Het grootste zeezoogdierenpark van Europa

Een dagje Dolfinarium Harderwijk is een ervaring vol ontdekkingen. Een dag die je nooit meer vergeet. Het Dolfinarium is het grootste zeezoogdierenpark van Europa. Nergens anders in Nederland zie je zo veel bijzondere zeezoogdieren bij elkaar. Je ontmoet bruinvissen, dolfijnen, walrussen, zeehonden, zeeleeuwen, roggen en haaien.

De spetterende shows en voorstellingen zijn natuurlijk fantastisch, maar wist je dat je ook heerlijk kunt spelen en ravotten in het Dolfinarium? In het Roggenrif proef en ruik je de zee. Je leert er al spelend alles over de dieren die in onze eigen Noordzee leven. Dieren die opvallen omdat ze er bijvoorbeeld vreemd uitzien, of op een bijzondere manier leven. Je ziet ze in grote aquaria, die wij het Zomerhotel en het Winterhotel noemen. In het Noordzee-Laboratorium kun je spannende proefjes doen en bijzondere vissoorten, zeeanemonen, zeesterren en zeepaardjes bewonderen! Achterin het Roggenrif vind je de spiksplinternieuwe Haaibaai. Bekijk de eieren van verschillende haaien en roggen en ontdek de oudste haaiensoorten ter wereld! Wist jij dat er dieren zijn die bedreigd worden, door bepaalde visserij of vervuiling? Jij kunt deze dieren helpen! Hoe? Dat kom je te weten in de Haaibaai.

Onder water zonder luchtflessen en duikbrillen? Het kan in het Dolfinarium. In Onder Odiezee daal je af naar een onderwaterruimte en word je vanachter een 60 meter lange glazen wand continu vermaakt door de rondzwemmende dolfijnen en walrussen. De dieren uit de Odiezee zijn heel nieuwsgierig. Ze komen graag dicht naar het glas om ook jou eens goed te bekijken. In de Krabbenkust kun je op zoek gaan naar krabben, kreeften, anemonen en bijzondere vissen. Als je de spannende ontdekkingsroute over de stapstenen maakt, kun je de dieren zelfs nóg beter bekijken.

Het is bijna zover… Deze zomer kun je naar Dolfinariums nieuwe waterattractie ‘Waterpret‘! In deze waterspeeltuin kun je je helemaal uitleven op heel veel waterglijbanen. Roetsj op hoge snelheid naar beneden of glij nog een rondje door de kronkelende baan. Durf jij ze allemaal uit te proberen?
Ook de kleinsten* kunnen heerlijk spelen en spetteren op de speciale kleine glijbaan. Neem dus je zwemspullen mee! Kruip in de wereld van de zee en verzin je eigen stoere zeeverhaal in één van de speeltuinen in het park! Maar wist je dat je ook écht in het water kunt spelen? Het Dolfinarium ligt aan het Veluwemeer en heeft een eigen strand. Lekker ravotten in het zand of maak een wandeling langs het water!

Voorzieningen

Rolstoelvriendelijk
Honden verboden
Eigen eten/drinken
Speeltuin aanwezig
GRATIS WiFi
Horeca aanwezig
Gedeeltelijk overdekt
Betaald parkeren

Parkinformatie

  • Beoordelingen
  • Openingstijden
  • Prijzen
  • Dieren
  • Organisaties
  • Geschiedenis

Review Dolfinarium Harderwijk.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Het Dolfinarium is van 16 februari t/m 27 oktober 2019 geopend van 10.00 tot 17.00 uur (in juli & augustus tot 18.00 uur).
Vanaf 27 oktober sluiten zij tijdelijk onze deuren en maken ze zich op voor een nieuw spetterend seizoen.
Let op: In maart alleen de weekenden! Zie de website voor de uitgebreide openingskalender

Let op het Dolfinarium heeft online vaak speciale aanbiedingen die dagelijks in prijs kunnen verschillen.

Tickets aan de kassa:
Kinderen 3 jaar : Gratis
Kinderen 3 t/m 11 jaar : €26,00
Volwassenen: €28,50
Senioren (65+), mindervaliden: €26,00
In juli en augustus wordt de prijs aan de kassa met €1,00 verhoogd!
Groepen (vanaf 15 personen): € 17,50 p.p.

Leg de dag van je bezoek vooraf vast en koop je ticket online met grote korting!
Kinderen t/m 2 jaar hoeven geen kaartje te kopen.

Aanbieding niet geldig tijdens de Dora & Diego fandagen.

entreeprijs winteropening:
Koop je tickets online vanaf slechts €15,00 (vaste datum) of €22,50 (zonder vaste datum)
Het dolfinarium heeft niet alleen dolfijnen, maar ook diverse andere dieren als zeehonden, walrussen, haaien en nog veel meer
Dit park is aangesloten bij de volgende organisaties:


Voor meer informatie klikt u op de bovenstaande link(en)
Het Dolfinarium begon decennia geleden als gevolg van een uit de hand gelopen ‘verzameling’ zee(zoog)dieren. Ondernemer Frits den Herder startte in 1955 met zijn broer Coen (eigenaar van de lokale rederij en de speeltuin in Harderwijk) met de bouw van een dolfinarium: een bassin voor het houden van dolfijnen en andere zeezoogdieren. In 1965 openden ze in Harderwijk het eerste dolfinarium van Nederland voor het grote publiek. Vandaag de dag is het Dolfinarium nog steeds uniek in Nederland, vanwege het feit dat het de enige plaats is waar men dolfijnen kan ontmoeten. In Europa bijzonder door de kwaliteit, kwantiteit en diversiteit van het aanbod. Frits had met het oprichten van het Dolfinarium een duidelijk doel voor ogen: “Het Nederlandse volk respect en ontzag laten kweken voor deze meest bijzondere en mythische zeezoogdieren.”

Aspro Parks
Het Dolfinarium behoort sinds januari 2015 tot Aspro Parks. Deze Spaanse organisatie bestaat sinds 1991 en is één van de wereldleiders op het gebied van leisure. Aspro Parks bezit en exploiteert in acht Europese landen meerdere waterparken, aquaria, dierentuinen en vakantieparken. Binnen Nederland maken ook Deltapark Neeltje Jans en Linnaeushof onderdeel uit van de groep. Voor meer informatie verwijzen we je naar www.asproparks.com