Een dagje aapjes kijken

Wie een dagje door wil brengen tussen de apen, hoeft helemaal niet naar de jungle van verre landen te reizen om hier kennis te maken met diverse apensoorten. Bezoek je de Apenheul in Apeldoorn, dan krijg je namelijk de mogelijkheid om de hele dag letterlijk tussen de apen door te brengen. Geen apen in kooien waar je vanaf een afstand naar kan kijken, maar apen die over je heen slingeren en zo op je schouder komen zitten.

Bezoek je het park, dan loop je de hele dag door een groot bos met verschillende apenverblijven. De apen die in de apenverblijven leven, zijn van verschillende apensoorten en hebben allemaal hun eigen apenstreken. Wil je een broodje eten terwijl je in het park bent? Let dan goed op, want misschien komt er wel een ondeugend aapje uit de Apenheul van jouw broodje mee snoepen.

Je ontmoet ze allemaal – en nog veel meer dieren – dichterbij dan ooit. Is het voedertijd, dan komen de apen uit alle hoeken van het bos aangesneld. Door het hele park klimmen en slingeren er apen. En het leukste is… kinderen kunnen precies hetzelfde doen!

Voorzieningen

Rolstoelvriendelijk
Honden verboden
Eigen eten/drinken
Speeltuin aanwezig
GEEN WiFi
Horeca aanwezig
Gedeeltelijk overdekt
Betaald parkeren

Parkinformatie

  • Beoordelingen
  • Openingstijden
  • Prijzen
  • Dieren
  • Organisaties
  • Geschiedenis

Review Apenheul Apeldoorn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De Apenheul is geopend van 30 maart t/m 3 november

ma 10.00 - 17.00 uur
di 10.00 - 17.00 uur
wo 10.00 - 17.00 uur
do 10.00 - 17.00 uur
vr 10.00 - 17.00 uur
za 10.00 - 17.00 uur
zo 10.00 - 17.00 uur

Kinderen t/m 2 jaar: gratis
Kinderen 3 t/m 12 jaar: € 19,50 p.p.
Volwassenen + Kinderen v.a 13 jaar: € 23,00 p.p.
Mindervalide**: € 19,50 p.p.

** Bezoekers die niet in staat zijn ons park zelfstandig te bezoeken. Dit voordelige tarief geldt tevens voor maximaal één begeleider per mindervalide.
Zoals de naam al doet vermoeden bestaat het park grotendeels uit alleen maar apensoorten. Daarbij zitten diverse voor Nederland zeldzame soorten tussen.
Dit park is aangesloten bij de volgende organisaties:
, ,

Voor meer informatie klikt u op de bovenstaande link(en)
De Rotterdamse fotograaf Wim Mager kocht in de jaren zestig twee dwergaapjes in de dierenwinkel. Dat kon toen nog gewoon. Maar wat als een hobby begon, liep al snel uit de hand. Het paartje kreeg jongen. Wim besloot zijn baan op te geven en ontwikkelde het apen-heul idee.

Het principe was simpel: mensen beleven meer plezier aan dieren als de dieren het naar hun zin hebben en lekker hun gang kunnen gaan. Dus geen apen in kooien en geen tralies, maar grote, groene en natuurlijke buitenverblijven in een bosrijke omgeving.

Wim Mager vertrok in 1997 naar Frankrijk. Daar heeft hij een tweede park opgericht met hetzelfde concept: La Vallée des Singes. Elf jaar later, op 23 maart 2008, is Wim Mager op 67-jarige leeftijd overleden.

Als je meer wilt weten over de geschiedenis van Apenheul, dan vind je hier een PDF bestand met meer informatie.