Opvang voor ezels in nood!

In 2001 stond de ezel Grietje met haar jonge ezelsveulen opgesloten in een stal. Een groep vrienden kocht de arme merrie met haar veulen en zo ontstond De Ezelsociëteit. Sindsdien zijn er niet alleen meer dan driehonderdtwintig ezels, maar ook vijf muildieren, een muilezel en enkele paarden en pony’s opgevangen aan de Zwitsersekade in Zeist.

Wat doet de Ezelsociëteit? In Nederland zorgt de Stichting Ezelsociëteit in Zeist voor ezels in nood. Dat kunnen ezels zijn die op straat komen te staan door ziekte, een verhuizing of geldgebrek van hun eigenaar. Bij de ezelopvang worden ook verwaarloosde of mishandelde ezels gebracht, die door de Dierenbescherming in beslag zijn genomen. Bijna alle ezels, waaronder ook ezels die door de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (L.I.D.) in beslag zijn genomen, worden in Zeist opgevangen.

Opgenomen ezels zijn en blijven eigendom van Stichting de Ezelsociëteit. Bejaarde en gehandicapte ezels blijven permanent in ons opvangcentrum in Zeist.Alle andere ezels worden geplaatst op zogenaamde opvangadressen.Dit zijn meestal gastgezinnen die de dagelijkse zorg van deze ezels op zich nemen.Uiteraard gebeurt dit pas als de ezels in een zodanige conditie verkeren dat plaatsing mogelijk is. Opvangadressen dienen aan bepaalde voorwaarden te voldoen.

Voorzieningen

Rolstoelvriendelijk
Honden verboden
GEEN eigen eten/drinken
Speeltuin aanwezig
GEEN WiFi
Geen horeca aanwezig
Volledig buiten
GRATIS parkeren

Parkinformatie

  • Beoordelingen
  • Openingstijden
  • Prijzen
  • Dieren
  • Organisaties
  • Geschiedenis

Review Stichting De Ezelsociëteit Zeist.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dagelijks van 11:00 tot 16:00 uur

Gratis toegang.
De ezels die de opvang in Zeist verlaten, blijven eigendom van de Stichting. Wij vragen de mensen dan ook om ons regelmatig op de hoogte te houden van het wel en wee van de ezels.
Dit park is (nog) niet aangesloten bij een organisatie.
Al in 1988 kochten Vera van Koten en Harry Dekkers twee ezels: Joop en Karel. Al na een half jaar kregen zij onbedoeld de eerste opvangezel erbij, namelijk ‘Napoleon’, die wegens ziekte bij hen terecht kwam. Na Napoleon volgden vele andere ezels in nood. De kennis, expertise en het aantal ezels in de opvang bleef groeien. De oprichters wisten het welzijn van ezels op de kaart te zetten. In de loop der tijd groeide de opvang uit tot een expertisecentrum voor ezels dat kan bogen op nationale en internationale bekendheid en betekenis.

Voor Vera van Koten en Harry Dekkers was het financieel en organisatorisch niet mogelijk om de activiteiten privé te blijven verrichten. Daarom richtten zij in 2001 officieel Stichting De Ezelsociëteit op, gevestigd aan de Zwitsersekade in Zeist. Sindsdien zijn er niet alleen meer dan driehonderdtwintig ezels, maar ook vijf muildieren, een muilezel en enkele paarden en pony’s opgevangen aan de Zwitsersekade in Zeist.

Vera van Koten en Harry Dekkers hebben jarenlang op bezielende wijze leiding gegeven aan de stichting en de ezelopvang.

In 2019 droeg Vera van Koten haar taken als directeur over aan Hans Signer; Harry Dekkers trad terug als bestuurslid (maar is nog heel vaak te vinden in de ezelopvang). Zowel Vera van Koten als Harry Dekkers ontvingen in februari 2019 een koninklijke onderscheiding voor hun werk!