Het meest bijzondere uitje in Brabant

Midden in het tuinbouwgebied van Someren ligt Klein Costa Rica, de meest bijzondere tropische vlindertuin van Brabant. Hier beleeft u de wondere schoonheid van de tropen op meer dan 880m2. In de tuin groeien tropische bomen en planten. Ook leven er vele vlinders maar ook reptielen, vogels, vissen en schildpadden. U waant zich in de tropen, waarbij u kunt genieten van aangename temperaturen. Geschikt voor ieder weertype en leuk om met uw kinderen naartoe te gaan. Uw uitje bij Klein Costa Rica is een prima ochtend of middag invulling.

Klein Costa Rica is de meest bijzondere tropische overdekte tuin van Zuid-Oost Brabant. Hier beleeft u op meer dan 800m2 de wondere schoonheid van de tropen en de dieren die daar in leven. Naast hele mooie dieren zijn er ook verschillende bomen en planten te zien in de tropische vlindertuin.

Altijd al een vlinder uit de tropen van dichtbij willen zien? Bij Klein Costa Rica kan dit! Er fladderen meer dan 300 gekleurde vlinders rond waaronder de blauwe Morpho. Tijdens een wandeling door de vlindertuin kan er zelfs een vlinder op uw schouder landen. Maandelijks komen er poppen uit Costa Rica en Maleisië naar Klein Costa Rica. Na de lange reis worden deze poppen opgehangen in de “poppenkast” en kunnen zich daar gaan ontpoppen tot een mooie vlinder.

In de Klein Costa Rica leven verschillende soorten tropische vogels. Deze vogels zitten niet in aparte volières maar vliegen door de gehele tuin heen. Het kan dus zomaar zijn dat er een vogel heel dicht bij u komt, maar het kan ook zijn dat u even goed moet zoeken. Sommige vogels zult u eerder horen dan zien, waaronder de nachtegaal. Maar wees op uw hoede, voor je het weet vliegt er één vlak langs u af. Liefhebbers van reptielen en/of amfibieën kunnen ook terecht bij Klein Costa Rica. In de tropische tuin leven niet alleen vlinders maar bijvoorbeeld ook de Groene Leguaan. Deze moet u dan wel goed zoeken, want door de goede schutkleur zijn ze niet direct vindbaar. Daarnaast zijn er ook schildpadden, waaronder de Roodwangschildpad.

Voorzieningen

Rolstoelvriendelijk
Honden verboden
Eigen eten/drinken
Geen speeltuin
GEEN WiFi
Horeca aanwezig
Volledig overdekt
GRATIS parkeren

Parkinformatie

  • Beoordelingen
  • Openingstijden
  • Prijzen
  • Dieren
  • Organisaties
  • Geschiedenis

Review Klein Costa Rica Tropische Vlindertuin Someren.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Woensdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur

Zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur

Maandag en dinsdag gesloten

Feestdagen waarop wij geopend zijn (ongeacht op welke dag het valt).

Goede Vrijdag geopend
Eerste paasdag geopend
Tweede paasdag geopend
Koningsdag geopend
Bevrijdingsdag geopend
Hemelvaartsdag geopend
Eerste pinksterdag geopend
Tweede pinksterdag geopend
Feestdagen waarop wij gesloten zijn.
Eerste kerstdag gesloten
Tweede kerstdag gesloten
Oudjaarsdag gesloten
Nieuwjaarsdag gesloten
Carnaval (2, 3, 4, 5 maart 2019) gesloten

Kinderen tot 2 jaar gratis

Kinderen 2 t/m 12 jaar €5,00

Volwassenen €8,50

Dagkaartjes zijn alleen te koop bij de balie van Klein Costa Rica.
U kunt zowel pinnen als contant betalen.
De dierencollectie van Klein Costa Rica bestaan uit verschillende diersoorten, van vlinders tot vissen, u vindt het bij ons allemaal. Zo krijgt u een compleet beeld van het dierenleven in de tropen. De dieren leven zo veel mogelijk vrij door de gehele tuin en zo min mogelijk achter glas. Het kan dus zomaar zijn dat er een leguaan of een ander dier heel dichtbij komt. Diersoorten die u bij ons tegen komt:

Vlinders
Vogels
Tropische vijver
Diamantsteur
Reptielen, amfibieën, schildpadden
Dit park is aangesloten bij de volgende organisaties:


Voor meer informatie klikt u op de bovenstaande link(en)
Het park is op 24 mei 2015 is het park opengegaan voor publiek, en heeft in januari 2017 de dierentuinvergunning binnen gehaald.

Soortgelijke dierenparken