Kom alles te weten over het leven van vlinders!

In Vlindertuin de Kas ben je midden in een tropische omgeving vol kleurrijke vlinders en planten.

De vlinders komen uit landen met een tropisch klimaat zoals Costa Rica, Suriname, Equador, Thailand, Maleisië, de Filippijnen, Kenia en Uganda. De vlinders worden daar gekweekt op speciale vlinderfarms. Veel mensen kunnen met het kweken van vlinders voor de vlindertuinen een duurzaam bestaan opbouwen. Veel farms bevinden zich in de buurt van beschermde natuurgebieden. De mensen in de buurt van die reservaten kunnen met het kweken van vlinders een inkomen verdienen dat ze vroeger verdienden met bijvoorbeeld hout kappen uit het bos om er houtskool van te maken. Zo draagt vlindertuin de kas dus bij aan de bescherming van de natuurgebieden in de landen waar de vlinders vandaan komen.
Naast de vlindertuin is er nog meer te zien zoals een mooie natuurlijke tuin, een educatieruimte en nog veel meer. In Vlindertuin de Kas ben je midden in een tropische omgeving vol kleurrijke vlinders en planten. Laat je alles vertellen over de vlinders
in de vlindertuin! Ga op zoek naar eitjes, rupsen en poppen tussen de planten. Vergaap je aan de poppenkast waar onze nieuwe aanwinsten hangen. Eén voor één kruipen nieuwe vlinders uit hun pop. Met wat geluk ben je getuige van de wedergeboorte van een vlinder!In onze mini-expo is veel informatie te vinden over vlinders en er is ook een leestafel.

Voorzieningen

Rolstoelvriendelijk
Honden verboden
Eigen eten/drinken
Geen speeltuin
GEEN WiFi
Geen horeca aanwezig
Volledig overdekt
GRATIS parkeren

Parkinformatie

  • Beoordelingen
  • Openingstijden
  • Prijzen
  • Dieren
  • Organisaties
  • Geschiedenis

Review Vlindertuin de Kas Zutphen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geopend van eind april t/m het eerste weekend van oktober

woensdag tm vrijdag van 11.00 tot 16.00

zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00

volwassenen € 5,=
Kinderen tot 3 jaar gratis, van 3 tot 12 jaar € 3,=

Seizoenskaart:
Volwassenen € 15,=
Kinderen 3 tot 12 jaar € 9,=
In Vlindertuin de Kas vind je naast fel gekleurde dagvlinders ook nachtvlinders zoals de Oleanderpijlstaart en de Atlasvlinder die wat minder uitbundig gekleurd zijn. Levenscyclus

Vlinders beginnen hun leven als ei. Uit het ei komt een heel klein rupsje. Dat rupsje eet zo veel dat zijn velletje te krap wordt. Dan vervelt hij. In zijn nieuwe ruimere velletje kan hij weer veel eten. Tot zijn velletje weer te krap wordt, dan vervelt hij nóg een keer; tot wel vijf vervellingen. De laatste vervelling verschijnt er geen rups, maar een pop. In die pop zit een heel nieuwe vorm: een vlinder! In de pop verandert de rups dus helemaal. Van een gulzige planteneter verandert hij in een gracieuze nectardrinkende schoonheid.
Dit park is aangesloten bij de volgende organisaties:
,

Voor meer informatie klikt u op de bovenstaande link(en)
De Kas is de nieuwe naam voor het duurzaamheidscentrum van Zutphen. Het bestaat uit een ring natuur met daarbinnen tuinen en gebouwen, gelegen aan de Harenbergweg 1, midden in het toekomstige ecologische stadspark. Sinds 2014 vormt het de thuisbasis van de Coöperatie Atelier3D – Duurzaam Denken en Doen. Met De Kas zet Atelier3D De Kaardebol voort, het voormalige duurzaamheidscentrum van de gemeente.

De Kas wil een plek zijn voor de hele Zutphense gemeenschap. Bewoners kunnen er wandelen in de tuinen en genieten in het groen. Voor kinderen zijn er natuurspeelplekken. Vrijwilligers en mensen met beperking of achterstand draaien mee in de uitvoering. Zzp-ers vinden er flexplekken om met elkaar te werken aan bewustwording en duurzame oplossingen. Voor maatschappelijke organisaties zijn er vergaderzalen. Scholieren leren over natuur en milieu en bezoeken het Middeleeuwse erf. En voor iedereen is er het laagdrempelige café-restaurant met het mooiste terras van Zutphen.

Sinds 2017 gaat de vlindertuin weer verder onder haar oude naam: Vlindertuin de Kas

Soortgelijke dierenparken