarnaast zijn er voldoende parkeerplaatsen in de nabije omgeving van het Zee Aquarium. In Bergen aan Zee is betaald parkeren van kracht. Meer informatie over de parkeerterreinen en de tarieven zijn te vinden op de websites van de gemeente Bergen (NH).
De in totaal 44 aquaria van het Zee Aquarium zijn grofweg in te delen in 4 zones. Dat heeft te maken met het leefgebied van de bewoners.

De koude zone
Hiertoe behoren de aquaria met vissen uit de Noordzee en de noordelijk gelegen koude zeeën.

De gematigde zone
Hier horen de zeebewoners uit de Middellandse Zee en Atlantische Oceaan thuis

De tropische zone
De zeebewoners uit deze zeeën houden van warmer water en komen voor in tropische zeeën.

Amazone gebied
Deze zone onderscheidt zich van de andere zones doordat het hier niet echt een zee, maar een rivierengebied betreft.

Het water
Het water in de aquaria is natuurlijk erg belangrijk voor de vissen die er in leven. Maar zeewater is toch weer even wat anders dan water met zout. Dus wordt het verse zeewater ook echt uit de zee gehaald. Dat gebeurt met behulp van tankwagens die het zeewater uit Zeeland aanvoeren en door middel van pompen die het water uit de Noordzee (vlak voor de deur) halen.
Het water wordt dan eerst gefilterd en daarna gekoeld of verwarmd, al naar gelang de zone waarin het gebruikt gaat worden.

De bewoners
De aquaria tellen duizenden bewoners onderverdeeld in ruim 230 soorten Daarbij moeten we dan denken aan verschillende levensvormen: bijvoorbeeld inktvissen, kreeften, krabben, haringen, roggen, haaien, piranha’s, anemonen, maar ook eencelligen, plankton en kril die als voedsel voor de andere vissen dienen.
Daarnaast zijn er ook zeehonden te zien.
Dit park is (nog) niet aangesloten bij een organisatie.
Het Zee Aquarium Bergen aan Zee is een zeeaquarium in Bergen aan Zee in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Het idee om een zeeaquarium te beginnen begon in 1954. Er werd uiteindelijk gebouwd op de plek van het voormalige Hotel Nassau dat in de Tweede Wereldoorlog werd afgebroken. In 1956 werd het Zee Aquarium Bergen aan Zee officieel geopend. Eind jaren 60 werd het restaurant Neptunus er bovenop gebouwd.

Aan het einde van de jaren 80 werd er het een en ander veranderd. De ingang werd verplaatst en het het Restaurant Neptunus veranderde in ‘Neptunus Appartementen’. In de jaren 90 werden er grote bakken geplaatst met als thema onder andere: ‘Noordzee’ en ‘Amazone’.
Van de drie aangespoelde potvissen in 1998 kon het Zee Aquarium Bergen aan Zee er een bemachtigen. Deze werd volledig schoongemaakt en tentoongesteld in een speciale ruimte van het Zee Aquarium, waar deze nu nog steeds te bezichtigen is.
Zee Aquarium Bergen aan Zee biedt een grote collectie aan zeedieren waar naast vissen onder andere ook schaaldieren, roggen en haaien te zien zijn. Het bestaat uit een Noordzee, Tropische, Atlantische Oceaan en Middellandse Zee kant. Ook is er een Amazone-gebied waar piranha’s zijn te zien.