Eén van de grootste vlindertuinen van Europa.

Vlak achter het duingebied van Noord-Holland, tussen Alkmaar en Schagen in het landelijk gelegen Waarland, ligt de tropische vlindertuin Vlindorado. Eén van de grootste overdekte vlindertuinen van Europa gehuisvest in de bloemenkwekerij van Dekker Anthuriums. Het vlinderparadijs is van half februari tot half november geopend en een geschikte attractie voor elk weer type. Het is de thuishaven van meer dan 1000 vlinders waaronder de sensationele blauwe Morpho uit Midden-Amerika.

Naast de vlindertuin is er nog een belevenis, de vogeltuin. Een grote inloop volière met prachtige (sub)tropische vogels waar u heerlijk doorheen kunt wandelen en van dichtbij de vogels kunt bewonderen. De hoofdpaden in de tuin zijn verhard en drempelvrij en daarmee goed begaanbaar voor mensen met een rolstoel, scootmobiel of kinderwagen. Door de warme temperatuur, de hoge luchtvochtigheid en natuurlijk de prachtige flora en fauna die je om je heen ziet, lijkt het of je in de tropen bent.Tussen de bloeiende planten fladderen de meest bijzonder gekleurde vlinders in allerlei soorten en maten opzoek naar nectar en fruit. Vlindertuin Vlindorado kweekt in de eigen rupsenkwekerij een aantal tropische vlinders zelf. Daarnaast komen wekelijks 500 tot 800 vlinderpoppen uit Costa Rica, Filipijnen en Maleisië naar Vlindorado. Na de lange reis worden deze poppen opgehangen in de ‘poppenkast’ en kunnen daar ontpoppen tot een mooie vlinder. Als je geluk hebt kan je zelfs een vlinder geboren zien worden.

Voorzieningen

Rolstoelvriendelijk
Honden verboden
Eigen eten/drinken
Speeltuin aanwezig
GEEN WiFi
Horeca aanwezig
Volledig overdekt
GRATIS parkeren

Parkinformatie

  • Beoordelingen
  • Openingstijden
  • Prijzen
  • Dieren
  • Organisaties
  • Geschiedenis

Review Vlindertuin Vlindorado Waarland.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Openingstijden van 14 februari tot 18 november:
Maandag-Zondag: 10:00 - 17:00 uur

Feestdagen: 11:00 - 17:00 uur

Kinderen t/m 1 jaar : gratis
Kinderen van 2 jaar t/m 12 jaar: € 6,50
Volwassenen: € 8,50

Jaarabonnementen:
Kinderen van 2 jaar t/m 12 jaar: € 22,50
Volwassenen: € 27,50
Het is de thuishaven van meer dan 1000 vlinders waaronder de sensationele blauwe Morpho uit Midden-Amerika.
Naast de vlindertuin is er nog een belevenis, de vogeltuin. Een grote inloop volière met prachtige (sub)tropische vogels waar u heerlijk doorheen kunt wandelen en van dichtbij de vogels kunt bewonderen.
Dit park is aangesloten bij de volgende organisaties:


Voor meer informatie klikt u op de bovenstaande link(en)
In 2000 begon de eigenaar van het park, een bloemenkwekerij, gespecialiseerd in anthuriums. In 2010 kwam daar een uitbreiding op, een overdekte vlindertuin van 1 750 m². Sinds februari 2014 is daar een 250 m² grote vogeltuin bijgekomen. De bloemenkwekerij is hierbij naast de vlindertuin en vogeltuin blijven bestaan.
Van oudsher is ons kassenbedrijf een bloemenkwekerij die sinds 2000 gespecialiseerd is in anthuriums. Deze tropische bloemen worden grotendeels op de veiling afgezet. Daarnaast wordt een klein gedeelte tot schitterende boeketten verwerkt die in onze winkel worden verkocht.

Dekker Anthuriums heeft naast de kwekerij van anthuriums sinds 2 augustus 2010 een lang gekoesterde droom in vervulling zien gaan. Een overdekt vlinderparadijs van ruim 1750 m² waar de vlinders vrolijk rondfladderen langs de vele bloeiende planten en waterpartijen. In februari 2014 is daar een nieuwe belevenis aan toegevoegd: de vogeltuin. Een grote inloop volière van 250 m² met vele kleurige tropische (zang)vogels.

De vlinders worden aangekocht als pop. Elke dag worden in de “poppenkast” vele vlinders geboren. Na een aantal uren kunnen de vlinders op eigen kracht vliegen en worden de deuren van de kast geopend waarna de vlinders in de tuin hun favoriete plant opzoeken. Vanaf 2014 is er ook begonnen met het kweken van papaja’s, papaja bladeren en het maken van biologische papaja thee.
De vlinder- en vogeltuin vormen een prima combinatie met de tropische bloemen- en papajakwekerij. Vele combinatie arrangementen, zoals een rondleiding in de kwekerij en een bezoek aan de tuin of een bezoek aan de tuin in combinatie met een workshop waarbij een prachtig anthurium boeket gemaakt wordt, kunnen worden geboekt.

Soortgelijke dierenparken