Een van de meest diervriendelijke dierenparken in Nederland.

Afgedankte leeuwen, bruine beren uit Bulgarije, vrolijke ringstaartmaki’s, bontgekleurde lori’s en rondspringende wallaby’s. Dierenpark Hoenderdaell laat bezoekers kennismaken met verschillende soorten dieren – waarvan sommige ook vrij door het dierenpark lopen.

Wat Dierenpark Hoenderdaell bijzonder maakt, is dat de dieren en hun welzijn centraal staan. In het park wordt de natuurlijke leefomgeving zo goed mogelijk nagebootst. De dierenverblijven staan in een prachtig uitgestrekt natuurgebied in Anna Paulowna. Dierenpark Hoenderdaell vangt ook regelmatig dieren in nood op en streeft er ook naar ze weer terug te plaatsen in de natuur. Daarom zijn er steeds andere dieren in het park te bewonderen.

Een aap op je schouder
Het apeneiland is het leefgebied van de nieuwsgierige ringstaartmaki’s. Het leukste moment om deze apen uit Madagaskar te bezoeken, is als ze gevoerd mogen worden. Er worden stukjes appel uitgedeeld aan het publiek en de ringstaartmaki’s komen van alle kanten toegesneld. Op de borden in het park kunt u de voedertijden zien.

Opvang voor roofdieren
Op Landgoed Hoenderdaell is ook het opvangcentrum van Stichting Leeuw gevestigd. Hier worden ontheemde katachtige roofdieren tijdelijk opgevangen. Ze worden verzorgd en getraind om uiteindelijk terug te keren naar hun land van herkomst, waar ze in grote omheinde parken een vrij leven kunnen leiden. Om de dieren voor te bereiden op de terugkeer naar hun natuurlijke omgeving worden ze getraind met een jaagsimulator. Lees hier meer over op de website van Stichting Leeuw. De toegang tot Stichting Leeuw is bij het entreeticket voor het dierenpark inbegrepen.

Felgekleurde vogels voeren
De lorituin wordt bewoond door kleine felgekleurde papegaaien: lori’s. In het wild leven deze vogels in Australië en Indonesië. Bij de ingang van het dierenpark zijn bakjes honingwater te koop die bezoekers op ieder moment van de dag aan de vogels kunnen voeren. Bij binnenkomst in de tuin komen de vogels direct aanvliegen.

Vogeldemonstratie
In het dierenpark wordt van woensdag tot en met zondag een vogeldemonstratie gehouden waarin meer verschillende vogels te zien zijn.

Voorzieningen

Rolstoelvriendelijk
Honden verboden
Eigen eten/drinken
Speeltuin aanwezig
GRATIS WiFi
Horeca aanwezig
Gedeeltelijk overdekt
GRATIS parkeren

Parkinformatie

  • Beoordelingen
  • Openingstijden
  • Prijzen
  • Dieren
  • Organisaties
  • Geschiedenis

Review Landgoed Hoenderdaell Anna Paulowna.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Het dierenpark is zeven dagen per week geopend.
Van 1 april tot 1 november van 09.30 tot 17.30 uur en van 1 november tot 1 april van 09.30 tot 17.00 uur.

Op eerste Kerstdag en op Nieuwjaarsdag is het dierenpark gesloten.

Dagkaart: € 12,- p.p. aan de kassa en € 11,- via de website (1 april-31 oktober).
Dagkaart: € 11,- p.p. aan de kassa en € 10,- via de website (1 november-1 april).
Peuterkaart voor kinderen van 3 en 4 jaar oud is € 5,- p.p.
Landgoed hoenderdaell heeft een grote diversiteit aan dieren (van beren tot apen). Daarnaast zit ook Stichting Leeuw (een opvangcentrum voor grote katachtigen) in het park
Dit park is aangesloten bij de volgende organisaties:


Voor meer informatie klikt u op de bovenstaande link(en)
Het landgoed is in 1992 ontstaan, door het ombouwen van akkerland tot natuurgebied.
De familie Kruijff is gek op dieren. Al vele jaren houdt ze flamingo’s en ooit waren de Kruijffs eigenaar van een groep van ongeveer 150 struisvogels. Die lijn wilden ze graag doortrekken. De familie lanceerde zelfs een ambitieus plan om een grote dierentuin te beginnen op haar stuk grond in de polder bij Anna Paulowna. De overheid zette daar uiteindelijk een streep door, maar nam later wel weer contact op om het concept van een ‘nieuw landgoed’ onder de aandacht te brengen. “Wat heel interessant daarin was: we kregen bij een nieuw landgoed de mogelijkheid om woonhuizen op het terrein te bouwen,” zegt eigenaar Pieter Kruijff. “Mijn vader heeft twintig jaar geleden al eens een voorstel ingediend om er een woning te bouwen, maar dat werd afgewezen. Op de grond rustte een agrarische bestemming. Nieuwbouw in het buitengebied was in die jaren zo goed als onmogelijk.”
Dierenpark
Na de goedkeuring van het plan-Hoenderdaell in 2006, ging het gloednieuwe landgoed augustus vorig jaar open voor het publiek. Hun plan voor een ‘dierentuin’ keert erin terug, maar dan in een andere, wat kleinschaliger vorm. De ijsberen ontbreken weliswaar, evenals de olifanten, giraffes en neushoorns, maar van een ‘dierenparkje’ is geen sprake. Tijdens een rondwandeling stuit je op allerlei in- en uitheemse dieren. De tropische kas biedt onderdak aan brilkaaimannen en flamingo’s, in de kinderboerderij leven konijnen, kippen en dwerggeiten, de roofvogel – tuin telt ruim vijftien gevleugelde predatoren en er is een fazanterie en een hertenkamp. In de naaste toekomst wordt de bevolking nog uitgebreid met tijgers en andere katachtige roofdieren als de Stichting Pantera Roofdierenopvangcentrum naar Hoenderdaell verhuist. Een eyecatcher is ook koffie- en theehuis ‘de Braeckelhof ’, dat aan het water van het Lage Oude Veer staat en gerund wordt door Pieters vrouw Thalita.

Afgezien van het terrein van 32 hectare dat voor de bezoekers is opengesteld, omvat het landgoed nog een natuurterrein van dezelfde grootte. Inzet van de Stichting Landgoed Hoenderdaell is om een zo groot mogelijke ecologische variatie te behouden en te bereiken in het gebied. De natuur op het in totaal 64 hectare groot landgoed wordt daarnaast gecombineerd met kunst. Hoenderdaell heeft een eigen galerie en een expositietuin, waarin kunstenaars regelmatig hun werk tentoonstellen.

Soortgelijke dierenparken