Het meest leerzame dagje uit

Deltapark Neeltje Jans is een themapark gevestigd op het voormalig werkeiland Neeltje Jans in de Oosterschelde. Naast het attractieve karakter van het park vervult Deltapark Neeltje Jans ook een educatieve functie met betrekking tot de Deltawerken

Bluereef Aquarium Zeeland: Het grootste zeeaquarium van Zeeland met interactieve presentaties. Hier openbaart zich het ongekende onderwaterrijkdom met tropische haaien zoals wit en zwartpunt rifhaaien, Luipaardhaaien, pijlstaartroggen, Kleurige zeeanemonen. Maar ook dieren uit de Oosterschelde en Noordzee zoals krabben, kreeften, roggen en andere vissen.

WalvisWereld: Mythologische monsters, de meedogenloze jacht op de walvis, Greenpeace… Een skelet van 22 meter, een bijna echte walvisbaby, communicatie onder water… In de expositie WalvisWereld nemen wij u mee naar de wereld van de reuzen op aarde. De expositie bevindt zich in het futuristische walvispaviljoen. Dit gebouw van ruim 100 meter lang en met een ‘vloeibare architectuur’ heeft al diverse (inter)nationale prijzen gewonnen. Naast de walvis, vind je er ook dolfijnen.

Het Walvispaviljoen won in 1997 de eerste Zeeuwse Architectuurprijs. Een glaslichaam, Zeeuws Getij II, gemaakt door Hans Overvliet is de bijbehorende prijs. Het ligt in het duin tegenover het Walvispaviljoen

Daarnaast zijn er Californische zeeleeuwen en zeehonden te bewonderen

Voorzieningen

Rolstoelvriendelijk
Honden verboden
Eigen eten/drinken
Speeltuin aanwezig
GEEN WiFi
Horeca aanwezig
Gedeeltelijk overdekt
Betaald parkeren

Parkinformatie

  • Beoordelingen
  • Openingstijden
  • Prijzen
  • Dieren
  • Organisaties
  • Geschiedenis

Review Deltapark Neeltje Jans Vrouwenpolder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Het park is van eind maart t/m zondag 3 november dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur.
Vanaf 4 november gaat het winterseizoen van start.
Het park zal dan beperkt geopend zijn. Zodra de openingstijden voor deze periode bekend zijn kun je dit op de website van het park terugvinden.

Kinderen tot 2 jaar: Gratis
Kinderen 2-3 jaar: € 9,00 (kassa en online)
Kinderen 4 -11 jaar: € 18,00(kassa) / € 16,00 (online)
12 – 64 jaar: € 23,50 (kassa) / € 21,50 (online)
65+: € 21,50 (kassa) / € 19,50 (online)

In de wintermaanden krijgt u een korting die kan oplopen tot €5,-!!

Parkeren: € 7,50

Honden niet toegestaan.

Abonnement v.a. 12 jaar: € 47,- (1 persoon) kind 4 – 11 jaar: € 32,-
Met dit abonnement heb je een jaar lang onbeperkt toegang tot het park voor 1 persoon, deze pas is persoonsgebonden.

Vriendenpas € 114,- (1 + 1 gratis)
Met de vriendenpas heb je samen met een introducé (vrij op naam) recht op een jaar lang onbeperkt toegang tot het park. Je kunt meenemen wie je wilt: of het nu een buitenlandse vriend, je kind of gewoon uw partner is. De pas staat op jouw naam en je kunt dus iedere keer iemand anders meenemen als je wilt.

Gezinspas € 158,- (2 volwassen+ 2 kinderen tot 12 jr.)
Met de gezinskaart heb je een jaar lang plezier voor het hele gezin. Je hebt onbeperkte entree tot het park. Je ontvangt één pas voor vier personen. De pas is persoonsgebonden. Ook grootouders kunnen gebruik maken van de gezinspas.

De jaarkaarten zijn alleen verkrijgbaar bij de kassa van het park.

Parkeren
Op vertoon van je jaarkaart ontvang je 50% korting op het parkeertarief. Een parkeermunt met korting kun je kopen bij de kassa van het park.
Het grootste zeeaquarium van Zeeland met interactieve presentaties. Hier openbaart zich het ongekende onderwaterrijkdom met tropische haaien zoals wit en zwartpunt rifhaaien, Luipaardhaaien, pijlstaartroggen, Kleurige zeeanemonen. Maar ook dieren uit de Oosterschelde en Noordzee zoals krabben, kreeften, roggen en andere vissen. daarnaast vind je er nog zeeleeuwen en zeehonden.

Dit park is (nog) niet aangesloten bij een organisatie.
Deltapark Neeltje Jans is ontstaan uit een publieksvoorlichtingscentrum dat, op initiatief van Rijkswaterstaat, tijdens de bouw van de Oosterscheldekering van 1979 tot 1986 is opgezet. Tijdens deze periode wordt het centrum al door honderdduizenden uit binnen- en buitenland bezocht. Gedurende de bouw van de Oosterscheldekering wordt het centrum continu uitgebreid met informatie over de actuele stand van de bouw van de Oosterscheldekering.

Delta-Expo: Met het openen van de Oosterscheldekering door Koningin Beatrix op 4 oktober 1986 krijgt ook het voorlichtingscentrum een permanent karakter en gaat door onder de naam ‘Delta-Expo’ in het ir J.W. Topshuis, het bedieningsgebouw van de Oosterscheldekering. Naast technisch geïnteresseerden wordt het centrum nu ook in toenemende mate door verblijfs- en dagrecreanten bezocht. Door deze trend wordt besloten om het aanbod naast een educatieve waarde ook een attractiever karakter te geven.

WaterLand Neeltje Jans: In 1997 verzelfstandigt de Delta-Expo, die tot dan via een stichting gerund werd. De naam wordt dan gewijzigd in WaterLand Neeltje Jans. Diverse attracties met als thema Deltawerken, zeedieren en waterplezier worden aan het aanbod toegevoegd.

Deltaplaza: Op 19 augustus 2002 verwoest een uitslaande brand het ontvangstgebouw ‘Deltapaviljoen’. Terwijl met tijdelijke voorzieningen het park voor bezoekers open blijft wordt er direct begonnen met de bouw van een nieuw multifunctioneel gebouw: ‘Deltaplaza’. Op 25 juli 2003 wordt het gebouw al deels in gebruik genomen. Diverse onderdelen die nog gevestigd waren in het ir J.W. Topshuis, zoals de Delta-Expo, een koffiehoek en de kantoren, worden eind 2003 ondergebracht in Deltaplaza. Gedurende de periode 2003-2005 wordt ook de binnenhaven Neeltje Jans omgevormd tot een baai, rond waar alle activiteiten van WaterLand Neeltje Jans geconcentreerd zijn.

Deltapark Neeltje Jans: In 2007 wordt de naam van het themapark veranderd in ‘Deltapark Neeltje Jans’. Waar de naam WaterLand Neeltje Jans voor het publiek vooral met de attracties geassocieerd werd moet Deltapark Neeltje Jans een neutraler karakter uitdragen, waarbij er evengoed nadruk gelegd wordt op het inhoudelijke aspect. In augustus 2008 werd het park overgenomen door het Spaanse bedrijf Aspro waaronder speelpark Lineushof onder valt.