Een bijzondere waarde is het Missiemuseum in Steyl

Een bezoek aan het Missiemuseum in kloosterdorp Steyl is een bijzondere ervaring. Anders dan de naam doet vermoeden vind je er een overweldigende hoeveelheid volkenkundige voorwerpen, 1500 opgezette dieren en een imposante, kleurrijke verzameling vlinders, kevers en andere insecten. Dit alles in een opstelling zoals gebruikelijk aan het einde van de negentiende eeuw: metershoge vitrines, een open diergroep die doet denken aan de ark van Noach en wanden vol kastjes in het insectenkabinet. Deze historische inrichting maakt het museum uniek; het museum is zelf een museum geworden.

Naast de vaste opstelling zijn er wisselexposities. In het auditorium geeft een dvd informatie over het ontstaan van museum, kloosters, kerken en kloostertuinen. Kerken en tuinen zijn te bezichtigen. Dit alles maakt een bezoek een complete ervaring.

Voorzieningen

Rolstoelvriendelijk
Honden verboden
Eigen eten/drinken
Geen speeltuin
GEEN WiFi
Geen horeca aanwezig
Volledig overdekt
GRATIS parkeren

Parkinformatie

  • Beoordelingen
  • Openingstijden
  • Prijzen
  • Dieren
  • Organisaties
  • Geschiedenis

Review Missiemuseum Steyl.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

21 maart tot en met 31 oktober
Dinsdag tot en met zaterdag: 11.00 – 17.00 uur
Zon- en feestdagen: 13.00 – 17.00 uur

1 november t/m 20 maart
Dinsdag tot en met zondag en op feestdagen: 13.00 – 17.00 uur

Gesloten
Elke maandag en op 25 december, 1 januari en Goede Vrijdag

Volwassenen: € 7,00
Jeugd 4 t/m 17 jaar: € 3,50

Reductie voor scholen en groepen vanaf 20 personen: € 0,50 per persoon

Museumjaarkaart: gratis

Rondleiding door een gids: € 50,00
Op dit moment is er geen informatie beschikbaar over de dieren die in dit park wonen.
Dit park is (nog) niet aangesloten bij een organisatie.
Vanaf 1879, toen de Congregatie van het Goddelijke Woord (SVD) de eerste missionarissen uitzond naar China, begonnen missionarissen met het sturen van voorwerpen uit de landen waar ze werkten. Dit werd de basis en uitgangspunt van het huidige museum. Het doel van het verzamelen was de toekomstige missionarissen en de toenmalige bezoekers meer informatie geven over verre landen en culturen; dit in een tijd waarin geen film of televisie bestond. Nadat de verzameling te groot werd voor een kamer in het Missiehuis St. Michael in Steyl, verhuisde deze in 1896 naar een speciaal daarvoor bestemde ruimte in de nieuwe drukkerij van de congregatie. Ook deze ruimte werd te klein voor de groeiende collectie en in 1931 werd een nieuw gebouwd museum geopend. De grote inspirator achter deze nieuwbouw was Broeder Berchmans. Hij bepaalde grotendeels de indeling en inrichting zoals die nu nog bestaat. Het bewaren van deze opstelling is een bewuste keuze, gemaakt rond 1980.